På legimus.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor
Jag Accepterar
 1. Använda Legimus
 2. Appen Legimus
 3. Läsa
 4. Våra medier
 5. Vanliga frågor
 6. Lästips
  1. Demokratin 100 år
  2. Garanterat bra böcker
  3. Nya böcker
  4. Böcker från olika decennier
  5. Blandade tipslistor
  6. Bokklubbar
  7. Böcker med betyg
  8. Inlästa boktips
  9. Nya böcker på andra språk
   1. Arabiska
   2. Finska
   3. Kurdiska
   4. Persiska (även dari)
   5. Somaliska
   6. Spanska
   7. Tigrinska
  10. Biografier
  11. Norska långserier
  12. Deckare
  13. Faktaböcker
  14. Klassiker
  15. Leva med läsnedsättning
  16. Noveller
  17. Poesi
  18. Romaner
  19. SF och Fantasy
  20. Skräck
  21. Unga vuxna
 7. För bibliotek
 8. Student
 9. Barn och unga
 10. Lättläst
 11. Andra språk
 12. Om webbplatsen
 13. Mina sidor
Sökfilter
Start för innehåll

Finska

CS Library-RSS
 1. Mitä tapahtui merenneidoille (2021)

  Omslagsbild för Mitä tapahtui merenneidoille

  Av: Multisilta, Jenni

  Mitä tapahtui merenneidoille Talbok Talbok

  Nella förbereder sig för sitt livs roll när hennes bästa vän Linda försvinner. Linda har lämnar ett oavslutat konstverk som innehåller ledtrådar till hennes försvinnande. Det finns kopplingar till en övergiven ö utanför Uleåborg och en båtolycka för hundra år sedan där tjugo kvinnor drunknade. Psykologisk thriller. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mitä tapahtui merenneidoille.
  Lägg till i:
 2. Lepra (2021)

  Omslagsbild för Lepra

  Av: Ellilä, Kirsti

  Lepra Talbok Talbok

  Roman som skildrar tillvaron på Orivesi sjukhus för spetälska på 1930-talet. Bygger på brev från de som var inlagda på sjukhuset. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Lepra.
  Lägg till i:
 3. Kaikki kadonneet (2021)

  Omslagsbild för Kaikki kadonneet

  Av: Vasantola, Satu

  Kaikki kadonneet Talbok Talbok

  Annu mister båda sina föräldrar som barn. Modern dör och fadern hamnar i fängelse. Även lillasystern Maaru försvinner bort någonstans. Annu växer i stället upp i en fosterfamilj. I vuxen ålder utbildar hon sig till gynekolog, och i arbetet träffar hon andra kvinnor som, liksom hon själv, blivit övergivna och lämnade till andra. Hon får ingen ro innan hon har fått reda på vad som egentligen hände i det förflutna. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kaikki kadonneet.
  Lägg till i:
 4. Kirjeitä Suolavuonolta (2021)

  Omslagsbild för Kirjeitä Suolavuonolta
  kertomus äänistä ja hiljaisuudesta

  Av: Lintunen, Maritta

  Kirjeitä Suolavuonolta Talbok Talbok

  Sigvald Johansen är en expert inom akustisk design. Nu vill genomföra ett projekt som kräver total tystnad. Han flyttar till en stuga i avlägsna Suolavuonolle. Därifrån skriver han brev till Olaf, sin barndomsvän i Oslo. Men breven glesnar. Sigvald närmar sig den totala tystnaden. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kirjeitä Suolavuonolta.
  Lägg till i:
 5. Roihu (2021)

  Omslagsbild för Roihu

  Av: Niskakangas, Tuomas

  Roihu Talbok Talbok

  En djup ekonomisk kris delar det finska folket. Under en massdemonstration bränner en ung kvinna sig till döds. Hon lämnar efter sig en hemlighet som kan fälla landets regering. Den unge premiärministern Leo Koski vaknar till en verklig mardröm, han har hamnat mitt i ett maktspel och har bara ett dygn på sig att lösa dilemmat som hotar tusentals människors liv, och hela Finlands framtid. Thriller. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Roihu.
  Lägg till i:
 6. Rottien pyhimys (2021)

  Omslagsbild för Rottien pyhimys

  Av: Kanto, Anneli

  Rottien pyhimys Talbok Talbok

  Historisk roman som handlar om hur Hattula kyrka smyckas med helgon och scener ur bibliska berättelser. För att få arbetet färdigt i tid måste målarna värva Pellina, en flicka som ansågs vara konstig. Men hon kunde teckna. Kyrkan, arbetsgemenskapen och sommaren skakar om allas liv. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Rottien pyhimys.
  Lägg till i:
 7. Pumpulienkeli (2021)

  Omslagsbild för Pumpulienkeli

  Av: Alakoski, Susanna

  Pumpulienkeli Talbok Talbok

  Historien om Hilda, som kastas ut från en trygg tillvaro som bonddotter i Österbotten efter att ha blivit gravid utom äktenskapet. Hilda får slita ont som piga på en gård inte långt hemifrån. Bomullen blir vägen ut, på gott och ont. Bomullsängeln handlar om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst. Den visar hur tiden vi lever i kan avgöra våra liv i högre grad än de val vi har möjlighet att göra. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Pumpulienkeli.
  Lägg till i:
 8. Charlotan tarina (2021)

  Omslagsbild för Charlotan tarina

  Av: Tuominen, Pirjo

  Charlotan tarina Talbok Talbok

  Charlotta växer upp övervakad av sin adliga mor och får uppleva sin officersfars offentliga avrättning. Till slut möter hon Wolter som redan som ung ärvt sin borgarsläkts bruk och enormt ansvar. Men ståndsskrank utgör ett hinder för deras kärlek. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Charlotan tarina.
  Lägg till i:
 9. Sulhasmies (2021)

  Omslagsbild för Sulhasmies

  Av: Mäki, Reijo

  Sulhasmies Talbok Talbok

  Jussi Vares tillhör kriminella kretsar i Åbo. När han ska gifta sig försvinner bruden på bröllopsdagen. Sedan hittas två lik. Båda offren har kopplingar till Jussi. Polisens spaningsarbete riktar in sig på honom och på motorcykelgänget MotoFukkers. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Sulhasmies.
  Lägg till i:
 10. Kontti (2021)

