Nya punktskriftsböcker november 2009

Nya punktskriftsböcker november 2009

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 44 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Tjuvarnas stad

av David Benioff

8 vol. (793 s. tryckt punktskrift)

Berättelse om den amerikanske förf:s, 1970- , då 17-årige ryske farfar. Det är vinter 1942 och tyska arméer omringar Leningrad där befolkningen lever i kyla, svält och skräck. Lev, son till en avrättad poet, hotas av arkebusering efter att ha plundrat en ihjälfrusen tysk stridspilot om han inte tillsammans med en kamrat kan hitta tolv ägg till en rysk generalsdotters bröllop. Det orimliga uppdraget svetsar samman kamraterna. Förlaga: Forum, 2009.

TPB-nr: P21428

Förföraren

av Laila Brenden

7 vol. (652 s. tryckt punktskrift)

Del 20 i släktsagan om Hannah. I flera brev har Hannah blivit varnad av sin tvillingbror för att en av männen i hennes umgängeskrets i Kristiania har ont i sinnet. Nu tror Hannah att hon har kommit fram till vem mannen är, men har hon rätt i sina misstankar? I Hemsedal är det flera som har resplaner: Knut ska tillbringa ett år på Sörholm i Danmark, medan Jon och Kaja vill fly till Amerika från allt det svåra i hembygden. Förlaga: Schibsted, 2008.

TPB-nr: P21431

Mellanspel

av Laila Brenden

7 vol. (652 s. tryckt punktskrift)

Del 19 i släktsagan om Hannah. I Hemsedal har många sitt att kämpa med: Gullborg blir hotad till tystnad om vem som är fader till hennes lille son, medan Jon fruktar att Marit ska få nys om hans och Kajas flyktplaner. För Knut däremot ser livet ljusare ut än på länge. Fadern och han står på god fot med varandra igen, och den söta, blida Emma har blivit anställd som tjänsteflicka på Rudningen. Förlaga: Schibsted, 2008.

TPB-nr: P21409

Morgon på Jalna

av Mazo De la Roche

8 vol. (713 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien inledd med Vårt eget Jalna. Barnaskaran växer på Jalna. Året är 1863. Idyll och lycka gynnar ännu Philip Whitcoak och hans växande familj på deras underbara Jalna vid Ontariosjöns strand. Amerikanska inbördeskriget kastar sina skuggor över familjelivet och till Jalna kommer två hemlighetsfulla och oroande gäster från en plantage i Syd-Carolina. Förlaga: Bonnier, 1975.

TPB-nr: P21458

Engleby

av Sebastian Faulks

11 vol. (1043 s. tryckt punktskrift)

Mike Engleby är en intelligent och udda student i 1970-talets Cambridge med kritisk blick och vass tunga. Han blir besatt av studiekamraten Jennifer, tränger sig på i de sammanhang där hon finns med och lyckas komma över hennes dagbok. Jennifer försvinner spårlöst och Mike blir framgångsrik journalist i London. Men polisen vill efter många år veta vad Mike Engleby egentligen vet om hennes försvinnande. Förlaga: Forum, 2009.

TPB-nr: P21426

Råttfångerskan : thriller

av Inger Frimansson

8 vol. (831 s. tryckt punktskrift)

När förläggaren Titus Bruhn på sin dödsbädd en sista gång vill träffa sin exhustru Rose för att försonas med henne, skickar han sin fru Ingrid till Roses ensliga stuga för att försöka övertala henne att komma. I stugan lever Rose ett isolerat liv i sällskap med några råttor hon försöker tämja. När Ingrid knackar på dörren blir det upptakten till ett kusligt kidnappningsdrama där också råttorna får spela en stor roll. Förlaga: Norstedt, 2009.

TPB-nr: P21474

Katt och råtta : roman

av Günter Grass

4 vol. (360 s. tryckt punktskrift)

Roman om tonårsungdom i Danzig under andra världskriget. Handlingen tilldrar sig till stor del ombord på vraket av en minsvepare, där huvudpersonen, en pojke med ett abnormt stort, råttliknande adamsäpple utför egendomliga konststycken för att dölja sitt lyte och kompensera sina ensamhets- och mindervärdeskänslor. G.G., tysk förf., 1927- . Nobelpris i litteratur 1999. Förlaga: Aldus, 1967.

