Nya punktskriftsböcker juni 2014

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 43 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Jag heter inte Miriam

av Majgull Axelsson

12 vol. (1142 s. tryckt punktskrift)

En romsk kvinna antar namnet Miriam och en judinnas identitet för att överleva i kvinnolägret Ravensbrück. Hon kommer till Sverige med de vita bussarna och gör allt för att dölja sitt förflutna. Under en välordnad fasad göms hemligheten. Men när Miriams 85-årsdag ska firas tror familjen att hon har blivit dement när hon säger att hon inte heter Miriam. Långsamt uppdagas historien om sanningen bakom tatueringen på Miriams arm.

TPB-nr: P26003

Äntligen din

av Laila Brenden

6 vol. (553 s. tryckt punktskrift)

Del 18 i serien Fjällrosor. Ragna och urmakaren vägrar ge upp kampen om Torgilstad Övre. Rise tänker inte låta dem slippa undan med orent spel, men det är svårt att ställa dem mot väggen. Tönnes vittnesmål avvisas med en axelryckning, och hon är rädd för att dra fram det slutliga beviset i fall de skulle förstöra det och säga att det aldrig hade existerat. Det är bra att hon har resan över fjället till Edvin att se fram emot.

TPB-nr: P26107

Där framtidens fötter vandrar

av Mattias Edvardsson

7 vol. (659 s. tryckt punktskrift)

Detta är författarens andra roman. Det är en berättelse om trettiofemåriga Charlie Borg vars alkoholiserade pappa fryser ihjäl i en park. Charlie är arbetslös och lite vilse i tillvaron, han har dålig kontakt med sin son och sin före detta sambo. Med ett väldigt vackert språk får vi följa Charlie när han blickar tillbaka på sitt liv och på sin uppväxt i åttiotalets Malmö.

TPB-nr: P26055

Gökens rop

av Robert Galbraith

13 vol. (1300 s. tryckt punktskrift)

Första deckaren med den enbente Afghanistanveteranen Cormoran Strike. Fotomodellen Lola faller död ner från en balkong i eleganta Mayfair, London, hennes bror misstänker mord och kontaktar Strike. Fallet blir räddningen för hans detektivbyrå och gör att han kan behålla den pigga assistenten Robin. Lolas värld visar sig ha varit en mörk och komplicerad röra av knarkande kändisar och dysfunktionell familj. Galbraith är pseudonym för J.K. Rowling.

TPB-nr: P26017

Ulrikas bok

av Maria Gustavsdotter

9 vol. (805 s. tryckt punktskrift)

Året är 1644 och det råder full dramatik på prästgården i Morlanda. Den äldsta dottern Ulrika sitter böjd över Bibeln och gråter, hennes syster Katarina står i skamvrån och deras bror Magnus får smaka på piskan. Det som skulle vara ett oskyldigt skämt får fatala följder. Ulrika flyr för att söka sin framtid någon annanstans och syskonens trygga värld slås i spillror. Första delen i en planerad trilogi om prästdöttrarna Ulrika, Katarina och Ebba.

TPB-nr: P26057

Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd

av Rachel Joyce

8 vol. (776 s. tryckt punktskrift)

Pensionären Harold Fry får en dag ett brev från en gammal arbetskamrat, Queenie Hennessey, som är döende i cancer. Brevet skakar om Harold och när han går för att posta sitt lakoniska svarsbrev tar en djärv tanke form: Harold ska fotvandra genom England till Queenie för att rädda denne ur dödens klor. Den improviserade pilgrimsfärden förändrar Harold på flera plan och utmed vägen blir han tvungen att omvärdera sin syn både på sig själv och andra.

TPB-nr: P26054

Sankmark

av Jhumpa Lahiri

11 vol. (996 s. tryckt punktskrift)

En familjehistoria som utspelas i Calcutta på 1960-talet. De två bröderna Subhash och Udayan är oskiljaktiga och samtidigt varandras motsats. Udayan engagerar sig politiskt medan Subhash blir forskare och flyttar till USA. Udayan riskerar allt för sitt engagemang och mördas. Brodern reser då hem från USA för att samla ihop det som återstår av den splittrade familjen. Författaren tilldelades Pulitzerpriset 2000 för debutromanen Den indiske tolken.