  Omslagsbild för Kontti

  Av: Ollikainen, Aki

  Kontti Talbok Talbok

  En död kropp hittas i en container i Helsingfors. När kommissarie Paula Pihlaja börjar utreda fallet leder spåren till ett familjeföretaget i Afrika. Samtidigt skakas Paulas privatliv. I sin ungdom har hon gett upp sitt barn för adoption, och nu döms en pojke i tjugoårsåldern för mord. Paula plågas av skulden för pojkens öde. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Kontti.
  Lägg till i:
 11. Pelontekijät (2021)

  Omslagsbild för Pelontekijät

  Av: Sipilä, Jarkko

  Pelontekijät Talbok Talbok

  Del 21 i serien som utspelas på polisstationen Takamäki i Helsingfors. Två skott avlossas genom dörren till ett flerfamiljshus. Skytten lyckas fly och den boende vill inte prata med polisen. Fallet hamnar hos kriminalkommissarie Kari Takamäkis grupp men prioriteras ner då de måste arbeta med allvarligare fall. Situationen förändras dock abrupt och polisen måste ta itu med den tystandskultur som råder ibland kriminella. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Pelontekijät.
  Lägg till i:
 12. Jos et valvo (2021)

  Omslagsbild för Jos et valvo

  Av: Melentjeff, Jaakko

  Jos et valvo Talbok Talbok

  En obduktion visar att chefredaktören för en veckotidning i Tammerfors har mördats med en blandning av läkemedel. När ett citat ur Uppenbarelseboken dyker upp på hans grav, och när det finns indikationer på ett liknande fall i Stockholm, söks en seriemördare i Norden. Kriminalinspektör Paula Korhonen får hjälp av den gemensamma nordiska enheten för grova brott. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Jos et valvo.
  Lägg till i:
 13. Ilvesvaara (2021)

  Omslagsbild för Ilvesvaara

  Av: Lehtolainen, Leena

  Ilvesvaara Talbok Talbok

  Del 5 i serien som börjar med Henkivartija. Livvakt Hilja Ilveskero anlitas av ett hemligt natursemestercenter för superrika i östra Lappland. Framme i Ilvesvaara märker Hilja att detta inte bara är ett vanligt spahotell, utan en lyxig nöjespark, som bara är tillgänglig för åtta gäster åt gången och där djurlivet strövar fritt. Att ansvara för säkerheten här visar sig vara en tuff uppgift för Hilja. Thriller. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ilvesvaara.
  Lägg till i:
 14. Sokea oraakkeli (2021)

  Omslagsbild för Sokea oraakkeli

  Av: Soininvaara, Taavi

  Sokea oraakkeli Talbok Talbok

  Direktören för Världsmeteorologiska organisationen (WMO) försvinner i Bryssel. Arto Ratamo, vid Finlands säkerhetspolis, kallas in för att undersöka saken. Samtidigt mördas USA:s presidents klimatrådgivare i Helsingfors. Nästa offer är VD:n för världens största oljebolag. Det verkar som klimataktivister går från tal till extrema handlingar. Thriller. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Sokea oraakkeli.
  Lägg till i:
 15. Näkijä (2021)

  Omslagsbild för Näkijä

  Av: Mustonen, Enni

  Näkijä Talbok Talbok

  Del 8 i serien som börjar med Paimentyttö. Augusti 1953 möts det förflutna och framtiden när Kirsti åker för att träffa sin dotter i Los Angeles. Arbetet håller Viena ihop, även om hjärtat håller på att brista. I kulisserna och omklädningsrummen ser Viena en stjärna lysa och slockna. När Viena slutligen blir Monroes förtrogna påkläderska, är det inte längre bara fråga om rollkläder utan om liv och död. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Näkijä.
  Lägg till i:
 16. Saarelaislaulu (2021)

  Omslagsbild för Saarelaislaulu

  Av: Havaste, Paula

  Saarelaislaulu Talbok Talbok

  Del 4 i serien som börjar med Pronssitähti. Året är 1967. Pensionatsvärdinnan Vilja kan äntligen förverkliga sin långvariga dröm. Moster Anna har skaffat ett resetillstånd till Vilja som berättigar henne att åka ända till Tallinn. Med samma buss åker också Viljas dotter Merle och Aives son Vilmar, som har blivit utvalda att representera sovjetrepubliken Estlands unga kommunister på pionjärernas sommarläger i Finland. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Saarelaislaulu.
  Lägg till i:
 17. Vallasrouva (2020)

  Omslagsbild för Vallasrouva

  Av: Tuominen, Pirjo

  Vallasrouva Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Opettajatar. Finland under andra hälften av 1800-talet. Rosa Örn är änka och när den gamla herrgården brinner ner och byggandet av den nya inleds har hon ingen tid att förlora. Hon är inte längre en ung lärare utan en förmögen, självständig ståndsperson som vill utbilda sina barn och fosterbarn på bästa möjliga sätt. Det betyder studier utomlands och, särskilt för flickor, en kamp för frihet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Vallasrouva.
  Lägg till i:
 18. Sinä olet suruni (2020)

  Omslagsbild för Sinä olet suruni
  kertomus sotalapsesta ja sotalapsen lapsesta

  Av: Takanen, Anna

  Sinä olet suruni Talbok Talbok

  Pappa Timo kommer 1942 som krigsbarn till Sverige. Han är bara fyra år gammal. Hemma råder det finska fortsättningskriget där hans pappa har stupat vid fronten. När Timo blir sjuk i lunginflammation har hans mamma inte råd med medicin och skickar honom till Sverige. Tanken är att han ska återvända efter kriget men tiden går och han återvänder aldrig. Självbiografisk roman av Anna Takanen, 1968- , svensk skådespelare och regissör. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sinä olet suruni.
  Lägg till i:
 19. Morsiusmalja (2020)

