Nya punktskriftsböcker mars 2014

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 50 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Yacoubians hus : roman

av Ala al-Aswani

7 vol. (696 s. tryckt punktskrift)

I Kairo ligger Yacoubians hus, från början hemvist för de rika. Nu bor där alla sorter, bl.a. en fattig kvinna som lär sig att mäns lustar styr samhället, en man som tänjer på Koranens bud för att tillgodose egna begär och en homosexuell chefredaktör som alltid är på jakt efter det han upplevde med sin första älskare. Tillsammans formar de en bild av det moderna Egypten, med religiös extremism och politisk korruption.

TPB-nr: P25817

De blå damerna

av Kristina Appelqvist

9 vol. (840 s. tryckt punktskrift)

Den fjärde boken om rektor Emma Lundgren vid Västgöta universitet i Skövde och kriminalkommissarie Filip Alexandersson. En berömd målning stjäls från konsthallen i Skövde. Men i hissen hittar tjuvarna den nya, radikala chefredaktören på lokaltidningen mördad. Finns det ett samband mellan konstkuppen och mordet? Vad är det för hemligt sällskap som offret varit medlem i?.

TPB-nr: P25962

Oroliga tider

av Laila Brenden

6 vol. (563 s. tryckt punktskrift)

Del 16 i serien Fjällrosor. Rise blir fullständigt överrumplad av känslorna Edvin väcker i henne. Hon har aldrig mött någon som han. Det är dock inte lätt för Rise att hantera allt runt övertagandet av gården och ryktena som efter hand uppstår. Ragna har i alla fall inga planer på att underlätta saker för henne och ser inte med blida ögon på Rises och Edvins spirande kärlek.

TPB-nr: P25895

Münchhausens äventyr

av Gottfried August Bürger

6 vol. (526 s. tryckt punktskrift)

Baron von Münchhausen, känd för sina fantastiska rese-, jakt- och krigsäventyr under 1700-talet, berättar med en lätt "gammaldags" ton de mest otroliga skrönor och försäkrar att alltihop är sant.

TPB-nr: P25870

Flight 545 från Hong Kong

av Michael Crichton

10 vol. (971 s. tryckt punktskrift)

Under en reguljärflygning från Hong Kong till Denver drabbas jetplanet av instabilitet vilket leder till att tre passagerare dödas och många skadas. Piloten lyckas nödlanda i Los Angeles. Den kvinnliga ingenjören Casey Singleton får i uppdrag att utreda olyckan. Utredningen blir komplicerad och hon hotas till livet innan hon lyckas avslöja vad som egentligen hände på Flight 545.

TPB-nr: P25813

Passagen

av Michael Crichton

14 vol. (1382 s. tryckt punktskrift)

Medeltidsarkeologerna André, Chris och Kate är förvirrade. Professor Johnston är försvunnen och i en raserad kammare hittar de ett dokument med texten "Hjälp mig 4/7-1357". Handstilen är professorns och skriften dateras till 1300-talet. I sin forskning var han i kontakt med högteknologiföretaget ITC och det visar sig att de har lyckats öppna passager mellan olika tidsperioder. Mysteriet tätnar. Fantasifull thriller.

TPB-nr: P25782

Fjärran länder, fjärran hav

av Joan Dial

12 vol. (1100 s. tryckt punktskrift)

Underhållningsroman med spännande intrig, exotisk miljö och kärlek. Handlingen utspelas omväxlande i Indien, England och Amerika under 1800-talets andra hälft. I norra Indien föder under brinnande uppror en tjänstekvinna och hennes "lady" varsitt barn. Efter födseln förväxlas de, och flickan som föddes till fattigdom växer upp på ett gods i England.

TPB-nr: P25918

Doublé

av Nicolas Freeling

6 vol. (539 s. tryckt punktskrift)

Kommissarie Van der Valk får i uppdrag att avslöja en anonym brevskrivare i den gråtrista småstaden Zwinderen i Holland. Under den lugna ytan frodas hat, aggressioner och illvilligt skvaller. De anonyma breven har lett till att två kvinnor drivits till självmord och en tredje blivit sinnessjuk. Under arbetets gång gör detektiven en sensationell upptäckt som orsakar honom bekymmer.