TPB-nr: P26072

Kvinnan på övervåningen

av Claire Messud

8 vol. (749 s. tryckt punktskrift)

Nora, 42 år, är en ensamstående lågstadielärare i Massachusetts. Hon är mycket pålitlig och ansvarstagande och kommer alltid i tid. En gång drömde hon om ett annat liv, men numera kräver hon inget för egen del. När Nora genom ett elevärende kommer i kontakt med en intellektuell familj, där pappan är forskare och mamman konstnär skakas hennes tillvaro i grunden. Nora blir förälskad i familjen och hon öppnar sig återigen för livet.

TPB-nr: P26064

Jaktlycka : noveller

av Anna-Karin Palm

6 vol. (491 s. tryckt punktskrift)

Tio noveller med scener ur kvinnors liv. Kvinnorna befinner sig i olika åldrar och livssituationer. Kattis är en sjuttonåring som till sin förskräckelse fortfarande är oskuld. Agnes har ett försiktigt men ljuvligt samlag med sin nittioårige make. Det handlar om kroppen, lusten och könsrollsmönstret som omger oss. I den långa titelnovellen möter en modern stadskvinna landsbygdens gamla föreställningar kring jakt, skog och manlighet.

TPB-nr: P26118

Skalden : tre noveller och femton dikter

av Bertil Stenberg

68 s. tryckt punktskrift

Tre kortare noveller och femton dikter med livet, kärleken och vardagen som tema.

TPB-nr: P26052

Facklitteratur

Stockholms historia före Gustav Vasa

av Nils Ahnlund

22 vol. (2133 s. tryckt punktskrift)

En historik över Stockholm med början i Birkas och Sigtunas blomstringstid och slut i och med Gustav Vasas intåg i Stockholm 1523. Avsnitten är kronologiskt eller tematiskt indelade under rubriker som Kungastad, klosterstad, köpstad eller Tyskarna vid makten, eller Yngre Sturetiden. N.A., 1889-1957, var professor i historia och ledamot av Svenska Akademin från 1941. Boken är utgiven på uppdrag av Stockholms stad 1953.

TPB-nr: P26002

Klassisk musik : den västerländska tonkonstens historia

av John Bailie

7 vol. (579 s. tryckt punktskrift)

Väldisponerat uppslagsverk om västerländsk konstmusik, som också tål att läsas från pärm till pärm. Texten är kronologiskt upplagd, tar avstamp i Mesopotamiens kultur och avslutas med postmodernister under 1900-talet, som Alfred Schnittke och Sven-David Sandström. Kapitlen inleds med en sammanfattning av de religiösa, sociala, tekniska och ekonomiska eller politiska strömningar som har påverkat musiken.

TPB-nr: P26042

Det man minns

av Thomas Bodström

6 vol. (506 s. tryckt punktskrift)

Advokaten, författaren och före detta justitieministern Thomas Bodström berättar om sin uppväxt. Mycket handlar om hans mamma Vanja. Hon var den som alltid försvarade och stod upp för sin son och gladde sig åt hans framgångar. Ingen är bättre än du, Thomas, sa Vanja ofta. I slutet av sitt liv drabbas hon av alzheimer och försvinner bort bit för bit. Hela familjen påverkas. Här berättas om hur det en gång faktiskt var, före sjukdomstiden.

TPB-nr: P26106

Äppelhyllevardag : folkbibliotekens arbete med tillgängliga medier för barn

av Lisa Börjesson

2 vol. (128 s. tryckt punktskrift)

I rapporten redovisas en intervjuundersökning kring hur personal på folkbibliotek i Sverige arbetar med så kallade Äppelhyllor. Särskild uppmärksamhet ägnas åt hur Äppelhyllor spelar roll för spridning av, och information om, tillgängliga medier. Undersökningen gjordes av MTM:s referensgrupp för barnfrågor, Kärnhusgruppen. Utifrån intervjustudien ges tips på hur man kan utveckla arbetet med Äppelhyllor på lokal, regional och nationell nivå.