  Omslagsbild för Morsiusmalja

  Av: Havaste, Paula

  Morsiusmalja Talbok Talbok

  Del 3 i serien som börjar med Pronssitähti. Aive, en ung kvinna som blivit gravid efter en våldtäkt, flyttar till Viljas och Villems pensionat. Hon är rädd för män men husets vardagliga sysslor gör att hon sakta återhämter sig. Hon vänjer sig vid Arvo och Ants som bor i boden. Men när Ants blir misshandlad på nytt förstår han och Arvo att deras relation är farlig och att de riskerar att råka riktigt illa ut. Utspelas i Estland på 1950-talet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Morsiusmalja.
  Lägg till i:
 20. Neitsytkruunu (2020)

  Omslagsbild för Neitsytkruunu

  Av: Vuori, Kristiina

  Neitsytkruunu Talbok Talbok

  Vintern 1498 blir Anna Hansisdotter Tott bortgift till Henrik Blitz som är över 30 år äldre än hon. Redan vid moster Ingeborgs hov har Anna lärt sig att man måste böja sig för släktens vilja. En svår lärdom, då Annas hjärta redan tillhör en annan. Samtidigt jäser det i riket. Danskarna lyfter krigsflaggan och hatet mot jutarna känns ända i till Åbo. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Neitsytkruunu.
  Lägg till i:
 21. Ei kertonut katuvansa (2020)

  Omslagsbild för Ei kertonut katuvansa
  vaellusromaani

  Av: Kinnunen, Tommi

  Ei kertonut katuvansa Talbok Talbok

  Andra världskriget håller på att ta slut och fem kvinnor beger sig från ett norskt fångläger hemåt genom brända Lappland. De har alla haft en relation med tyska soldater. De dömer inte varandra mendet finns frågor: Hur ter sig valen som gjordes under undantagstillstånd i fredstid? Hur är stunderna då oåterkalleliga beslut tas? Hur är det att återvända och veta att ingen vill ta emot en? Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ei kertonut katuvansa.
  Lägg till i:
 22. Haukivuoren Houdini (2020)

  Omslagsbild för Haukivuoren Houdini
  Aimo Leikkaan elämä ja kuolema

  Av: Nikkinen, Are

  Haukivuoren Houdini Talbok Talbok

  Biografi över Aimo Leikas, 1947-1976, finländsk akrobat, utbrytarkung och illusionist. Aimos professionella karriär ägde rum på 1960-70-talet när han reste Finland runt och uppträdde på otaliga arbetarhus och ungdomsföreningshus. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Haukivuoren Houdini.
  Lägg till i:
 23. Suomen päivät (2020)

  Omslagsbild för Suomen päivät

  Av: Koch, Herman

  Suomen päivät Talbok Talbok

  När Herman Koch är 19 år lämnar han sitt hem i Amsterdam och flyttar till norra Karelen. Hans mamma har nyligen dött och han tar avstånd från pappan och dennes nya fru. När han frågas om sin tid i Finland berättar han om sina otroliga upplevelser. 40 år senare är Herman tillbaka i Finland. Han hittar en diktsamling som exakt beskriver hans tid i Karelen. Han bestämmer sig för att undersöka hur minnen kan förvränga fakta. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Suomen päivät.
  Lägg till i:
 24. Pukija (2020)

  Omslagsbild för Pukija

  Av: Mustonen, Enni

  Pukija Talbok Talbok

  Del i serien om Ida Eriksson. Julen 1949 börjar äntligen ransoneringstiden lätta. Kirsti försöker att vänja sig vid livet som krigsänka och mamma till faderlösa Ilpo. Dottern Viena som varit au pair i England ska komma hem till jul. Kirsti är orolig för Viena men mormor Ida är säker på att den konstnärliga unga kvinnan kommer att hitta sin plats i världen

  Klicka för att sätta betyg på Pukija.
  Lägg till i:
 25. Kamarineitsyt (2020)

  Omslagsbild för Kamarineitsyt

  Av: Medberg, Sara

  Kamarineitsyt Talbok Talbok

  När baron Ridderlöw på herrgården Tähtikaari anställer sömmerskan Charlotta Silke som kammarjungfru förändras bådas liv. I herrgårdens bibliotek hittar Charlotta en bok av Jane Austen som nyligen publicerats. Det moderna äktenskapet och kvinnoidéerna som boken erbjuder sätts på prov när baronen börjar intressera sig för Charlotta. Kan en vanlig kammarjungfru hitta en betydelsefull livsuppgift och sina drömmars man? Inläsning på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kamarineitsyt.
  Lägg till i:
 26. Kostonkierre (2020)

  Omslagsbild för Kostonkierre

  Av: Sandberg, Timo

  Kostonkierre Talbok Talbok

  Deckare son utspelar sig i Finland mellan vinterkriget och fortsättningskriget, 1940-1941. Överkonstapel Otso Kekki larmas till platsen när sågverkets arbetsledare Lennart Hovi påträffas död i sitt hem. Mordet rubriceras som självmord, men Kekki är misstänksam. Senare hittas även ungkommunisten Saga Ahola död, som sist sågs bråka med säkerhetspolisen. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kostonkierre.
  Lägg till i:
 27. Mainingin varjo (2020)

  Omslagsbild för Mainingin varjo

  Av: Nivukoski, Paula

  Mainingin varjo Talbok Talbok

  Kvinnorna i prästgården tiger när faderns steg hörs i trappan. Evalina fogar sig i faderns vilja tills hon förälskar sig i en ung fiskare. Eftersom den stränga fadern aldrig skulle godkänna Anders som svärson flyttar det unga paret till ett avlägset skär. Kvar blir utöver fadern också en älskad syster och moderns nynnande i de tysta rummen. Minnena ger inte Evalina någon ro. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mainingin varjo.
  Lägg till i:
 28. Kantajat (2020)

  Omslagsbild för Kantajat

  Av: Peura, Maria

  Kantajat Talbok Talbok

  I Tornedalen på slutet av 1950-talet pågår en omfattande smugglingsverksamhet. Sofias pappa är en framgångsrik smugglare men efter ett våldsdåd hamnar han i fängelse. När han kommer ut påstår han sig blivit frälst. Alla i byn tror på honom, alla utom Sofias mamma. Sofia och hennes pappa undertecknar ett ödesdigert avtal. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kantajat.
  Lägg till i:
 29. Pirtumiehet (2020)