TPB-nr: P25911

Mellan himmel och hav

av Ernest K. Gann

8 vol. (810 s. tryckt punktskrift)

Roman om en nattlig flygfärd mellan Honolulu och San Francisco, under vilken passagerarplanet förlorar en av sina fyra motorer och en stor del av bränsleförrådet. Kapplöpningen med tiden, hela räddningsapparaten och besättningens och passagerarnas reaktioner inför den hotande katastrofen skildras intensivt och spännande. E.K.G, 1910-1991, var verksam som serietecknare och filmare innan han blev pilot och så småningom författare.

TPB-nr: P25820

Hamnen

av Sanna Hartnor

60 s. tryckt punktskrift

Lättillgängliga och humoristiska dikter som ger nya perspektiv på tillvaron. Sanna Hartnor, 1986-, debuterar här med en diktsamling som utgår från ett nybyggt bostadsområde vid havet. De boende fick instruktioner om / att gå försiktigt / över cykelstigen / tills den vant sig / vid att vara cykelstig.

TPB-nr: P25919

En av oss sover

av Josefine Klougart

5 vol. (430 s. tryckt punktskrift)

En roman om en ung kvinna som reser hem till sitt föräldrahem på den Jylländska landsbygden. Hennes mor är sjuk och själv har hon två uppslitande kärleksförhållanden bakom sig. Den senaste mannen är redan en annans. Och så den stora kärleken - den hon kallar sin avlidne man, trots att han i själva verket är livs levande. Josefine Klougarts, 1985-, tredje roman nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2013.

TPB-nr: P25927

Skendöd : kriminalroman

av Per Källén

9 vol. (850 s. tryckt punktskrift)

När rättsmedicinaren och köldforskaren David Lagerquists far hittas död i sin bil misstänker han att fadern blivit mördad. Bevisen är undermåliga men David får oväntad hjälp av den mentalt sjuke Isak som han träffar på psykiatriska kliniken i Kalmar. Isaks kusliga berättelse leder David närmare mördaren. Ute på det karga Fårö närmar sig David den slutliga uppgörelsen. Debutroman.

TPB-nr: P25968

Sju tecken

av Halldór Kiljan Laxness

3 vol. (242 s. tryckt punktskrift)

7 noveller, fyllda av ironi, visdom och ett överdådigt humör.

TPB-nr: P25920

Gutabaggen kämpar

av Helmer Linderholm

10 vol. (931 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i författarens gutasaga täcker ett 20-tal år och leder fram till slaget mellan gutar och danskar 1361 på den plats, som nu kallas Korsbetningen.

TPB-nr: P25836

Sankte Olufs yxa

av Helmer Linderholm

9 vol. (845 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien inledd med Lammet och stormbocken. Plats: Gotland. Tid: 1310-1320. Här berättas om Holmger Taksteins övermod och maktsträvan. En myckenhet vapengny och kärlek av mångahanda slag.

TPB-nr: P25837

Tiggarflickan

av Alice Munro

7 vol. (703 s. tryckt punktskrift)

Roman om en kvinnas uppväxt och utveckling i 10 berättelser med olika tidsperspektiv. Rose bor med far och styvmor Flo i en småstad i Canada. Trots att Rose lyckas bra i skolan, i sitt yrke, gifter sig och får barn är hon inte lycklig. Hon är en främling i alla bemärkelser. Det är något hon saknar trots allt välstånd. Nobelpris i litteratur 2013.

TPB-nr: P25844

Nog nu

av Wislawa Szymborska

41 s. tryckt punktskrift

W.S., 1923-2012, tillhör en av Polens främsta poeter och hon tilldelades nobelpriset i litteratur 1996. Här är de tretton sista dikterna som hon skrev sommaren innan hon gick bort. Hon tar sig an det "lilla livet", vardagen, det obetydliga, kärleken, människans avgrunder, skrivandet och döden. Personligt efterord av översättaren, och S:s gode vän, Anders Bodegård.

TPB-nr: P25907

Om att gråta sig till sömns och annat trams : noveller

av Roza Takiporian

3 vol. (282 s. tryckt punktskrift)

Samling med elva noveller som innehåller vemod och sorg, men också hopp och mänsklig värme. Berättelser som bygger broar mellan människors världar. Vi möter den 91-årige mannen vars hjärta brast i ungdomens Iran, den cancersjuka flickan och hennes avskedsbrev till sin älskade. Och så hon som till slut fick lära sig vad det innebär att gråta sig till sömns. Och hur kan världens vackraste ögon förvandlas till två hål helt utan värme? Debutbok.