TPB-nr: P25986

Trädgård i kruka : odlarglädje året om

av Annika Christensen

4 vol. (341 s. tryckt punktskrift)

Tips på trädgårdsarrangemang i kruka, utifrån årstid. Med hjälp av odling i krukor kan växtsäsongen förlängas. Här kan du lära dig hur du lyfter fram de olika växtsäsongerna med hjälp av krukodling. Våren kommer tidigare och på hösten kan känsliga växter klara sig längre. I boken finns information om varje växt och vad som får den att må bra. A.C. är fotograf och U.O. är frilansjournalist.

TPB-nr: P26038

Frivillig barnlöshet : barnfrihet i en nordisk kontext

10 vol. (1010 s. tryckt punktskrift)

Frivillig barnlöshet handlar om ett individuellt val, men även om samhälleliga förutsättningar för ett sådant beslut. Med exempel hämtade från Sverige, Norge och Finland diskuteras frivillig barnlöshet utifrån en rad olika perspektiv. Ökar eller minskar barnfriheten i de nordiska länderna? Varför väljer man att inte skaffa barn? Barnfrihet berör, upprör, engagerar och väcker intresse.

TPB-nr: P26041

Hej klimakteriet : lite vallningar har väl ingen dött av- : texter om livet kring 50

6 vol. (515 s. tryckt punktskrift)

För många kvinnor blir klimakteriet en frihetstid, långt ifrån alla får medicinska besvär. Författarna gör här upp med många föreställningar, fördomar och myter kring kvinnors klimakterium och berättar om vad som egentligen händer. Den senaste forskningen varvas med personliga, roliga, livsbejakande, tankeväckande erfarenheter från bland andra Nina Lekander, Nedjma Chaouche Liljedahl, Mian Lodalen, Pia Sundhage, Sissela Kyle och Camilla Thulin.

TPB-nr: P26016

ICA förlagets stora kokbok för mikrovågsugn

10 vol. (874 s. tryckt punktskrift)

Innehållsrik och grundlig kokbok för all sorts matlagning i mikrovågsugn. Boken ger mängder av matidéer och tips för hur ugnens fördelar bäst skall kunna utnyttjas liksom tidsmarkeringar för större mängder mat som stekar och patéer. Cirka 600 recept på alla typer av mat och bakning ingår.

TPB-nr: P26007

Ljudkonst : rumsliga aspekter

5 vol. (435 s. tryckt punktskrift)

Temanummer av tidskriften Nutida musik som tar upp ljudkonst, specifikt de rumsliga aspekterna. I temanumret diskuteras bland annat ljudkonstens olika förgreningar - från kinetiska objekt till monumentala installationer, den offentliga ljudkonsten, samt frågeställningar rörande akustisk design. Några av de som deltar är: Robin Minard, Marcia Sá Cavalcante Schuback, Kirsten Reese och Sven-Olov Wallenstein.

TPB-nr: P25984

Maria Lang : vår första deckardrottning

av Lena Lundgren

5 vol. (448 s. tryckt punktskrift)

Maria Lang var Sveriges första deckardrottning. Hon gav ut över 40 böcker mellan 1949 och 1990. I denna biografi över M.L. (1914-1991), eller Dagmar Lange som hon egentligen hette, följer författarna henne genom barndomen, den akademiska karriären, rampljuset och motgångarna. Hon var en mångfacetterad personlighet med ett starkt intellekt och en stor vänkrets. Boken bygger mycket på interjuver med Langes vänner, elever och andra bekanta.