  Omslagsbild för Pirtumiehet
  kertomus perustuu Jarmo Impolan tarinoihin

  Av: Koivukari, Tapio

  Pirtumiehet Talbok Talbok

  När förbudslagen mot alkoholhaltiga drycker träder i kraft i den unga republiken Finland ser Viku sin chans. Han köper smuggelsprit, tappar den i mindre flaskor och startar en vinstrik affärsverksamhet. Nu är Viku framgångsrik och gifter sig med dottern i en fin familj. Klassgränserna är dock starka och langarens rykte svårt att bli av med. Dubbelmoralen finns överallt. Skälmroman. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Pirtumiehet.
  Lägg till i:
 30. H2O (2020)

  Omslagsbild för H2O
  romaani

  Av: Laitila Kälvemark, Tiina

  H2O Talbok Talbok

  Hester är en kvinna med många personligheter. När Hester skulle vilja dyka i sjöar och dammar, vill bohemiska Hani och petiga Ofelia andra saker. Rösterna talar i Hesters huvud och hon vet inte vem hon ska tro på. I samband med styvfaderns sjukdom börjar Hester rota i sitt förflutna. Samtidigt som minnena befriar ändrar de också historien. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på H2O.
  Lägg till i:
 31. Ihana tyttö (2020)

  Omslagsbild för Ihana tyttö

  Av: Kilkku, Elina

  Ihana tyttö Talbok Talbok

  15 år gammal är Reetta i sjunde himlen. Hon får huvudrollen i en musikal som regisseras av en professionell regissör. Jarmo, i fyrtioårsåldern, är en erfaren teaterman och behandlar Reetta som en vuxen. Reetta vill lysa och är beredd att ge Jarmo allt vad han vill ha. Ungdomsroman som berättar om ett förhållande där ena parten har all makt och den andra saknar tillfälle att säga nej. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ihana tyttö.
  Lägg till i:
 32. Kesken jääneet hetket (2020)

  Omslagsbild för Kesken jääneet hetket

  Av: Cantell, Saara

  Kesken jääneet hetket Talbok Talbok

  För två år sedan flyttade Virva från Finland. När hennes syster skadas i en bilolycka återvänder hon. Väl hemma hittar hon en låda med fotografier från sin barndom. Utifrån fotonas fragmentiserade ögonblicksbilder pusslar Virva ihop sitt liv. Debutroman av Saara Cantell, 1968- , finländsk filmregissör och manusförfattare. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kesken jääneet hetket.
  Lägg till i:
 33. Pisara veressä (2020)

  Omslagsbild för Pisara veressä

  Av: Jokinen, Seppo

  Pisara veressä Talbok Talbok

  En liten pojke upptäcker en matta med blodfläckar i köpcentrets tvätteri. Detta startar en lavin av händelser som kommissarie Sakari Koskinen i Tammerfors inte kan förbigå. Spåren leder årtionden tillbaka i tiden, ända till det gamla olösta mord som var det första stora fallet i konstapel Koskinens karriär. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Pisara veressä.
  Lägg till i:
 34. Sattunut syntymään (2020)

  Omslagsbild för Sattunut syntymään
  romaani

  Av: Varis, Tuula-Liina

  Sattunut syntymään Talbok Talbok

  När tvillingarna Assi och Essi föds under finska fortsättningskriget fruktar deras mamma för flickornas liv. Men tvillingarna överlever och växer upp med jäktande föräldrar, grälande mostrar och en storasyster som är stolt över sin roll. Berättelsen löper från efterkrigstiden till nutid. Det vardagliga livet skildras med värme och kärlek. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sattunut syntymään.
  Lägg till i:
 35. Sitten alkoi sade (2020)

  Omslagsbild för Sitten alkoi sade

  Av: Lähteenmäki, Laura

  Sitten alkoi sade Talbok Talbok

  Terapeuten Paula lyssnar ständigt på patienters bekymmer men kan inte förstå varför dottern Elina, efter ett långt äktenskap, vill skilja sig från Kasper. Människor kring Paula försvinner efterhand: svärsonen som går under, maken som dör och en viktig vänskap som avslutats. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sitten alkoi sade.
  Lägg till i:
 36. Vaaran vuodet (2020)

  Omslagsbild för Vaaran vuodet

  Av: Konstig, Joonas

  Vaaran vuodet Talbok Talbok

  Helsingfors våren 1945. Aarne, som varit fjärrpatrullman, bygger tillsammans med sin engelskfödda hustru upp ett nytt liv. Lillebror Hugo är nybliven detektiv hos finska säkerhetspolisen. Han tillbringade kriget i fängelse för sina kommunistiska sympatiers skull och är fylld med hämndlystnad mot borgerliga Finland. Ett lik som hittas i hamnen leder till en uppgörelse mellan bröderna. Spionthriller. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Vaaran vuodet.
  Lägg till i:
 37. Tytön huone (2020)

  Omslagsbild för Tytön huone

  Av: Sinervo, Helena

  Tytön huone Talbok Talbok

  Roman om en mor-dotterrelation. Sofia är 18 år när hon ska bryta upp från hemmet i Kanada. Hon har stora planar, ska studera syntetisk biologi och hitta lösningen på jordens framtid. Hennes mamma Sarah funderar över sin egen ungdom och vad som hände i Paris när hon var 24 år. Och hur kommer Sarahs liv att se ut när Sofias rum är tomt? Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Tytön huone.
  Lägg till i:
 38. Silloin tällöin onnellinen (2020)

  Omslagsbild för Silloin tällöin onnellinen
  pelosta, kirjoittamisesta ja kirjoittamisen pelosta

  Av: Rönkä, Antti

  Silloin tällöin onnellinen Talbok Talbok

  Korrespondens mellan den finländske författaren Petri Tamminen, 1966- och hans son Antti Rönkä, 1996- . Det börjar med att Antti skickar ett romanutkast till Petri. Sedan utvecklas det till ett samtal om förhållandet mellan far och son, om rädsla och skam, och om längtan att accepteras. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Silloin tällöin onnellinen.
  Lägg till i:
 39. Yliaika (2020)