TPB-nr: P21262

Bara vanligt vatten

av Kajsa Ingemarsson

13 vol. (1287 s. tryckt punktskrift)

Stella Friberg har allt en kvinna kan drömma om: framgångsrik karriär som författare, exklusiv våning på Östermalm, charmerande pojkvän och en garderob med designkläder. Hennes böcker om Franciska Falke, en ung frigjord privatdetektiv i 1800-talets Stockholm, är en succé. Nu ska tionde och sista delen i serien skrivas. Då uppstår en oförutsedd läcka i badrummet. Roman om förlagsvärlden och kändisskapets baksida. Förlaga: Norstedt, 2009.

TPB-nr: P21296

Som vi älskade varandra : roman

av Anders Paulrud

4 vol. (398 s. tryckt punktskrift)

Fem vänner träffas som unga och fortsätter att hålla ihop genom åren. Varje midsommar samlas de i sommarhuset utanför Karlskrona. Som ett tecken på samhörighet målar en av dem av gruppen i ett porträtt fritt efter Monets Frukost i det gröna. De talar om kärlek och politik men vänskapen förändras långsamt när deras liv tar olika riktningar. Skarpa, psykologiskt mångbottnade personbeskrivningar. Förlaga: Bonnier, 2007.

TPB-nr: P21264

Skumtimmen

av Johan Theorin

11 vol. (996 s. tryckt punktskrift)

En sommardag i början av 1970-talet försvinner en liten pojke på norra Öland. Tjugo år senare får morfadern, den pensionerade sjökaptenen Gerlof, vetskap om nya omständigheter kring försvinnandet. Tillsammans med sin dotter söker han svar och succesivt avslöjas dolda sammanhang. En spännande, psykologiskt trovärdig historia full av överraskningar och kusliga vändningar. Gripande, mångbottnad roman om sorg och saknad. Förlaga: W&W, 2008.

TPB-nr: P21411

Facklitteratur

Självbiografi

av Charles Darwin

4 vol. (338 s. tryckt punktskrift)

Charles Darwins, 1809-1882, självbiografi anses som ett av världslitteraturens främsta självporträtt. Här får man en spännande inblick i Darwins tankevärld. Han berättar om sin uppväxt, sina studier, sin jordenruntresa och om sitt berömda verk Om arternas uppkomst. Moderniserad översättning av Gösta Åberg. Förord av Nils Uddenberg. Förlaga: NoK, 2009.

TPB-nr: P21423

Smaker från Fjällbacka

av Camilla Läckberg

2 vol. (177 s. tryckt punktskrift)

Receptbok med stark närvarokänsla i västkustmiljön och det lilla fiskeläge, Fjällbacka, förf:na, deckarförfattare respektive kock, kommer ifrån. Många av rätterna bygger på vad havet ger ifråga om fisk och skaldjur. Här finns även flera kötträtter, lockande grilltillbehör, grundrecept på reduktioner, fonder och mixar, liksom eleganta efterrätter. Man märker stjärnkockens strävan efter tydliga, klara och komplexa smaker. Förlaga: Forum, 2008.

TPB-nr: P21449

Orkidéer : ursprung, särdrag, användning, skötsel

av Gustav Schoser

4 vol. (310 s. tryckt punktskrift)

Förf., chef för den stora botaniska trädgården Palmengarten i Frankfurt am Main, vill ge amatörodlare och blomstervänner översiktlig information om växtrikets mest art- och formrika familj. Huvuddelen av boken handlar om orkidéer för snitt och kruka. Också om korsningar samt skötselråd och tips om vilka andra växter som passar ihop med orkidéer. Facktermer förklaras. Förlaga: LT, 1978.

TPB-nr: P21450

Litteratur för barn

Skönlitteratur

För alltid-

av Ingelin Angerborn

3 vol. (271 s. tryckt punktskrift)

Nora ska tillbringa sommarlovet hos mammas kompis Vanja i en stuga på landet. Hon tror att det kommer att bli en lång och tråkig sommar, men hon kunde inte haft mer fel. Vem är det som skickar de mystiska sms:en? Vem spelar vaggvisan i rummet om natten? Och varför känner Nora igen det grå ödehuset? Det är som om väggarna viskar åt henne att minnas. Men vad? Förlaga: Tiden, 2009.