TPB-nr: P26033

Daglig vägledning från dina änglar : 365 änglabudskap för att hela och öppna ditt hjärta

av Doreen Virtue

11 vol. (880 s. tryckt punktskrift)

En bok med 365 kanaliserande meditationer att starta dagen med. Varje sida har ett behagligt och upplyftande budskap för att ge en positiv och helande ton för dagen. Boken ska enligt författaren hjälpa dig att vara lugn och fokuserad i vardagen och påminner om att dina änglar alltid är bredvid dig. D.V. är, vad hon kallar, klarseende psykolog och författare.

TPB-nr: P26053

Se upp jag hör dig!

av Sven Westin

7 vol. (582 s. tryckt punktskrift)

I tonåren fick författaren diagnosen Retinitis Pigmentosa och här delar han med sig av olika vardagsproblem, och lösningar, som personer med synnedsättning lever med. Han berättar öppenhjärtigt och kåserande om mer och mindre lustiga episoder ur sitt liv; galna taxiresor, barnens tonårsrevolt och nervkittlande passkontroller.

TPB-nr: P26021

Ho klarer sej allti

av Karin Westlund

2 vol. (145 s. tryckt punktskrift)

Förf., född 1934, berättar om sin tid på Eugeniahemmet, ett hem för barn med funktionsnedsättning i Stockholm. Där bodde hon i femton år från tre års ålder. En tillvaro som innehöll stränga regler, rutiner, tvång och utsatthet. Där fanns föreståndarinnan Inez med sin barskhet och nyckelknippa. Hon har hela tiden en gnagande hemlängtan med väntan på brev från mamma. Men hon har även goda minnen som känslan av att få en egen stund med syster Astrid.

TPB-nr: P26076

Litteratur för barn

Skönlitteratur

Konsten att ha sjukt låga förväntningar

av Åsa Asptjärn

4 vol. (357 s. tryckt punktskrift)

Emanuel Kent Sjögrens filosofi har en grundbult - sänk förväntningarna. Om förhoppningarna och förväntningarna är noll kan man inte bli besviken. När Emanuel Kents enda kompis Tore är borta från skolan en tid, öppnar det för förändring. Emanuel, den nya tjejen och skolans drottning bildar plötsligt ett lunchgäng. Snart höjs Emanuels förväntningar på livet. Han säljer ut Tore och bävar sedan för konsekvenserna.

TPB-nr: P26011

Jägaren : Mickey Bolitar thriller

av Harlan Coben

7 vol. (586 s. tryckt punktskrift)

Andra boken om Mickey Bolitar. Mickey fortsätter att söka efter ledtrådar till omständigheterna kring hans pappas död och den mystiska organisationen Abeona Shelter som förföljer honom överallt. Samtidigt måste Mickey hantera allt som följer av att gå i en ny skola och vara inneboende hos sin påfrestande farbror Myron. Plötsligt befinner sig Mickey och hans vänner i en tilltrasslad härva av faror och de jagas av en mystisk man.

TPB-nr: P26060

Anden i glaset

av Ewa Christina Johansson

2 vol. (209 s. tryckt punktskrift)

På avstånd hörs åskan mullra. Fanny och hennes bästis har en föräldrafri kväll hemma i villan. Nyinflyttade Stella är också med. Fanny lyckas få de andra att testa anden i glaset. Plötsligt hörs en åskknall och lamporna blinkar för att sedan slockna. När de tänds igen är Stella försvunnen. Kvar på golvet finns bara spelplanen med bokstaven C, hårdhänt inringad med ilsket rött.

TPB-nr: P26025

Fiendeblod

av Lene Kaaberbøl

4 vol. (339 s. tryckt punktskrift)

Del 5 i serien som börjar med Eldprovet. Nu är vildhäxan Clara helt ensam i sin kamp mot ondskan, hon får ingen hjälp av Isa eller de andra vildhäxorna. Det är kaotiskt i vildvärlden. Den fruktade vildhäxan Bravita Bloodunge har slagit sig fri från sitt fängelse och nu tvingar hon sina motståndare på knä. Om hon lyckas med sin plan kommer alla korpmödrar, vildvärldens visa ledare, att tillintetgöras.

