Nya punktskriftsböcker april 2010

Nya punktskriftsböcker april 2010

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 4 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Hypnotisören : kriminalroman

av Lars Kepler

13 vol. (1329 s. tryckt punktskrift)

En man hittas brutalt mördad. Sedan återfinns hans fru och dotter ihjälhuggna i familjens radhus. Men sonen överlever, svårt skadad. När kriminalkommissarie Joona Linna inser att ännu en familjmedlem, en syster, finns kvar i livet förstår han att det är bråttom med att hitta henne. Joona tar hjälp av läkaren Erik Maria Bark, hypnosexpert. Erik har svurit på att aldrig hypnotisera igen och en skrämmande kedja av händelser tar sin början. Förlaga: Bonnier, 2009.

TPB-nr: P21601

Fyrvaktaren

av Camilla Läckberg

12 vol. (1100 s. tryckt punktskrift)

En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka. Ett par dygn senare mördas en man. Han var kommunens nyanställde ekonomichef, som återvänt till sin barndoms Fjällbacka. Polisen erfar snart att han bar på många hemligheter. Och innan han dog besökte han Gråskär, eller Gastholmen som ön kallas i folkmun. Förlaga: Forum, 2009.

TPB-nr: P21626

Efterdyningar

av Anita Shreve

8 vol. (683 s. tryckt punktskrift)

Mike, rektor vid ett prestigefyllt internat i New England, tar emot en kassett vars innehåll spritts på nätet. Två av de mest lovande eleverna är inblandade i en gruppsexakt med en mycket ung flicka. Trots goda intentioner fattas fel beslut och skandalen är snart ett faktum. En våg av skam och skuld, anklagelser och motanklagelser utlöses i det lilla samhället och resulterar i spruckna äktenskap och krossade framtidsdrömmar. Förlaga: W&W, 2009.

TPB-nr: P21494

Specialproduktioner

Lästräning

Den tryckta originalboken och en inläsning i DAISY-format medföljer punktskriftsboken.

En kort tid av lycka

av Ernest Hemingway

2 vol. (192 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Ett triangeldrama är temat i novellen som är hämtad från samlingen Snön på Kilimandjaro och andra noveller som 1942 utkom på svenska. Det amerikanska paret Macomber befinner sig på safari i Östafrika tillsammans med den engelske jägaren Robert Wilson. Mötet med ett lejon lockar fram känslor som ingen av de tre vill kännas vid. Förlaga: NoK, 2004.

TPB-nr: P21289