TPB-nr: P21455

Galne Hugo och de två flygarna

av Torsten Bengtsson

4 vol. (247 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Det är mitt under 2:a världskriget. Engelska bombplan flyger över Sverige på sin väg till Tyskland. Johan och Hugo är bästa kompisar och har känt varandra länge. Men Hugo är inte som andra. Hans största dröm är att hoppa fallskärm och att lära sig att flyga. Det är därför Hugo tillsammans med Johan och tvillingarna Maria och Pia tänker bygga ett eget flygplan. När sommarlovet kommer sätter de igång. Förlaga: Hegas, 2007.

TPB-nr: P21456

Carmen Carlssons coola morsa

av Anna-Karin Eurelius

2 vol. (109 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Allas mammor och pappor har kommit till klassen och berättat om sina jobb. Alla utom Carmens mamma, även känd från teve som Ängeln. Klasskompisarna tjatar och vill att Ängeln ska komma och berätta hur det är att vara känd. Hon är ju klassens coolaste morsa! Men det går inte så bra, Ängeln har inte tid. Och förresten är hon inte Carmens riktiga mamma, fast Carmen har sagt att hon är det. Hur ska Carmen göra nu? Förlaga: Eriksson & Lindgren, 2008.

TPB-nr: P21436

Exit Oz

av Catherine Forde

82 s. tryckt punktskrift

När den lilla majsormen Oz, 40 centimeter lång och 8 månader gammal, en dag försvinner ner i avloppet får tonåringen Declan problem. Hans dödsrockare till storebror ger honom skulden för Oz försvinnande. Hans mamma vågar inte längre gå på toaletten. Vad göra? Declan utarbetar en plan för att få tillbaka Oz. Planen har något med möss att göra. Förlaga: Argasso, 2008.

TPB-nr: P21519

Spökjägarna får det hett om öronen

av Cornelia Funke

4 vol. (291 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Andra fristående boken om Spökjägarna: Tom Trulson, 11 år, Hedvig Hallongren och det Någorlunda Otäcka Spöket Hugo. Hotellet Strandpärlan hemsöks av eldspöken och hotelldirektör Pamp tillkallar spökjägartrion för att gästerna inte ska skrämmas iväg från hotellet. Spökexperten Hedvig och hennes två assistenter lyckas med spöktricks överlista de elaka eldspökena. Förlaga: Bergh, 2004.

TPB-nr: P21565

Teddy i trubbel

av Lin Hallberg

2 vol. (177 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Fjärde boken om den lilla busiga hästen Teddy och Elsa. En dag vaknar Elsa av ett konstigt ljud från stallet. Det är Teddy som ligger på rygg och vrider sig från sida till sida. Elsa förstår att hon glömt att lägga locket på mattunnan och nu har Teddy ätit upp allt som fanns i den och fått ont i magen. Veterinären vet inte om Teddy kommer att överleva. Förlaga: R&S, 2009.

TPB-nr: P21497

Den blodiga origamifjärilen

av Thomas Hoobler

4 vol. (354 s. tryckt punktskrift)

Del 3, fristående, i serien Samurajen som utspelar sig i Japan på 1700-talet. En mäktig samurajlord har mördats. Förövaren måste hittas och rättvisa skipas. På uppdrag av shogunen kommer domare Ooka till platsen för att undersöka brottet. Med sig har han sin lärling och adoptivson, Seikei, 14 år. Den enda ledtråden är en origamifjäril, fläckad av blod. En farofylld färd för Seikei tar sin början. Förlaga: B Wahlström, 2008.

TPB-nr: P21540

Den flytande stadens demon

av Thomas Hoobler

4 vol. (344 s. tryckt punktskrift)

Del 2, fristående, i serien Samuraj som utspelar sig i Japan på 1700-talet. 14-årige Seikei drömmer om att bli samuraj. Sedan han hjälpt domare Ooka, en av shogunens mest betrodda tjänstemän, att reda upp en stöld har han blivit adopterad av domaren. Nu får han följa med adoptivfadern till Edo, shogunens stad, där tre vackra geishor har mördats och mystiska eldsvådor och en fasansfull demon skrämmer slag på invånarna. Förlaga: B. Wahlström, 2007.