TPB-nr: P26031

Nidaros vrede

av Niklas Krog

3 vol. (252 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 4 i serien om Tann, den lilla dvärgen på äventyr i landet Unadan. Tann, Aina och Bladhus fortsätter sin vandring över slätten för att komma fram till klipporna och skogarna på andra sidan. Där hoppas de hitta Ainas föräldrar. Men vandringen blir svårare än de trott. De träffar på både gamla och nya vänner, men också en gammal rynkig drake som är på dåligt humör och gör vad han kan för att hindra dem i deras vandring.

TPB-nr: P26034

Döden och alla hans vänner : en berättelse

av Kristoffer Leandoer

4 vol. (377 s. tryckt punktskrift)

Dödis växer upp hos sin pappa Döden i borgen Bris. Utanför finns den mörka steniga Sönderslätt och längst bort glittrar en flod som pappa lovat att de en dag ska korsa tillsammans. Under tiden lär Dödis känna den skräniga kråkfågeln Tom Skräder och den giftiga spindeln Jessika. Till slut kommer dagen då han får följa med sin far över floden till den levande världen för att få reda på vad de egentligen ska göra. Dödis möter den levande Lisabett.

TPB-nr: P26047

Stolpe in

av Magnus Ljunggren

2 vol. (125 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 3 i serien om Bästa klubben som handlar om spelarna i ett killag och ett tjejlag som tränar ihop. Det är dags för Derbycupen och Bästa klubben tänker ta revansch för förlusten i finalerna mot Ekeby året innan. Men under turneringen trappas rivaliteten upp och till slut går det hela över styr. Man utreder vem som gjort vad, de skyldiga måste be om ursäkt. Alla diskuterar vilket straff de ska få och till sist hittar ledarna en utväg.

TPB-nr: P26066

Lyckokakan

av Kerstin Lundberg Hahn

4 vol. (416 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Oscar tycker att hans föräldrar är pinsamma. Pappan sjunger opera så fort han får en chans och mamman gillar att dansa så mycket att hon till och med testar hiphop när det är skoldisco. Ofta önskar Oscar att de kunde vara mer vanliga. En dag får han en lyckokaka av en flicka på en kinarestaurang. På lappen som finns inuti kakan står det att om han uttalar sin högsta önskan så blir den sann! Men när han gör det går något snett.

TPB-nr: P26018

I huvudet på Colin Fischer

av Ashley Edward Miller

5 vol. (431 s. tryckt punktskrift)

Colin Fischer är fjorton år och har Aspergers syndrom. Han tål inte beröring eller höga ljud och har svårt att tolka ansiktsuttryck. Däremot är hans minne och slutledningsförmåga extraordinära. När en pistol hittas i skolmatsalen är Colin den enda som kan lösa fallet. Han måste bevisa att Wayne Connelly, hans plågoande, faktiskt inte hade vapnet med sig till skolan. På pistolen fanns vit chokladglasyr och någon sådan hade inte Wayne på sina händer.

TPB-nr: P26014

17 timmar härifrån

av Cilla Naumann

3 vol. (272 s. tryckt punktskrift)

Fjärde boken om Tom. Tom följer med en kompis och hans familj till Colombia under jullovet. Det är första gången han är långt hemifrån. Mötet med ett land som är så annorlunda mot hans vanliga hemmiljö blir omvälvande. Upplevelserna av värmen, fattigdomen och det paradisiska tillsammans med hans föräldrars prat om farligheter blandas till motstridiga känslor och tankar som flödar i Tom.

TPB-nr: P25995

Drakar i Globen

av Martin Olczak

2 vol. (126 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 1 i serien Spådomen om Jack, fristående fortsättning på serien Jakten på Jack. Nu bor Jack med sina föräldrar som har flyttat in i brödrostverkstaden hos honom och moster Betty. Han tycker att det är både ovant och härligt att ha vuxna omkring sig som bestämmer. Men varför sitter plötsligt tretton korpar på takåsen utanför fönstret? Vad är det för jättestort ägg vätten Rurik har hittat? Och vem är egentligen den fruktade Drakdödaren?.

