Nya punktskriftsböcker augusti 2012

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 47 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Kan du säga schibbolet?

av Marjaneh Bakhtiari

12 vol. (1131 s. tryckt punktskrift)

Den iranska familjen Abbasi - pappa Mehrdad, mamma Noushin och döttrarna Parisa och Baran - bor i en villa utanför Malmö. Mehrdad älskar att debattera, helst inte familjeangelägenheter, men gärna frågor om mångfald och integrationspolitik. Men tillvaron förändras, döttrarna åker till släkten i Tehran och föräldrarna utsätts för nya prövningar. Träffsäker skildring som berör klass, kultur och identitet.

TPB-nr: P23364

Allt för Frankie

av Maeve Binchy

11 vol. (1041 s. tryckt punktskrift)

På St Jarlaths Crescent i Dublin går allt sin gilla gång. Josie och Charles arbetar, går i kyrkan och sörjer att deras son Noel valde bort prästyrket för ett tråkigt kontorsjobb. Noel bor fortfarande hemma och smygsuper för att klara av vardagen. En dag blir Charles uppsagd från hotellet där han arbetat hela sitt liv. Samtidigt får Noel veta att han ska bli pappa, men modern är döende och kommer att lämna honom ensam med barnet. Livet vänds upp och ned.

TPB-nr: P23339

Kallocain

av Karin Boye

5 vol. (459 s. tryckt punktskrift)

Framtidsroman, förf:s främsta prosaverk, som utkom hösten 1940. Huvudpersonen Leo Kall gör uppror mot den totalitära Världsstaten, omkring år 2000. Boken fick genast stark resonans. Man såg i den en idéroman av ovanlig kraft och önskade att den hade kunnat läsas i en vidare internationell miljö än vad som då var möjligt. Förord av Jerker Virdborg.

TPB-nr: P23234

Förrädaren

av Laila Brenden

6 vol. (569 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien Fjällrosor. Torgil serverar Ragna sprit så hon blir full och uppmuntrar henne till att dansa på tunet. Alla är förskräckta över husfruns uppträdande, och ingen misstänker Torgil för att ha onda avsikter. Samtidigt tillbringar lord Sommerville sommaren på Torgilstad Övre. Han blir snabbt fascinerad av Anna och kommer med ett oväntat förslag.

TPB-nr: P23349

Skilda vägar

av Laila Brenden

6 vol. (546 s. tryckt punktskrift)

Del 4 i serien Fjällrosor. Torgil har bestämt att Rise ska bo ensam på fjället med korna hela vintern, så att de slipper föra ner fodret från sätern. Rise ser fram emot att äntligen komma bort från Torgilstad Övre och vet ingenting om att Torgil också har planer för systern. På uppdrag av advokat Valle Dale reser Viljar till Kristiania, och när han nu ändå är i huvudstaden, vill han gärna besöka Ragna på sinnessjukhuset.

TPB-nr: P23348

Hela havet stormar : kriminalroman

av Arne Dahl

12 vol. (1116 s. tryckt punktskrift)

Under några dagar inträffar tre uppseendeväckande dödsfall på olika platser i Europa. Trots att händelserna inte verkar hänga ihop anar Paul Hjelm och hans kolleger i Opcop ett samband. En plastikkirurg som lett ett hemligt EU-projekt hittas död i sitt hem i Belgien. En albansk vapenhandlare skjuts ihjäl på en sportbar i Stockholm, och sedan hittas det knivskurna liket efter en tjeckisk EU-parlamentariker på en fängelseö utanför Toscana.

TPB-nr: P23324

Den enes död

av Peter James

16 vol. (1477 s. tryckt punktskrift)

Liken av tre ungdomar hittas utanför Brightons kust. Samtliga kroppar saknar inre organ. Utredningen för Roy Grace vid Brightonpolisen till Rumänien och utsatta gatubarn som tycks vara beredda att tro på vad som helst till synes omtänksamma människor lovar dem. Samtidigt vårdar en orolig mor i Brighton sin sjuka dotter. Det enda som kan rädda henne är en organdonation. Men då tiden är knapp och kön lång får hon ta till okonventionella metoder.