TPB-nr: P25912

En naken karl

av Johan Werkmäster

61 s. tryckt punktskrift

Ömsint och med humor berättas om två ensamma, äldre människor - den eleganta fröken Lasker och den tröstätande herr Jansson - hur de når varandra. De träffas, dricker kaffe och pratar. Herr Jansson går hem, men på natten ringer det på dörren, och där är han, alldeles naken. LL-bok.

TPB-nr: P25937

Stopptid

av Juli Zeh

6 vol. (530 s. tryckt punktskrift)

Den uttråkade juristen Sven lämnar Tyskland för att starta en ny karriär som dykinstruktör på Lanzarote. Tillsammans med Antje driver han en exklusiv verksamhet dit rika tyskar söker sig. En dag dyker Jola och Theodor upp - de betalar gärna för exotiska upplevelser utöver det vanliga. Till ytan stiger alla slags laddningar såväl kulturella som sexuella. Boken har rönt stor framgång i Tyskland och J.Z. är en av landets mest omskrivna författare.

TPB-nr: P25871

Facklitteratur

Handbok om sorg

av Agneta Grimby

2 vol. (142 s. tryckt punktskrift)

En handbok i att hantera sorg som bygger på resultatet bland sörjande som deltagit i Änkeprojektet vid Geriatriken Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Resultaten som boken baseras på har inhämtats genom personliga intervjuer och brevenkäter. Boken vänder sig till sörjande, de sörjandes anhöriga och vänkrets samt vårdpersonal. Varje avsnitt avslutas med diskussionsfrågor och i bokens slut finns en litteraturlista.

TPB-nr: P25899

Heder och samvete : en bok om hederskultur i Sverige

av Eduardo Grutzky

8 vol. (718 s. tryckt punktskrift)

I Sverige idag, 2013, befarar ungefär 70 000 ungdomar att de inte ska få välja vem de ska gifta sig med. Ändå förnekar svenska debattörer hederskulturens existens eller förringar dess effekter. Det talas i allmänna termer om mäns våld mot kvinnor och om ett globalt patriarkat. Författarna menar att hederskulturens kollektivistiska prägel är unik, individen offras för att rena kollektivet. De menar också att begreppet antirasism har förvrängts.

TPB-nr: P25783

Vad är talböcker? : att arbeta med talböcker på biblioteket

av Anna Gustafsson Chen

2 vol. (135 s. tryckt punktskrift)

Enkel handbok för den som ska börja arbeta med talböcker eller behöver friska upp sina kunskaper. Grundläggande fakta om talböcker, talboksläsare och de regler som styr talboksarbetet varvas med intervjuer, statistik och enkla tips för att lyfta verksamheten. Förf. arbetar på Myndigheten för tillgängliga medier.

TPB-nr: P25938

Tvätta händerna och hela kroppen

av Ylva Killander

2 vol. (97 s. tryckt punktskrift)

Faktabok om hur man sköter sin hygien och håller sig ren för att inte blir sjuk eller sprida sjukdomar. Heltäckande information med tips för hela kroppen till exempel tvätta håret, borsta tänderna och intimhygien. Författaren ger tips på produkter som är bra att ha hemma för att kunna sköta om sig. Det ges även råd om hur man kan agera om någon i ens omgivning luktar illa. Insprängt mellan faktakapitlen finns kortare skönlitterära texter. LL-bok.

TPB-nr: P25933

Skymning över Budapest : den autentiska historien om Raoul Wallenberg och kampen för människoliv 1944-45

av Gellert Kovacs

14 vol. (1394 s. tryckt punktskrift)

I denna bok presenteras hittills okända fakta och händelseförlopp från Raoul Wallenbergs tid i Budapest, dit han anlände den 9 juli 1944. Fokus ligger på det nätverk av människor som agerade under ockupationen och lyckades rädda 130 000-150 000 judiska medborgares liv i Budapest. Här skildras likaså slaget om Budapest mellan tyskarna och de inträngande sovjetiska trupperna, en av andra världskrigets blodigaste drabbningar. G.K. är historiker.