  Omslagsbild för Yliaika

  Av: Leino, Piia

  Yliaika Talbok Talbok

  År 2052 kommer Finland att blomstra och det kommer bara att finnas friska människor på Helsingfors gator. Men välbefinnandet har ett pris: det finska medborgarskapet är begränsat till personer under 75 år. Dystopi. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Yliaika.
  Lägg till i:
 40. Vedet silmissä (2020)

  Omslagsbild för Vedet silmissä

  Av: Vaahtera, Veera

  Vedet silmissä Talbok Talbok

  Ståuppkomiker Jenna Haverinen har lärt sig att i första hand lita på sig själv i livet. Bakom henne ligger den svåra barndomen, ur vilken hon kan ta fram svart humor vid sina uppträdanden. Ingenting är väl så allvarligt att man inte kan skratta åt det? Men det kan vara svårt att få andra att skratta när man själv helst av allt vill gråta. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Vedet silmissä.
  Lägg till i:
 41. Agatha Christie (2020)

  Omslagsbild för Agatha Christie
  arvoituksellinen elämä

  Av: Baylac, Marie-Hélène

  Agatha Christie Talbok Talbok

  Biografi över den engelska deckarförfattaren Agatha Christie, 1890-1976. Marie-Hélène Baylac, fransk författare och historiker. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Agatha Christie.
  Lägg till i:
 42. Kansalliskirjailija (2020)

  Omslagsbild för Kansalliskirjailija
  romaani

  Av: Hämäläinen, Karo

  Kansalliskirjailija Talbok Talbok

  Biografisk skildring i romanform om den finländske författaren Väinö Linna, 1920-1992. Karo Hämäläinen, 1976- , finländsk journalist och författare. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kansalliskirjailija.
  Lägg till i:
 43. Margarita (2020)

  Omslagsbild för Margarita

  Av: Kytömäki, Anni

  Margarita Talbok Talbok

  Skildring som kretsar kring några människoöden i den finska skogsbygden på 1950-talet. Senni masserar spagäster liksom hennes pappa gjort före henne, men drömmer om att åka långt bort. Mikko är en soldat som stannar på sin post trots att han fruktar att sista striden närmar sig. Antti studerar skogar och bestämmer vilket område som ska huggas ner och vilket som ska sparas. Finlandiapriset 2020. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Margarita.
  Lägg till i:
 44. Raija (2020)

  Omslagsbild för Raija

  Av: Hellsten, Ritva

  Raija Talbok Talbok

  Biografisk roman om den finländska författaren Raija Siekkinen, 1953-2004. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Raija.
  Lägg till i:
 45. Runoilija (2020)

  Omslagsbild för Runoilija
  eli miten veitsellä filosofoidaan

  Av: Kännö, Heikki

  Runoilija Talbok Talbok

  Historisk roman som både innehåller ett mordmysterium och ett filosofiskt resonemang kring konstnärens moral. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Runoilija.
  Lägg till i:
 46. Kirjoituskonevaras (2020)

  Omslagsbild för Kirjoituskonevaras

  Av: Kyrö, Tuomas

  Kirjoituskonevaras Talbok Talbok

  Kåserier av den finländske författaren Tuomas Kyrö, 1974- . Han skriver om allt från barndomsminnen och nedslag i sitt liv till reflektioner kring personer som Veikko Huovinen, Matti Nykänen, Carrie Bradshaw och Donald Trump. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kirjoituskonevaras.
  Lägg till i:
 47. Sinimusta kyyti (2020)

  Omslagsbild för Sinimusta kyyti
  Väinö Mujusen tutkimuksia

  Av: Bagge, Tapani

  Sinimusta kyyti Talbok Talbok

  Historisk deckare som utspelas under hösten 1946 då Väinö Mujunen, före detta chef för statens polisavdelning, arbetar som privatdetektiv. Han får ett uppdrag av en kvinna att leta rätt på hennes försvunna far. Spaningarna för Mujunen tillbaka till händelser som inträffade i början av 1930-talet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sinimusta kyyti.
  Lägg till i:
 48. Mustaa jäätä (2020)

  Omslagsbild för Mustaa jäätä

  Av: Vuori-Kemilä, Anne

  Mustaa jäätä Talbok Talbok

  Relationsroman, med deckarinslag, om Gulffi och Siri som båda måste hantera mörka och tragiska händelser. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mustaa jäätä.
  Lägg till i:
 49. Paluu helvetistä (2020)

  Omslagsbild för Paluu helvetistä
  Kimmo Harjulan uskomaton tarina

  Av: Granholm, Paul

  Paluu helvetistä Talbok Talbok

  Självbiografi av Kimmo Harjula, svensk-finsk före detta kriminell och drogmissbrukare. Harjulas far var en sadistisk tyrann som torterade Harjula när han var ett litet barn. Han blev tidigt indragen i en kriminell värld med rån, misshandel och droger. Totalt har han tillbringat cirka 14 år i fängelse. Efter att ha avtjänat sina straff har han nu utbildat sig till terapeut. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Paluu helvetistä.
  Lägg till i:
 50. Timo Sarpaneva (2020)

  Omslagsbild för Timo Sarpaneva
  taide ja elämä

  Av: Sarpaneva, Marjatta

  Timo Sarpaneva Talbok Talbok

  Biografi över Timo Sarpaneva, 1926-2006, finländsk glaskonstnär och formgivare. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Timo Sarpaneva.
  Lägg till i:
 51. Nainen joka rakasti hyönteisiä (2020)

  Omslagsbild för Nainen joka rakasti hyönteisiä

  Av: Ahava, Selja

  Nainen joka rakasti hyönteisiä Talbok Talbok

  Maria är sedan barnsben intresserad av insekter. Hon börjar, som sin historiska förebild Maria Sibylla Merian, 1647-1717, att teckna metamorfosens olika stadier. Boken skildrar relationen mellan människan och naturen. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Nainen joka rakasti hyönteisiä.
  Lägg till i:
 52. Pimeän arkkitehti (2020)