TPB-nr: P23335

Den döende dandyn

av Mari Jungstedt

8 vol. (692 s. tryckt punktskrift)

En gotländsk galleriägare hittas brutalt mördad och ett känt konstverk stjäls från galleriet. Misstankarna leder mot mannens egen familj. Samtidigt sker ett inbrott på Waldemarsudde i Stockholm, där tjuven lyckas komma över Dardels målning Den döende dandyn. Kommissarie Anders Knutas och hans kollegor vid Visbypolisen får bråda dagar innan de löst det komplicerade fallet.

TPB-nr: P23360

Den inre kretsen

av Mari Jungstedt

7 vol. (655 s. tryckt punktskrift)

En grupp arkeologistuderande från olika länder deltar i en internationell utgrävningskurs på Gotland. Under den heta högsommarsolen gräver de med hackar och spadar ut en vikingatida hamn som visar sig vara rik på fynd. En av studenterna, 21-åriga holländskan Martina Flochten, mördads ute på en fågelholme. Märken på kroppen tyder på att mordet har rituella drag. Kriminalkommissarie Anders Knutas får hand om fallet.

TPB-nr: P23379

Den sista akten : [kriminalroman]

av Mari Jungstedt

7 vol. (591 s. tryckt punktskrift)

När den omstridda journalisten Erika Malm hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet har ägt rum mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar år olika håll: ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare. Och i kulisserna bidar mördaren sin tid, till sista akten.

TPB-nr: P23351

Till offer åt Molok : spänningsroman

av Åsa Larsson

8 vol. (789 s. tryckt punktskrift)

Femte boken med kammaråklagare Rebecka Martinsson. En björn skjuts i byn Lainio och i dess mage hittar man en människotumme. Några månader senare hittar man en kvinna mördad i sitt hem, brutalt ihjälstucken med en grep. Rebecka börjar göra efterforskningar kring mordet och upptäcker att fler dödsfall inträffat. Och alla är avskrivna som olyckor. Nu gäller det att agera snabbt innan fler faller offer.

TPB-nr: P23300

Gårdfarihandlaren : självbiografisk berättelse

av Ivar Lo-Johansson

8 vol. (739 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien inledd med Analfabeten. Överdådigt rik berättelse och självironisk pikareskroman om en sommar då författaren som ung i tjugoårsåldern färdades genom landet som gårdfarihandlare. Cykelfärden från Sörmland till Lappland var tänkt som en förberedelse till det egentliga kallet: Att dikta. Han får möta äventyr, faror och umbäranden, men inte riktigt så som han tänkt sig dem i sina drömmar.

TPB-nr: P23171

Mördare utan ansikte : kriminalroman

av Henning Mankell

8 vol. (713 s. tryckt punktskrift)

Ett äldre lantbrukarpar i Lenarp i Skåne hittas en tidig vintermorgon 1990 brutalt mördade. Kurt Wallander vid Ystadspolisen kopplas in på fallet. Ledtrådarna är förbryllande. Ryktet går att förövarna är utlänningar och skånska rasister attackerar flyktingförläggningar. Kriminalroman med brett samhällsperspektiv och med övertygande person- och miljöskildring. H.M., 1948-.

TPB-nr: P23366

Mefisto : romanen om en karriärist i Tredje riket

av Klaus Mann

11 vol. (1063 s. tryckt punktskrift)

Roman som ttkom första gången 1936 i Amsterdam - länge förbjuden i förf:s hemland Tyskland. Mann ville ge ett allmängiltigt porträtt av en människa, som kompromissar med sitt samvete och går en diktatur tillhanda. Som verklighetsförlaga stod den tyske skådespelaren Gustav Gründgens. K.M., 1906-1949.

TPB-nr: P23227

Soldat med brutet gevär : en människa ur det förgångna, rannsakad och hörd om sina levnadsomständigheter : roman

av Vilhelm Moberg

27 vol. (2207 s. tryckt punktskrift)

Valter Sträng föddes i ett soldattorp men kom som socialist och klasskämpe att bära anti-militarismens märke, det brutna geväret. Den självbiografiska romanen skildrar en pojkes uppväxt och utveckling från slutet av 1800-talet fram till 1921. Samtidigt är romanen en krönika över vad som hände i folkdjupen under den svenska arbetarrörelsens kamptid. V.M., 1898-1973.