TPB-nr: P25818

Ljudkonst : en bok om radion som skapande medium

4 vol. (366 s. tryckt punktskrift)

I den här antologin framträder ett urval av radions "visionärer"; inhemska såväl som utländska. De berättar här om idéer och arbetsmetoder, samt ger sina åsikter om radion och dess framtid. Boken är baserad på en seminarieserie som anordnades av Dramatiska Institutet, samt på intervjuer och artiklar.

TPB-nr: P25874

Jag känner mig ledsen

av Helene Lumholdt

2 vol. (92 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Alla människor är ledsna ibland. I den här boken berättar Olle och Rebecka om hur det känns att vara ledsen. De berättar om vad som gör dem ledsna och vad som får dem att må bättre. Författaren är journalist och författare inom vård, psykologi och pedagogik. LL-bok.

TPB-nr: P25906

Friendly bread : baka glutenfritt : från baguette till brownie

av Karin Moberg

2 vol. (133 s. tryckt punktskrift)

49 recept på goda bakverk utan gluten. Författarnas intentioner är att ingen ska behöva vara utan gott bröd - oavsett glutenintolerans (celiaki) eller ej. Att baka gott och saftigt glutenfritt bröd är inte svårt. Här samsas delikatessknäcke och tomatbröd med müslimuffins, semlor och kladdkaka. Karin Moberg är företagare som startat bageriet FriendsOfAdam, Oscar Målevik är bagare och Stefan Wettainen fotograf.

TPB-nr: P25897

Fågelsång : 150 svenska fåglar och deras läten

av Jan Pedersen

5 vol. (491 s. tryckt punktskrift)

Beskrivning av 150 svenska fåglars leverne. I originalboken finns en ljudbild och foton av fåglarna. I punktskriftsboken finns inte ljudet och inga bildbeskrivningar.

TPB-nr: P25741

Våga flyga : vår väg till sexuell frihet

av Joy Svensson

8 vol. (608 s. tryckt punktskrift)

De är utåt sett ett ganska vanligt svenskt par. Men efter ett långt äktenskap kände båda att de ville ha ut mer av livet, av sitt förhållande och av sin sexualitet. Det blev början på en intensiv och lustfylld resa genom ett beslut: de ville bjuda in andra i sitt gemensamma sexliv. Här skildras utvecklingen från de första trevande telefonsamtalen till förverkligandet av fantasierna. Texten innehåller utförliga erotiska skildringar.

TPB-nr: P25880

Resa i svartvitt

av Lasse Söderberg

2 vol. (204 s. tryckt punktskrift)

En reseskildring från Spanien 1962. Författaren reste tillsammans med fotografen Christer Strömholm, 1918-2002, till Francos Spanien. En detaljrik och skarp tidsskildring av landet, likaväl som ett personligt vänporträtt av Strömholm. Titeln är nummer fyra i författarens självbiografiska svit Gemensamma nämnare. Den tryckta förlagan innehåller en mängd fotografier.

TPB-nr: P25839

Litteratur för barn

Skönlitteratur

Skräckhuset

av Tom Becker

5 vol. (464 s. tryckt punktskrift)

En röd sten som sägs ha magiska krafter dyker plötsligt upp på en auktion i Darkside. Enligt sägnen fläckades stenen en gång av Jack Uppskärarens blod. Jonathan är tillbaka i Darkside för att rädda en nära vän från en fruktansvärd död. Vampyren Vendetta har kidnappat henne, sedan Vendetta förlorat budgivningen om den röda stenen. I sökandet efter stenen leder spåren till en fasaväckande plats: Ett skräckens residens..

TPB-nr: P25939

Vilmers nya tränare

av Susanne Bengtsson

2 vol. (135 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Tredje boken om Cross-Vilmer som älskar motocross. Det är vår, entusiastiska barn och föräldrar i Eldflugornas motorklubb samlas för att göra i ordning crossbanan. Då berättar ordföranden att klubben inte har råd att anställa någon ungdomstränare den här säsongen. Hela vintern har Vilmer längtat efter att träningen skulle sätta igång. Nu undrar han om det någonsin går att bli bra på att köra cross utan tränare.