TPB-nr: P21539

Hoppets tempel

av Anthony Horowitz

8 vol. (764 s. tryckt punktskrift)

Del 4 i serien om De fem utvalda och som började med Korpens port. Den femte utvalda är den från Jakarta till England adopterade femtonåringen Scar, en vanlig tjej som vill vara kapten i hockeylaget och spela Playstation 3. Eller är Scar en uråldrig havets mytologiska gudinna med övernaturliga krafter? Nu letar De Gamla tillsammans med agenter och korrupta poliser och politiker efter just det femte barnet, Scar. Förlaga: Bonnier Carlsen, 2009.

TPB-nr: P21461

Åskans döttrar

av Ingela Magner

3 vol. (213 s. tryckt punktskrift)

11-åriga Vildas pappa som är journalist har blivit kidnappad i Irak och Vilda och hennes bror får åka till farfars hus på Gotland. Där hittar Vilda ett magiskt, nergrävt smycke som får henne att i drömmen hamna hos vikingaflickan Tora. Kanske kan det magiska smycket hjälpa Vllda och hennes bror när det gäller saknaden och oron för vad som kan ha hänt deras pappa i Irak? Blandning av nutid, magi och historia. Förlaga: Tiden, 2009.

TPB-nr: P21476

Akimbo och babianerna

av Alexander McCall Smith

89 s. tryckt punktskrift

Del 5 i serien om pojken Akimbo som bor i Afrika. Den här gången kommer Akimbo i kontakt med babianer när han och kompisen Kosi får följa med forskaren Jen ut på forskningsuppdrag i viltreservatet. De ska campa i vildmarken. Men det är farligt i vildmarken också - för både Akimbo och babianerna. Kanske kan de hjälpa varandra? Förlaga: B. Wahlström, 2009.

TPB-nr: P21408

Blunda och öppna ditt fönster

av Ngoc Thuân Nguyên

3 vol. (239 s. tryckt punktskrift)

10-årige Dung bor i en liten by i Vietnam. Här berättar han själv om livet i byn utan TV eller datorer. Familjen betyder mycket för Dung, men också kompisarna. Även om livet i byn är stillsamt finns det gott om spännande händelser som han och kamraterna råkar ut för. Att döden och kärleken är lika närvarande i livet blir särskilt tydligt när kompisen Ti blir biten av en orm. Gripande berättelse med poetiskt språk. Förlaga: Trasten, 2007.

TPB-nr: P21567

Känslan av att hoppa

av Ingrid Olsson

2 vol. (155 s. tryckt punktskrift)

Det är snart sommar och Lisen ska ta studenten. Utåt är hon en välanpassad och glad tonåring även om hon är lite blyg. Inom sig bär hon på ett inferno och allt är kaos. Hon är deprimerad och känner självförakt och livsleda. När en kille tar sitt liv börjar Lisen skriva brev till honom. I breven berättar hon om de känslor och tankar hon bär på och börjar fantisera om sitt eget självmord. Förlaga: R&S, 2009.

TPB-nr: P21513

De tre systrarna

av Josefine Ottesen

49 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 3 i serien som börjar med Trollflickan. Enya har magiska förmågor och lever på medeltiden. Hon måste öva sina förmågor och lära sig behärska dem. Då kan hon hjälpa prins Rami mot den onde Wurma. Hon beger sig in i en grotta för att hitta den magiska kristallen. Förlaga: Bonnier utbildning, 2007.

TPB-nr: P21488

Den utvalda

av Josefine Ottesen

63 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 6 i serien som börjar med Trollflickan. Enya har magiska förmågor och lever på medeltiden. Den onde Wurma har nu förstått vem Enya är och därför vill han förgöra henne. Men hon har starka krafter på sin sida. Förlaga: Bonnier utbildning, 2007.

TPB-nr: P21491

Klanen

av Josefine Ottesen

61 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Enya har magiska förmågor och lever på medeltiden. Nu är hon på flykt från sin grymma fostermor Marta. Hon är mycket hungrig. Då känner hon doften av grillat kött. Några medlemmar ur Klanen steker kanin vid öppen eld. Ska Enya våga stjäla? Förlaga: Bonnier utbildning, 2007.