TPB-nr: P23144

Jubileumsmord : Homannoveller : [11 Homanäventyr]

av Jan Mårtenson

6 vol. (484 s. tryckt punktskrift)

Elva noveller, mestadels med antikhandlare Johan Kristian Homan i centrum. Det handlar om praktfulla julbord, smarriga kräftskivor och doft av omväxlande julljus och syrenbersåer. Men naturligtvis också om en hel del mord inklusive kluriga lösningar av nämnde Homan på dem. Skildringar av svensk natur och kulturhistoria följer liksom med på köpet.

TPB-nr: P23352

Den vita liljan

av Elisabet Nemert

10 vol. (954 s. tryckt punktskrift)

Catherina föds år 1460 i Palermo på Sicilien. Hennes mor dör i barnsäng och fadern anklagar barnet för hustruns död. Catharina växer upp hos kärleksfulla släktingar, uppfostras till en renässansdam och lär sig rida, måla och fäkta. Men fadern säljer henne för ett stycke land, till en man som är så grym att hon tvingas fly. Hon råkar ut för många äventyr innan hon hittar den stora kärleken. Historisk roman med mycket romantik.

TPB-nr: P23407

Sköra bestar : roman

av Tawni O'Dell

13 vol. (1290 s. tryckt punktskrift)

När Klints och Kyles pappa dör i en bilolycka måste de lämna hem, skola och vänner i Pennsylvanias bergstrakter för en osäker tillvaro hos den tidigare frånvarande mamman i Arizona. Den rike kolgruvearvtagaren Candace Jack blir deras utväg. Tillsammans med henne och hennes minnen av en svunnen tid med en spansk tjurfäktare försöker pojkarna skapa en ny tillvaro. Välskriven roman som ställer frågor om klass, familjeband, identitet och kärlek.

TPB-nr: P23294

Facklitteratur

Från scen och cabaret

av Uno Ericson

6 vol. (538 s. tryckt punktskrift)

Förf. har forskat i och samlat berättelser om framför allt svensk nöjeshistoria. Mycket är kuriosa och det är en intressant och rolig läsning. Här berättar han bl.a. om sina möten med Marlene Dietrich, Karl Gerhard och Bertolt Brecht, samt skriver om damimitatören Lind från Karlskrona, dansösen La Belle Otero och många andra. Läsaren får en stimulerande och kunnig vägvisare in i nöjesvärlden.

TPB-nr: P23215

Film och andra rörliga bilder : en introduktion

12 vol. (1190 s. tryckt punktskrift)

Film, tv och digitala medier underhåller och uppfostrar, organiserar och formar vårt förhållande till omvärlden. På bio, framför tv-rutan och vid datorn möter vi en form av industri och konst, men även ett forum för identitetskamper, livsåskådningsfrågor och terapi. Här ges en mångsidig introduktion till audiovisuell kultur i förändring, och olika sätt att se på de rörliga bildernas historia, teori, estetik och funktioner.

TPB-nr: P23414

Spanska för nybörjare

av Rosa María Martín

4 vol. (268 s. tryckt punktskrift)

Språkkurs i spanska för nybörjare. Boken är indelad i sex delar med vardera tre lektioner. Efter varje del finns extraövningar, checklista och pluggtips. Det finns även två tester/återblickar, kartor och facit. Varje stycke inleds med en ordlista som förberedelse till avlyssningen av de 3 CD-skivor som ingår i kursen och även i punktskriftsboken.

TPB-nr: P22861

Men : mannens frigörelse från mannen

4 vol. (367 s. tryckt punktskrift)

Vad innebär det att vara man? Vad är manlighet? Åtta män, alla författare och journalister, lodar sin manlighet, uppsöker maskulinitetens rottrådar, vänder på stenar i sitt inre och ser vad som där sammanpressats till oigenkännlighet. En man är så mycket mer än en man. För att kunna blicka utåt måste man först blicka inåt.

TPB-nr: P23283

Cesar och hans hundar : naturliga lösningar på vanliga hundproblem

av Cesar Millan

8 vol. (766 s. tryckt punktskrift)

C.M., mexikansk hundetolog, har gjort sig ett namn genom sin teveshow Mannen som talar med hundar. Här berättar han om hur han blev en framgångsrik hundpsykolog, och hur man på ett naturligt sätt löser vanliga hundproblem. Hans utgångspunkt är att det inte finns några problemhundar utan bara problemägare, som inte förstår sig på det mest grundläggande i en hunds liv : att den är en flockvarelse.