  Omslagsbild för Pimeän arkkitehti

  Av: Hautala, Marko

  Pimeän arkkitehti Talbok Talbok

  Joni Widenius som vuxit upp i en välbärgad familj flyttar till ett flerfamiljshus för första gången i sitt liv. Det visar sig att lägenhetens förra ägare dödade sin dotter i husets källare. Efter många sömnlösa nätter börjar Joni höra röster från den mörka trappuppgången. Joni kommer i kontakt med en granne som berättar att något ansätter de boende. Psykologisk skräck. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Pimeän arkkitehti.
  Lägg till i:
 53. Tarina (2020)

  Omslagsbild för Tarina

  Av: Hotakainen, Kari

  Tarina Talbok Talbok

  Landsbygden har förvandlats till rekreationsområde. Alla bor i staden. Yrken och arbetsformer har förändrats eller helt försvunnit, ingen hittar sin plats, sakerna har glidit ur händerna. Beslutsfattarna har problem. När bostäderna inte räcker till alla, börjar ett grymt utslagningsspel. Bostäderna utdelas till dem som fabulerar bäst, andra hamnar i tillfälliga bostäder byggda i affärscentra. Satirisk samtidsroman. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Tarina.
  Lägg till i:
 54. Klik (2020)

  Omslagsbild för Klik

  Av: Järvelä, Jari

  Klik Talbok Talbok

  Iris är en åskådare i tillvaron. Hon fotograferar både det spanska inbördeskriget, Ameilia Earhart och prinsessan Diana. Men hon är en maskot åt andra som tar åt sig äran och hon upplever 1900-talets stjärnor och tragedier ur sitt eget perspektiv. Filosofisk roman om hur verkligheten avbildas och vem som har tolkningsrätt. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Klik.
  Lägg till i:
 55. Valaanluiset koskettimet (2020)

  Omslagsbild för Valaanluiset koskettimet

  Av: Liehu, Rakel

  Valaanluiset koskettimet Talbok Talbok

  År 1943 kommer ett antikt piano till en prästgård i norra Finland. För dottern i gården berättar pianot sina minnen. Pianot tillverkades i S.t Petersburg men har varit över hela Europa med sina tidigare ägare - som inkluderar den mystiska grevinnan, den sjuke unge Pino och hypnotisören Jean Charcot. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Valaanluiset koskettimet.
  Lägg till i:
 56. Mitä männyt näkevät (2020)

  Omslagsbild för Mitä männyt näkevät
  romaani

  Av: Soudakova, Anna

  Mitä männyt näkevät Talbok Talbok

  År 1936 firar Yuri sin femårsdag i Leningrad. Han vet ännu inte att i slutet av sommaren kommer hans familj att splittras. Hans föräldrar kommer att fängslas och han och hans systrar kommer att skickas till Uzbekistan. När syskonen återvänder till Leningrad många år senare måste de använda all sin fantasi och list för att överleva i vardagen. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mitä männyt näkevät.
  Lägg till i:
 57. Jälkikaiku (2020)

  Omslagsbild för Jälkikaiku

  Av: Lehtolainen, Leena

  Jälkikaiku Talbok Talbok

  Maria Kallios team av poliser får i uppdrag att klara upp mordet på en ung invandrarpojke. Är det fråga om ett hatbrott? När en ung irakier som är misstänkt för våldtäkt, sätts på fri fot i väntan på rättegång, börjar sociala medier koka och falska twitterkonton dyker upp, Även Maria och hennes kollegor får sin del. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Jälkikaiku.
  Lägg till i:
 58. Totuuden kuriiri (2020)

  Omslagsbild för Totuuden kuriiri

  Av: Mustaluoto, Seppo

  Totuuden kuriiri Talbok Talbok

  Del 3 i serien som börjar med Slaavilainen peli. Janne Norrman som är officer i de finska specialtrupperna får till uppgift att ta hand om en rysk avhoppare. Uppdraget tar honom till Istanbul där allt exploderar och plötsligt är Norrman indragen i en internationell maktkamp där han måste göra svåra val. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Totuuden kuriiri.
  Lägg till i:
 59. Naistenkutsut (2020)

  Omslagsbild för Naistenkutsut

  Av: Pakkanen, Outi

  Naistenkutsut Talbok Talbok

  Influeraren Max Luotola uttalar sina sista, ödesdigra ord i ett debattprogram en fredagskväll. Framför tv:n, var och en på sitt håll, följer fyra mycket olika kvinnor programmet: Jutta, Lotta, Nette och Ditte. Alla har, eller har haft, någon slags relation till Max, och var och en av dem har en god anledning att önska livet ur denna fullblodsnarcissist. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Naistenkutsut.
  Lägg till i:
 60. Varjo (2020)

  Omslagsbild för Varjo

  Av: Kaarnakari, Ville

  Varjo Talbok Talbok

  Genom ett beslut av underrättelsetjänstens chef, överste M.S., och befälhavaren för Försvarsmakten inrättas en hemlig organisation, sektion V – Division of the Defense Forces Intelligens. Bara ett fåtal människor känner till dess existens. När ett polisärende utvecklas till en militärt problem måste sektion V rycka in. Framtidsthriller. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Varjo.
  Lägg till i:
 61. Operaatio Punainen kettu (2020)

  Omslagsbild för Operaatio Punainen kettu

  Av: Immonen, Helena

  Operaatio Punainen kettu Talbok Talbok

  Operation Red Fox har börjat. En kris blir inledning till ett krig på finsk mark. Joni Koivu, en ung finsk reservofficer, skickas med sitt team till Gotland för att tillsammans med svenskarna samla ihop en armé. Jonis storasyster Riina ingår också i reserven och ser med oro på hur krisen eskalerar och fruktar för sin bror. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Operaatio Punainen kettu.
  Lägg till i:
 62. Aava (2020)

  Omslagsbild för Aava

  Av: Kyllönen, Timo

  Aava Talbok Talbok

  Fotografen Martias Virta finner en sjö i vildmarken när han är ute på ett uppdrag. Han dyker i men när han kommer upp har han hamnat i en helt annan värld. En värld där det pågår en miljöstrid som handlar om vem som kan ställas till ansvar för den miljöförstöring som pågår. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Aava.
  Lägg till i:
 63. Ne lensivät tästä yli (2020)