TPB-nr: P25777

En knut till slut

av Helena Bross

10 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Axel är med sin mamma i skoaffären. Han ska få ett par nya skor. De snyggaste är knytskor. Axel kan inte knyta rosett men vill gärna ha skorna i alla fall. Nästa dag är hela klassen på ett museum. Axel har de nya skorna. Ena skosnöret går upp men som tur är kan Omar hjälpa till. Men när skon är knuten är hela klassen borta!.

TPB-nr: P25803

Trassliga treor

av Helena Bross

8 s. tryckt punktskrift

Glestryck

I Axel och Omars klass ska de lära sig skriva siffran tre. Fröken visar på tavlan sedan får barnen på olika sätt prova att skriva siffran tre. Axel gör stora fina i blå målarfärg. Omars gröna trea ser mer ut som en mask. Han tycker det är svårt och blir arg. Men ju mer han övar desto bättre går det.

TPB-nr: P25802

Utvald

av Ally Condie

11 vol. (994 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien som börjar med Matchad. Avslutande del i dystopi-trilogin om Cassia, Ky och Xander. Deras kamp mot Samfundet fortsätter. De tre ungdomarna är åtskilda och på olika platser i Samfundet. Cassia för sin kamp från Samfundets innersta medan Ky är placerad långt bort i utkanten av väldet. Revolten är nu redo att med extra kraft krossa Samfundet med dess regler som bestämmer över människorna in i minsta detalj.

TPB-nr: P25969

Hoppa högt, Sigge

av Lin Hallberg

2 vol. (199 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Elina drömmer om att bli skötare för shetlandsponnyn Sigge. Jossan, som är skötare nu, vill inte släppa ifrån sig den uppgiften, trots att hon börjar bli alldeles för stor. Elina gör allt för att visa att hon kan galoppera och hoppa med Sigge. Under en ridlektion sitter Jossan på läktaren och tittar på Elina och Sigge. Sigge är på sitt allra busigaste humör och så händer det som inte får hända. Elina trillar av.

TPB-nr: P25792

Hemlig hamster

av Thomas Halling

42 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 2, fristående, som börjar med Skolfotot. Emil, 11 år, önskar sig allra mest i hela världen att få ett husdjur. Men det går inte för hans mamma är allergisk. Livet känns orättvist, nästan alla andra i hans klass har ett husdjur. Men så får Emil en idé. Han ska i smyg köpa en hamster på Blocket och smuggla in på sitt rum.

TPB-nr: P25822

Midnatt

av Ewa Christina Johansson

93 s. tryckt punktskrift

Lukas och hans syster Anni är ensamma hemma. Lukas vaknar till och ser att det är en timme kvar till spöktimmen. Ute är det fullmåne vilket betyder att varulvar förvandlas. En rad kortare händelser leder till att Lukas går in till Anni. Men hon är borta! I hallen luktar det konstigt och i rabatten utanför huset ser Lukas fotspår. Vad är det som händer? Kan det ha något att göra med det hemliga rummet på vinden där det bor en speciell varelse.

TPB-nr: P25805

Blodungen

av Lene Kaaberbøl

4 vol. (331 s. tryckt punktskrift)

Del 4 i serien som börjar med Eldprovet. Clara tillhör en ätt med vildhäxor. Hon drömmer att en ondsint vildhäxa har vaknat upp ur en fyrahundraårig sömn och är ute efter en trettonårig flicka. När Clara tittar på klockan upptäcker hon att den är fem minuter över midnatt sista dagen i mars, den dag hon fyller tretton år. Ondskan är på väg och hotar att förstöra allt. Men ingen utom Clara förstår vad som händer och kan hejda katastrofen.

TPB-nr: P25806

Rikki-tikki-tavi : ur Djungelboken

av Rudyard Kipling

56 s. tryckt punktskrift

En liten mungo försvarar människorna mot farliga ormar runt deras hus. Genom mod och envishet besegrar mungon tre ormar, varav två är livsfarliga glasögonormar. En spännande berättelse ur Djungelboken.

TPB-nr: P25843

Prutten hittar en skatt

av Cecilia Lidbeck

30 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Fristående del i serien Hemliga Fyran. Peggy, Pyret, Hamid och hunden Prutten har tråkigt. Peggy och Pyrets pappa bjuder på frukt men barnen vill hellre ha glass från kiosken på torget. På torget finns en container. Prutten och Peggy hittar ett skrin i containern. Skrinet innehåller massor med pengar. Men vems är pengarna?.