TPB-nr: P23333

Stora boken om bakning

5 vol. (463 s. tryckt punktskrift)

Pedagogiskt upplagd bakbok med ingående presentation av redskap för olika typer av bak, olika mjölsorter, degspad, jäsmedel, sötningsmedel och kryddor. Därefter recept på matbröd, indelade efter mjölsort; vidare recept på bakpulverbröd, vetebröd och wienerbröd, mjuka kakor, småkakor, bakelser och tårtor.

TPB-nr: P23319

Tredje åldern : sociala aspekter och medborgarskap

10 vol. (806 s. tryckt punktskrift)

TPB-nr: P23416

Horungen

av Donya Wihbi

5 vol. (434 s. tryckt punktskrift)

Som åttaåring kommer Donya till Sverige från Libanon. Hon är kidnappad av sin egen pappa och hans nya fru. Livet hos pappan och hans fru blir svårt. När Donya är femton rymmer hon och hamnar i ett svenskt familjehem. Fosterfamiljen hjälper henne med att få kontakt med mamman i Beirut, men knappt har de återförenats förrän pappans släkt kidnappar henne. Spännande berättelse om en ung kvinnas kamp för rätten att bestämma över sitt liv.

TPB-nr: P23412

Världen av i går : en europés minnen

av Stefan Zweig

12 vol. (1179 s. tryckt punktskrift)

Förf., österrikisk jude, humanist och pacifist, skildrar i denna legendariska självbiografi sin egen bana och ger en personligt präglad bild av Europa före 1914 och under mellankrigstiden. Han skildrar de intellektuellas värld, ger en bild av Wien runt 1900 då teater, musik och konst stod på hög nivå, och framhåller judarnas roll i och bidrag till denna högkultur. S.Z., 1881-1942.

TPB-nr: P23292

Litteratur för barn

Skönlitteratur

Kalaskatastrofen

av Ingelin Angerborn

2 vol. (155 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 6, fristående, i serien Klant & kompani. Viktor, Vilma och Viking har en hemlig klubb, AB Klant och Kompani. De är nämligen experter på att klanta till det. När Vilma fyller år ordnar Klant och Kompani ett maskeradkalas. Vilma är vampyr, Viktor riddare och Viking, ja vad är han egentligen? Och vem är den söta kaninen? Viking tvekar inte. Det kan bara finnas en som klär så bra i kanindräkt.

TPB-nr: P23321

Pojken i randig pyjamas : en sorts saga

av John Boyne

5 vol. (401 s. tryckt punktskrift)

Bruno är nio år 1943. Han bor med sin familj i Berlin. När far blir kommendant i koncentrationslägret Auschwitz i Polen flyttar familjen dit. Bruno iakttar det som händer i lägret och möter en jämnårig judisk pojke, Shmuel, som är fånge på andra sidan stängslet. Han ger Shmuel mat när ingen ser och långsamt börjar Bruno förstå vad det är som händer runt omkring honom.

TPB-nr: P23454

Systrar i jeans

av Ann Brashares

6 vol. (562 s. tryckt punktskrift)

Fyra tonårsflickor skiljs åt inför sommaren. De håller kontakt med varandra genom ett par begagnade jeans. Byxorna som skickas mellan flickorna visar sig ha magiska egenskaper. Dels ser de alla bra ut i dem och dels ger de mod och tur när det behövs. Innan sommaren tar slut upplever flickorna förälskelser, dramatiska familjeuppgörelser och vänskap som sätts på prov. De magiska jeansen spelar ofta en avgörande roll.

TPB-nr: P23376

Systrar i jeans - andra sommaren

av Ann Brashares

8 vol. (721 s. tryckt punktskrift)

Fyra tonårsflickor skiljs åt inför sommaren. De håller kontakt med varandra genom ett par begagnade jeans. Byxorna som skickas mellan flickorna visar sig ha magiska egenskaper. Dels ser de alla bra ut i dem och dels ger de mod och tur när det behövs. Innan sommaren tar slut upplever flickorna förälskelser, dramatiska familjeuppgörelser och vänskap som sätts på prov. De magiska jeansen spelar ofta en avgörande roll.