  Omslagsbild för Ne lensivät tästä yli

  Av: Knuuttila, Sanna-Leena

  Ne lensivät tästä yli Talbok Talbok

  Hilkka är 19 år när det finska vinterkriget startar 1939. Hon får en dagbok från sin gudmor och skriver om sina upplevelser av kriget. Fadern och brodern försvinner ut i kriget, kvar är modern och Hilkka. De är ett hårt och slitsamt liv på hemmafronten. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ne lensivät tästä yli.
  Lägg till i:
 64. En juhli, Mielensäpahoittaja (2020)

  Omslagsbild för En juhli, Mielensäpahoittaja

  Av: Kyrö, Tuomas

  En juhli, Mielensäpahoittaja Talbok Talbok

  För tio år sedan gav författaren ut boken Mielensäpahoittaja – en humoristisk och satirisk skildring av det moderna livet. Nu kommer en uppföljare där jubileet firas. Många humoristiska tal hålles. Tuomas Kyrö, 1974- , finsk författare, krönikör och tecknare. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på En juhli, Mielensäpahoittaja.
  Lägg till i:
 65. Kotkanpesä (2020)

  Omslagsbild för Kotkanpesä

  Av: Remes, Ilkka

  Kotkanpesä Talbok Talbok

  Thriller där Finland är ett land där riksåklagaren kontrollerar medborgarna och förföljer oliktänkande. Landet är dessutom allierat med ett Tyskland som vann andra världskriget. En massiv operation, som inbegriper både den nazistiska regeringen och USA och FBI, är på gång. Matematikern Erika Manner, som sitter fängslad, får en dag besök av en representant för Gestapo och får ett hemligt uppdrag i Berlin som bara måste lyckas. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kotkanpesä.
  Lägg till i:
 66. Ruumiinpuntari (2020)

  Omslagsbild för Ruumiinpuntari
  jännitysromaani

  Av: Hyyti, Pekka

  Ruumiinpuntari Talbok Talbok

  Sommaren 1930. Det är uppror i Finland när en grupp anhängare i Lapporörelsen kidnappar två ledamöter från parlamentet i Helsingfors. Polis Victory Bear blir ansvarig jakten på kidnapparna. Samtidigt samlas bönder i Tammerfors för att anordna ett demonstrationståg. Journalisten In Djurling bevakar händelseförloppet. Historisk kriminalroman. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ruumiinpuntari.
  Lägg till i:
 67. Mullojoki, 1950 (2020)

  Omslagsbild för Mullojoki, 1950

  Av: Linturi, Jenni

  Mullojoki, 1950 Talbok Talbok

  Finland på 1950-talet. Olavi Puolakka har planer att flytta till Helsingfors och påbörja sin akademiska karriär. Då berättar hans flickvän Martta att hon är gravid. Den unga familjen flyttar till Mullojoki i Tavastland, där Martta måste anpassa sig till att leva i samma hushåll som Olavis mor och hans bror Kalevi. Olavi får vikariat i en skola, vilket han ser som något tillfälligt. Hans drömmar är större än livet i Mullojoki. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Mullojoki, 1950.
  Lägg till i:
 68. Syntymättömän testamentti (2020)

  Omslagsbild för Syntymättömän testamentti

  Av: Seppälä, Juha

  Syntymättömän testamentti Talbok Talbok (under produktion)

  Berättaren i romanen är det fyra månader gamla fostret Joel som dog i en bilolycka 1969. Joel flyter fritt omkring i historien under hundra år – från början av 1900-talet till nutid. Hans förfäder hade en cirkus i Wien som sedan flyttade till Finland. I den fantasifulla berättelsen flyr bland annat ett lejon till Viborg där skulptören Finn behöver ett djur som modell till en staty. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Syntymättömän testamentti.
  Lägg till i:
 69. Viipurin menetys (2020)

  Omslagsbild för Viipurin menetys

  Av: Kosonen, Kristian

  Viipurin menetys Talbok Talbok

  Krigsroman som utspelas i Viborg på Karelska näset 1944. Röda armén är överlägset det finska försvaret och det finska soldaterna står inför en omöjlig uppgift. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Viipurin menetys.
  Lägg till i:
 70. Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää (2019)

  Omslagsbild för Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää

  Av: Mikkanen, Raili

  Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää Talbok Talbok

  Elli är 12 år och ett av sju barn till den kända författaren Minna Canth. Året är 1880 och familjen håller på att flytta till Kuopio efter faderns död. Elli upplever Kuopio som väldigt annorlunda och med Minna Canth till mamma blir livet allt annat än lugnt. Boken följer Elli från de unga åren och vidare in i vuxenvärlden. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kunhan ei nukkuvaa puolikuollutta elämää.
  Lägg till i:
 71. Laki vaatii vainajia (2019)

  Omslagsbild för Laki vaatii vainajia
  yhteiskunnallinen romaani rikollisten kansoittamasta yhteiskunnasta : ihmiskuvaus

  Av: Paasilinna, Arto

  Laki vaatii vainajia Talbok Talbok

  Postumt utgiven roman av den finländske författaren Arto Paasilinna, 1942-2018. Humoristisk västernparodi med sheriff Denver i huvudrollen. Hjältens karaktär beskrivs som lämplig för sheriffämbetet eftersom han har tillräckligt med kriminella egenskaper. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Laki vaatii vainajia.
  Lägg till i:
 72. Opettajatar (2019)

  Omslagsbild för Opettajatar

  Av: Tuominen, Pirjo

  Opettajatar Talbok Talbok

  När Rosa Balck blir mittpunkten i en skandal, står den unga lärarinnans karriär på spel. En elev i Fredrikshamns kejserliga kadettskola hämnas sin magister genom att befläcka dennes dotter, Rosas rykte. Skandalen resulterar i att familjen tvingas lämna Fredrikshamn. De grundar ett pensionat för flickor i Helsingfors. Roman om en ung lärarinnas kamp mot skvaller i 1850-talets Finland. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Opettajatar.
  Lägg till i:
 73. Sininen muistikirja (2019)