TPB-nr: P25774

Alla vi barn i Bullerbyn

av Astrid Lindgren

2 vol. (125 s. tryckt punktskrift)

Lisa är ett av de 6 barnen i Bullerbyn. Hon berättar om skolgång, lekar, sommarlov, födelsedagsfirande, julförberedelser och mycket mera.

TPB-nr: P25835

Mera om oss barn i Bullerbyn

av Astrid Lindgren

2 vol. (162 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien som börjar med Alla vi barn i Bullerbyn. Man firar jul, nyår och påsk, går på julkalas och åker skridskor. Olle får en liten syster och på sommarlovet går man på skattjakt och leker skeppsbrutna.

TPB-nr: P25834

Eragon

av Christopher Paolini

15 vol. (1354 s. tryckt punktskrift)

Del 1 i serien Arvtagaren. En dag hittar den fattiga bondpojken Eragon en vacker blå sten i skogen. Stenen visar sig vara ett drakägg. Draken får namnen Saphira och tillsammans ger de sig ut på äventyr i en värld av faror, magi och maktkamper. Med bara hjälp av ett magiskt svärd och en trollkarl färdas de genom platser där mörka krafter härskar, i ett imperium som styrs av en ondskefull kung. Klassisk fantasy.

TPB-nr: P25928

Dubbelgångare

av Jenny Valentine

5 vol. (458 s. tryckt punktskrift)

Chap, 16 år, befinner sig inlåst på ett härbärge i London. Han är på rymmen och vill inte säga vem han är. När en bild på Cassiel Roadnight dyker upp tror alla att det är Chap. Han och Cassiel är identiska. Chap bestämmer sig för att anta Cassiels identitet och återvända till den familj som nu tror de får sin son och bror tillbaka. Chap förstår snart att allt inte står rätt till i familjen och börjar nysta i vad som hände den riktige Cassiel.

TPB-nr: P25944

Rymdfjärilen

av Annika Widholm

44 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 2, fristående, i serien om Tudor och Konta som börjar med Monsterdansen. Det händer mycket i Tudors liv. Två flickor i klassen lämnar honom inte i fred, en mystisk pirat-liknande kvinna klipper buskar på skolgården och som lektion ska klassen klippa fjärilar. Som tur är finns Konta där och rycker in när Tudor behöver hjälp.

TPB-nr: P25831

Facklitteratur

Bibeln för små och stora

av Marijke ten Cate

4 vol. (318 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

33 berättelser från Gamla och Nya testamentet, bland annat Noaks ark, Josef och hans bröder, David och Goljat, Daniel i lejongropen, Jesus födelse och Jesus korsfästelse. Berättelserna är språkligt anpassade att passa barn och att läsas i hela familjen. Innehåller även en kortfattad historisk översikt om vad Bibeln handlar om samt ett förord av kyrkoherde Kerstin Hesslefors Person och domkyrkoteolog Jonas Eek.

TPB-nr: P25875

Historien om Leon : Schindler's yngste arbetare

av Leon Leyson

4 vol. (318 s. tryckt punktskrift)

Oscar Schindler var tysk och medlem i nazistpartiet. Han är även den man som genom att anställa judar till sin fabrik räddade livet på dem. En av de som räddades genom att vara med på Schindlers lista var Leon Leyson, 1929 - 2013. L.L. berättar här om sin barndom, om hur familjen tvångsförflyttades till Krakóws ghetto, hur han överlevde arbetsläger, hur han blev anställd vid Schindlers fabrik samt om livet efter kriget. Passar även vuxna.

TPB-nr: P25925

Yohio - drömmen som blev sann

av Yohio

84 s. tryckt punktskrift

När artisten Yohio, född 1995, slog igenom i Sverige genom sin medverkan i melodifestivalen 2013 var han redan känd i Japan. Uppvuxen i Sundsvall började Yohio redan som barn att spela instrument. Fjorton år gammal blev han medlem i ett visual kei-band som ledde till spelningar i Japan och därefter en framgångsrik solokarriär. Bildrik bok som ger en inblick i Yohios liv, både på fritiden och på turné.

TPB-nr: P25808