TPB-nr: P21487

Källans dotter

av Josefine Ottesen

50 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 5 i serien som börjar med Trollflickan. Enya har magiska förmågor och lever på medeltiden. Hon träffar prins Rami som är förklädd till en enkel pojke. Han är på flykt undan Wurma och hans män. Snart blir även Enya jagad. Förlaga: Bonnier utbildning, 2007.

TPB-nr: P21490

Prövningen

av Josefine Ottesen

60 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 4 i serien som börjar med Trollflickan. Enya har magiska förmågor och lever på medeltiden. Enya får veta mer om sitt ursprung och det är inte alls som hon trott. Hon återförenas med sin släkt men hennes morbror är inte säker på att hon är den hon säger sig vara. Hon måste bevisa det genom en prövning. Förlaga: Bonnier utbildning, 2007.

TPB-nr: P21489

Trollflickan

av Josefine Ottesen

46 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 1 i serien om Enya. Det är medeltid. Enya är fosterbarn hos den elaka Marta. Hon får slita hårt. Landets prins, Rami, ska gifta sig. Då får Enya en av sina magiska upplevelser. Hon ser en syn som visar henne att det går illa om prinsen gifter sig. Kan hon förhindra det? Förlaga: Bonnier utbildning, 2007.

TPB-nr: P21477

Den försvunna staden

av Jo Salmson

67 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 1 i serien Almandrarnas återkomst. Rian är 10 år och sitter ensam i stugan högt uppe i bergen. Hans farfar har gått till byn för att skaffa mat. Det är en farlig vandring och Rian är rädd. Plötsligt knackar det på dörren och in stiger en almander, en människoliknande varelse som pojken bara hört talas om. Förlaga: Bonnier Carlsen, 2007.

TPB-nr: P21542

Silveramuletten

av Jo Salmson

81 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 2, fristående, i serien Almandrarnas återkomst. I berättelsens centrum står den fattiga pojken Rian, 10 år, som fått kontakt med en almander, en människoliknande varelse som tillhör en art som varit försvunnen i flera hundra år. Medan Rian sover kallas han till den tröstlösa skuggvärld där almandrarna vistas. De behöver lite av hans hopp och livsglädje för att kunna ta sig därifrån. Förlaga: Bonnier Carlsen, 2007.

TPB-nr: P21541

Geniet

av Mårten Sandén

4 vol. (316 s. tryckt punktskrift)

Den elfte Petrinideckaren. Peter och Petra är på väg till den världsmetropolen New York. Men innan planet ens har landat har de fått ett mysterium på halsen. Mannen bredvid Peter visar sig vara ett Einsteinsnille. Han har något som många verkar vara ute efter. När de kommer fram får de reda på att mannen har försvunnit. Är han kidnappad? Till sin förvåning upptäcker Peter och Petra att mannen avsiktligt lämnat spår efter sig. Förlaga: R&S, 2009.

TPB-nr: P21452

Bara vänner, typ!

av Eva Susso

3 vol. (205 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien Hemligheter och pinsamheter som börjar med Jag såg honom först. Maja är den av tjejerna i gänget som har sämst självförtroende. Hemma får hennes bröder mer uppmärksamhet hemma än hon själv. Varför är livet så krångligt? Maja känner sig osäker och vet inte vem hon är. Men när hon startar en egen bokcirkel får hon nya vänner - och till slut vågar hon också göra slut med pojkvännen Kelly och färga håret rosa. Förlaga: R&S, 2009.

TPB-nr: P21453

Dribblingar med döden

av Mikael Thörnqvist

4 vol. (347 s. tryckt punktskrift)

Del 4 i serien som börjar med Fotboll och kyssar. Serien Bollkänsla handlar om Emma och hennes lagkompisar i Udden BK. När Emma äntligen får en mobiltelefon i julklapp av mormor kan förälskelsen i Emil få blomma ut. Hon skickar sms och bilder till Felicia som också gillar Emil. Allt är otroligt spännande och roligt ända tills Emma en morgon plötsligt upptäcker att hela klassen känner till hennes känslor för Emil. Förlaga: B. Wahlström, 2008.

