Nya punktskriftsböcker september 2009

Nya punktskriftsböcker september 2009

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 5 titlar.

Specialproduktioner

Interfolierade böcker

En interfolierad bok har genomskinliga plastblad med punktskrift inbundna mellan bilderbokens sidor.

Godnatt Tyra!

av Alexander Holmberg

[33 s.], 19 bl. tryckt punktskrift

Det är många saker Tyra vill säga god natt till innan hon somnar: god natt bilen, god natt båten, god natt hästen och god natt pappa. På varje uppslag i boken illustreras den korta texten med fina, vardagsnära fotografier av Tyra och olika föremål som boll, skugga, sten, häst. En bilderbok för de minsta barnen. Förlaga: Olika, 2008.

TPB-nr: P21169

Simsalabims Stockholms ABC

av Magda Korotynska

[59 s.], 68 s. tryckt punktskrift

ABC-bok med olika stockholmsmotiv. Varje uppslag har en rimmad vers som t.ex. "Globen som en jätteboll, kan man se från många håll. Dygnet runt den lyser vit, ganska lätt att hitta dit". Bilderna till varje bokstav innehåller välkända stockholmsföreteelser, olika föremål med samma begynnelsebokstav och den återkommande figuren Simsalabim som är gömd någonstans i bilden. Realistiska färgbilder med fantasiinslag. Förlaga: En bok för alla, 2009.

TPB-nr: P21202

Jag vill ha två födelsedagar!

av Tony Ross

[24 s.], 22 bl. tryckt punktskrift

Det var den lilla prinsessans födelsedag. Hon fick tårta och presenter men var ändå inte nöjd. Hon ville ha fler födelsedagar varje år. Så statsministern skrev in fler och fler födelsedagar i almanackan. Till slut fyller hon år varje dag hela året, men hur roligt är det egentligen? Enkelt tecknade färgbilder följer texten väl. Böckerna om den lilla prinsessan bygger på en engelsk tv-serie. Förlaga: Berghs, 2008.

TPB-nr: P21160

Lästräning

Den tryckta originalboken och en inläsning i DAISY-format medföljer punktskriftsboken.

Rufus på hundtävling

av Inger Sandberg

2 vol. (60 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Spöket Labans hund Rufus skall vara med på hundtävling. Han kammas och får tänderna rengjorda men han vinner inga priser, då han varken är vackrast eller lydigast. Tävlingen får dock ett oväntat slut och det blir en mycket lyckad dag för Rufus. Lästräningspaket med texten på stor stil, punktskrift och långsamt inläst, samt illustrationerna som reliefbilder. Med inläsning efter punktskriftsboken i 3 läshastigheter. Förlaga: R&S, 1992.

TPB-nr: P21131

Vem bor här?

av Bisse Falk

33 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Här presenteras igelkotten, skatan, grävlingen, getingarna, myrorna, fladdermusen och mullvaden. Korta texter som ger en liten upplysning om djuret ifråga. En trevlig, lätt fackbok där en hund nosar omkring och undrar över olika sorters djurbon. Reliefbilderbok med text i stor stil och på punktskrift. Med inläsning efter punktskriftsboken i 3 läshastigheter. Förlaga: Tiden, 1994.

TPB-nr: P21132