  Omslagsbild för Sininen muistikirja

  Av: Kilpi, Eeva

  Sininen muistikirja Talbok Talbok

  Dagboksanteckningar och aforismer av Eeva Kilpi, 1928- , finländsk författare och poet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Sininen muistikirja.
  Lägg till i:
 74. Kuningaskobra (2019)

  Omslagsbild för Kuningaskobra

  Av: Tuominen, Taija

  Kuningaskobra Talbok Talbok

  Berättarens barndomshem har brunnit ner. Hans minnen därifrån är mörka så han tycker det är skönt att det bara finns ruiner kvar. Han känner att lågorna befriat honom och gett honom möjligheter att gå vidare med sitt liv. Men vem har tänt på? Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Kuningaskobra.
  Lägg till i:
 75. Albertina (2019)

  Omslagsbild för Albertina

  Av: Pylväs, Ritva-Elina

  Albertina Talbok Talbok

  Historisk roman om Albertina Levon, dotter till en tjänstemannafamilj från Raahe i Norra Österbotten. Hon gifter sig med Albert Heikel, en präst från Uleåborg. De flyttar runt i norra Finland i mitten av 1800-talet, hon som lärare och han som präst. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Albertina.
  Lägg till i:
 76. Mitä meille tapahtui? (2019)

  Omslagsbild för Mitä meille tapahtui?
  näin internet ja sosiaalinen media muuttivat elämämme

  Av: Pullinen, Jussi

  Mitä meille tapahtui? Talbok Talbok

  Jussi Pellinen, 1982- , journalist för Helsingin Sanomat, skriver om hur Internet oåterkalleligt förändrat oss och vårt sätt att leva. Några av förändringarna är tydligt positiva, andra negativa men många av dem är så nya och omfattande att är för tidigt att säga något om deras inverkan. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Mitä meille tapahtui?.
  Lägg till i:
 77. Ei enää Eddy (2019)

  Omslagsbild för Ei enää Eddy

  Av: Louis, Édouard

  Ei enää Eddy Talbok Talbok

  Den 21-årige Édouard Louis uppgörelse med sin barndom och sitt liv som Eddy Bellegueule, den feminine pojken i den hårda bruksorten i norra Frankrike. Eddy mobbas i skolan, pappan super och familjen lever på fattigdomsgränsen. Han gör allt för att passa in. Eddy valde inte sin klassresa, samhället valde först att stöta bort honom. Studier vid teatergymnasiet blir en väg ut. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Ei enää Eddy.
  Lägg till i:
 78. Vierashuoneet (2019)

  Omslagsbild för Vierashuoneet

  Av: Havaste, Paula

  Vierashuoneet Talbok Talbok

  Del 2 i serien som börjar med Pronssitähti. År 1949 lever man i Estland på knivseggen under Stalins ögon. Bonden Villem vinner en dikttävling och blir bjuden till kulturcentret i Tallinn. Hans fru, Vilja, ber honom om att köpa med en gris hem i present. Trots att uppgiften verkar lätt till en början blir det inte som tänkt. Inläst på finska.

  Klicka för att sätta betyg på Vierashuoneet.
  Lägg till i:
 79. Finnskogen, elämän kehto (2018)

  Omslagsbild för Finnskogen, elämän kehto

  Av: Larsen, Britt Karin

  Finnskogen, elämän kehto Talbok Talbok

  Poetisk berättelse som utspelas i djupaste finnskogen någon gång under 1800-talet på gränsen mellan Norge, Sverige och Finland. Här finns Lina, en ung kvinna som försöker hitta en plats för sig och sitt lilla barn. Och Taneli, en ensling med ett dunkel förflutet. Liksom den kloka, äldre kvinnan Kaisa och pojkvaskern Jussi. Kampen om tillvaron och hoppet ligger ofta i själv ovissheten - kanske blir livet trots allt bättre. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Finnskogen, elämän kehto.
  Lägg till i:
 80. 1793 (2017)

  Omslagsbild för 1793

  Av: Natt och Dag, Niklas

  1793 Talbok Talbok

  Året är 1793. Sverige styrs med järnhand av friherre Gustaf Adolf Reuterholm. Ingen litar på någon. I oktober hittas ett stympat lik i sjön Fatburen på Södermalm i Stockholm. Trots att Cecil Winge vid Stockholms poliskammare är dödsmärkt av lungsoten åtar han sig att lösa mysteriet. Snart fastnar han i en väv av mörka hemligheter vars trådar leder högt upp i samhällets topp. Historisk deckare. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på 1793.
  Lägg till i:
 81. Lopotti (2016)

  Omslagsbild för Lopotti
  romaani

  Av: Kinnunen, Tommi

  Lopotti Talbok Talbok

  Fristående fortsättning på Neljäntienristeys. Vi befinner oss i Finland på 1950-talet och den 9-åriga Helena skickas till en skola för blinda i Helsingfors. Helena plågas av att lämna kvar sin lillebror Johannes hos de grälsjuka föräldrarna i norr. Trots det fysiska avståndet mellan syskonen består den starka relationen. Många år senare kontaktas Helena av Johannes son Tuomas. Båda bär de på en svår hemlighet. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Lopotti.
  Lägg till i:
 82. Ja taivaan tähdet putoavat (2014)

  Omslagsbild för Ja taivaan tähdet putoavat

  Av: Peura, Maria

  Ja taivaan tähdet putoavat Talbok Talbok

  Anni är uppvuxen i en miljö präglad av læstadianismen men det är först som vuxen som hon blir bekant med tankarna inom väckelserörelsen. Efter en uppslitande skilsmässa försöker Anni hjälpa sin dotter Mirka som använder droger och lider av beteendestörningar. Mirka börjar i gruppterapi. Till en början känns det bra men efter ett tag märker Anni en personlighetsförändring hos Mika. Det verkar som någon manipulerar henne. Inläst på finska

  Klicka för att sätta betyg på Ja taivaan tähdet putoavat.
  Lägg till i:

Telefontider idag

Svarstjänsten

StängtTel 040-653 27 10E-post: info@mtm.se

Punktskrifts- och prenumerationsservice

Stängt040-653 27 20E-post: punktskrift@mtm.se
Senast ändrad: 2021-10-22 | Legimus