TPB-nr: P21531

Fiender och försvarare

av Mikael Thörnqvist

4 vol. (361 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien som börjar med Fotboll och kyssar. Serien Bollkänsla handlar om Emma och hennes lagkompisar i Udden BK. Tränaren Lasse åker på semester och Johan tar tillfälligt över. Det skär sig snabbt mellan honom och spelarna. Han vill toppa laget. Några elever verkar plötsligt ha bildat ett stökigt gäng i skolan. För Emma känns det inte ens tryggt hemma numera. Pappa har varslats från sitt arbete. Förlaga: B Wahlström, 2008.

TPB-nr: P21536

Specialproduktioner

Interfolierade böcker

En interfolierad bok har genomskinliga plastblad med punktskrift inbundna mellan bilderbokens sidor.

Äntligen regn! : en pekbok

av Camilla Lundsten

[15 s.], 15 bl. tryckt punktskrift

Lillefanten, Kanina och Maskot vill ha regn. De sätter på sig regnbyxor, regnrockar och hjälps åt med stövlarna. Snart är de påklädda och klara för att gå ut och leka i vattenpölarna. En pekbok för de minsta barnen där vi får följa tre små djurfigurer. Bilderna är i enkla former i starka färger som rött, rosa, ljusblått, grönt och gult. På vänstersidan visas de olika plaggen och på högersidan får vi se dem på plats. Förlaga: R&S, 2009.

TPB-nr: P21350

Vilka bilar

av Björn Bergenholtz

[23 s.], 28 bl. tryckt punktskrift

Här möter vi ett urval av de vanligaste bilmärkena som Volvo, Ford, Audi, BMW, Opel och Renault men även sportbilar, lyxbilar och kultbilar. Från varje märke visas tre modeller samt detaljer som kylarmärken. Ett inledande avsnitt beskriver bilens historia genom 100 år. Förlaga: R&S, 2008.

TPB-nr: P21400

Böcker med inklistrad punktskrift

Stora färgpekboken

30 s. tryckt punktskrift

Pekbok där de yngsta barnen lär sig färger genom lätt igenkännliga bilder. Varje färg har ett eller två uppslag där varje färg visas med fotografier av olika föremål och djur mot vit bakgrund. Gröna äpplen och blad, rosa ballonger och strumpor, bruna kottar och choklad. Även färger som guld och silver är med. Förlaga: Bonnier Carlsen, 2009.

TPB-nr: P21349

Bredvidböcker

Den tryckta originalboken medföljer punktskriftsboken.

Värsta kompisar

av Sofia Hedman

2 vol. (138 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Matti och Simon är bästa kompisar. De älskar fotboll och spelar i samma lag. En dag meddelar tränaren att spelarna ska delas upp i två olika lag. Matti märker att de bästa spelarna hamnar i det röda laget och de sämre i det blåa. Matti tycker att det är fel med ett A- och B-lag. Dessutom blir Matti osams med Simon. I stället för bästa kompisar blir de värsta kompisar. Hur ska allt bli bra igen? Förlaga: Eriksson & Lindgren, 2008.

TPB-nr: P21161

Den svarta häxan

av Jørn Jensen

13 bl. tryckt punktskrift

Glestryck

Adam och Freja är på lägerskola med klassen. Det är skärtorsdag och de båda barnen går en promenad i skogen. De kommer till ett hus där en mystisk kvinna behöver hjälp med att röra i en gryta. Är hon en häxa? Det är sin egen magiska saft hon kokar och det är bara något som fattas. Hon behöver två barn. Förlaga: Bonnier utbildning, 2007.

TPB-nr: P21193

Turbos otursdag

av Ulf Sindt

66 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Turbo, eller Bo som han egentligen heter, och hans kompis Simon upptäcker en perfekt isbana på branta backen bakom skolan. Den är fantastisk att susa ner för. Men plötsligt blir Turbo nästan överfallen av en hund. Hjälp! Var kom den ifrån? Det får han veta lite senare den dagen när han av misstag har råkat knocka rektorn. Vilken otursdag! Förlaga: Alfabeta, 2007.

TPB-nr: P21440