TPB-nr: P23377

Tro, hopp eller kärlek?

av Lina Forss

7 vol. (630 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien som börjar med Vildängel. Timotejs Londonliv har vänts upp och ned. Mamma och plastpappan Örjan ska skiljas. Snälla Örjan förvandlas till ett snäsande monster, medan Caesar, den mest värdelösa pappan i stan, plötsligt börjar ta ansvar och vill hjälpa till. Mitt i alltihop träffar Timotej den äldre Liam. Men vem är denne charmige snygging egentligen? Och vad vill han med Timotej?.

TPB-nr: P23355

Kan man älska Misja?

av Inger Frimansson

3 vol. (278 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien Kona-klubben. Sommarlovet har just börjat och bästa kompisen Bojan har rest till sin gamla bästis. Kommer Frossan att bli bortglömd nu? Annat smolk i bägaren är att hon har ljugit och sagt att hennes familj ska åka till Frankrike på semester. I själva verket ska de stanna hemma. Tröst i bedrövelsen är ändå ridlägret som ska anordnas på ridskolan. Och där finns den sura ridskolehästen Misja.

TPB-nr: P23308

Äntligen Sigge

av Lin Hallberg

3 vol. (235 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Jossan håller envist fast vid Sigge. Eftersom allt verkar hopplöst får Elina börja sköta Atle istället. Äntligen är hon en del av stallgänget och det känns nästan som att ha en egen häst. Men de stora tjejerna verkar inte vilja vara med Elina och Rosanna. Det som började så bra känns plötsligt inte så roligt längre.

TPB-nr: P23340

Cirkusdeckarna och kanalmysteriet

av Dan Höjer

2 vol. (221 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Sjätte boken om cirkusdeckarna Kaspar och Katinka som är de största stjärnorna på Cirkus Pommery. Publiken häpnar när de visar sina fantastiska konster. Men Kaspar och Katinka gillar också mysterier. Och när Bamse Sihléns fantastiska recept på korv stjäls på en kanalbåt så tar tvillingarna upp jakten på tjuven. Det blir ett dramatiskt äventyr där de dyker ner i Göta kanal efter en ovärderlig skatt, men fastnar i ett hemligt rum under vattnet.

TPB-nr: P23266

Jag är Love

av Mårten Melin

4 vol. (284 s. tryckt punktskrift)

Love är populär. Så populär att hans föräldrar till slut bestämmer att han ska byta skola bara för att komma bort från alla klängande klasskompisar och förälskade lärare. Men den nya skolan är riktigt skum. Det finns galler för fönstren och de andra eleverna verkar minst sagt speciella. Fast Love är väl också ganska speciell? För att inte tala om hans pappa.

TPB-nr: P23337

Svart löpare hotar vit dam : mars

av Per Nilsson

3 vol. (294 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien om Pim-Pim och Extra, som börjar med En morgon stod hon bara där. Pim-Pim har lärt känna en ängel. Hon heter Extra och går i hans klass. Han är den enda som vet att hyon är en ängel, men han vet inte varför hon har kommit. Så börjar det en ny kille i klassen. Han heter Mavro. Men vem är han egentligen? När Extra får syn på honom blir hon plötsligt alldeles blek och faller ihop över skolbänken.

TPB-nr: P23261

Motståndarna

av Arne Norlin

3 vol. (324 s. tryckt punktskrift)

Tove och Noel har just lärt känna varandra. Båda älskar fotboll och naturligtvis håller de på samma lag. Tro de i alla fall, men när det blir dags för den viktiga derbymatchen mellan AIK och Hammarby förstår de att de håller på olika lag. Det blir heller inte lättare av att Noels storebror gärna vill komma med bland de tuffa fansen i Bajen Forza. Eller att Toves pappa är den stora stjärnspelaren i AIK.

TPB-nr: P23274

100 meter lycka

av Maria Nygren

5 vol. (439 s. tryckt punktskrift)

17-åriga Ninna har tillbringat det senaste halvåret till sängs i ett mörklagt rum. En sjukdom härjar i hennes kropp och hon blir allt sämre. Men så plötsligt förändras allt. En ung kille börjar i hemtjänsten. Munir med den utmanande blicken och det självklara sättet. Han tror att Ninna kan bli frisk och rubbar helt balansen i hennes familj. Från och med nu är ingenting sig mera likt.

TPB-nr: P23385

Facklitteratur

Hundar som jobbar

av Charlotte Hage

2 vol. (97 s. tryckt punktskrift)

Hundar kan ha många olika jobb. De kan till exempel leta efter bomber, kemikalier, giftig gas och rök. De kan också söka efter människor som gått vilse. Andra hjälper till som service- eller ledarhundar. Här träffar vi polisen hunden Ruff, servicehunden Kaisa, skådespelarhunden Markus och flera andra duktiga hundar.

TPB-nr: P23381

Gud finns nog inte : en bok om att inte tro på gudar

av Patrik Lindenfors

72 s. tryckt punktskrift

Har du någon gång ställt dig frågan Finns Gud? Här sammanfattas på ett enkelt sätt en ickereligiös livsåskådning där varje enskilt argument för och emot Guds existens ägnas sin egen sida. Författaren argumenterar mot förekomsten av gudar och ger sin syn på världen utan myter och övernaturligheter. Några slutliga svar och lösningar ges inte. Passar för alla som vill skapa sig en egen uppfattning om Gud och tänka själv vad man vill tro på.

TPB-nr: P23265

Specialproduktioner

Taktila bilderböcker

Taktila bilderböcker innehåller collagebilder eller screentryckta bilder.

Minsta kokboken : efter en bok utgiven av Tidens förlag

av Johanna Westman

38 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Recept på enkla maträtter och desserter, utformade för att vara inspirerande och roliga för barn. De recept som ingår är prinskorv och äggröra, biffmacka, fluffpannkaka, tonfiskrullar, fruktsallad, glassdrinkar, smulpaj och chokladbollar. Bearbetad och förkortad version av förlagan. Taktilt omslag: svällpapper i färg.

TPB-nr: P23268

Lästräning

Den tryckta originalboken och en inläsning i DAISY-format medföljer punktskriftsboken.

Arielles första kärlek

av Monika Fagerholm

2 vol. (122 s. tryckt tskrift)

Glestryck

Men det blir såhär. Att hon tänker på honom hela tiden. Värmebölja: han på stenen. Tiden som stannar upp i några dagar. Figurerna i hopptornet röda, gröna baddräkter. Hettan ökar. Tystnad. Fördömelsen. Pojken som säger: Du kommer att förlora allt du har. Allt som dig ges ska tas ifrån dig. Med inläsning efter punktskriften i 2 läshastigheter.

TPB-nr: P23372

Så som du hade berättat det för mig (ungefär) om vi hade lärt känna varandra innan du dog

av Jonas Hassen Khemiri

79 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Men. Det var något med den här ringningen som kändes. Jag vet inte. Annorlunda,. Plötsligt fick jag för mig att det var K som ringde på. Hon kanske ville be om ursäkt. Dra ett streck över det som hänt. Jag smög mot hallen och tittade ut genom titthålet. Poliser. Helas trapphuset var fyllt av poliser. Med inläsning efter punktskriftsboken i 2 läshastigheter.

TPB-nr: P23371

Heder

av Jens Lapidus

98 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Adam har lämnat fängelset och måste försöka komma in i samhället igen. Men vägen tillbaka kantas av problem att lösa: att fixa jobb, bostad och pengar, ordna umgänget med sonen, föräldrarna och andra. Ingenting är lätt. Men en tanke håller Adam uppe: Sami, som han valde att inte tjalla på utan snällt tog tio år i fängelse för. Han borde väl ställa upp? Med inläsning efter punktskriftsboken i 2 läshastigheter.

TPB-nr: P23208

Ett dockhem

av August Strindberg

100 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Berättelse hämtad ur Giftas, del 16. Jag var hos krigskommissarien häromdan och frågade om man enligt svensk lag har rättighet att röka ihjäl sin hustrus väninnor! Nej, det hade man inte. Och hade man det, så vågade man inte, för då var det slut med ens. Med inläsning efter punktskriften i 2 läshastigheter.

TPB-nr: P23374

Med strömmen

av Hjalmar Söderberg

2 vol. (132 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Novell hämtad ur samlingen Främlingarna från 1903. På tre dygn hade han icke sovit. Hans tanke hade under dessa sista dagar förföljt ett enda mål: hur skulle han göra slut på denna ändlösa parentes, som brutit sönder meningen i hans liv? Med inläsning efter punktskriftsboken i 2 läshastigheter.

TPB-nr: P23373