TPB-nr: P26009

Nattmannen

av Lena Ollmark

4 vol. (340 s. tryckt punktskrift)

Del 6, fristående, i serien med spökhistorier från Krabbsjögrund. Karls morfar har blivit gammal och börjar få svårt att gå. När han besöker det nyöppnade äldreboendet Silverräven träffar han Silvia som berättar att det händer underliga saker där. Det ryktas om Nattmannens framfart på nätterna. Karl och Sara bestämmer sig för att nysta i händelserna och som vanligt försöker doktor Ekwall hindra dem. Men Karl inser snart att doktorn är inblandad.

TPB-nr: P25996

De andra

av Sören Olsson

3 vol. (208 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien som börjar med De onödiga. Det är sommarlov och klubben De onödiga ligger nästan nere. Det är bara Josef som håller den vid liv. Men när en rivaliserande förening dyker upp, De andra, så sluter medlemmarna upp kring sin klubb. Nu tävlas det om goda gärningar. Men är det skrytsamt, och i längden korrumperande, att prata högt om goda gärningar?.

TPB-nr: P26023

Mystiska mumier

av Mary Pope Osborne

108 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 3 i serien som börjar med Dinosaurierna kommer. Syskonen Viktor och Hanna hamnar med hjälp av den magiska trädkojan och en bok med pyramider i Egypten för länge sedan. Där tar de sig in i en pyramid för att titta. I pyramiden träffar de en spökdrottning som behöver hjälp. För att ta sig till andra sidan behöver hon De dödas bok. Viktor och Hanna lovar att hjälpa henne, bland annat får de försöka tolka svåra hieroglyfer.

TPB-nr: P25983

Ninjornas natt

av Mary Pope Osborne

112 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 5 i serien som börjar med Dinosaurierna kommer. Syskonen Viktor, 8 år och Hanna, 7 år har hittat en magisk trädkoja. Med trädkojan och bilder i böcker reser de i tiden. Syskonen har fått kontakt med Morgana som först rest i tiden med träkojan. Nu är Morgana borta och syskonen vill veta var hon tagit vägen. Med hjälp av några ledtrådar och en bok om ninjor tar barnen sig till Japan för flera hundra år sedan. Kommer de hitta Morgana?.

TPB-nr: P26001

Pirater och papegojor

av Mary Pope Osborne

110 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Del 4 i serien som börjar med Dinosaurierna kommer. Syskonen Viktor, 8 år och Hanna, 7 år har hittat en magisk trädkoja. Med trädkojan och bilder i böcker reser de i tiden. Den här gången för en bild på en papegoja dem 300 år bakåt i tiden till Karibien. Syskonen blir fångar hos sjörövare med kapten Ben i spetsen. De får vara med om en spännande skattjakt. Samtidigt funderar syskonen på bokstaven M som dyker upp överallt. Vad betyder det?.

TPB-nr: P25988

Ett hjärta av is

av Jo Salmson

2 vol. (136 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 3 i serien Maros resa som börjar med Kungen kommer! Maro och Unda är på väg till isfälten i Firn där de ska samla några droppar magisk honung från de farliga vinterbinas bo. Det är den andra ingrediensen som behövs till sanningsdrycken och de har bråttom att hinna före Skuggmästaren. Men ett enda stick från ett vinterbi är tillräckligt för att man ska frysa till is för alltid. Vid iskanten står statyer som en gång varit levande människor.

TPB-nr: P26010

Pajazzo

av Mårten Sandén

4 vol. (363 s. tryckt punktskrift)

Del 15 i serien Petrinideckarna. Familjen Petrini är i Stockholm för att fira jul. Det snöar och är gnistrande kallt, hotellet är lyxigt och maten underbar. Julen verkar kunna bli perfekt. Men deckarklubben Hemliga ögat kan inte koppla av. Den märklige amerikanen Pajazzo har ett mörkt förflutet som är på väg att hinna ifatt honom. Peter, Petra och Lucy ger sig ut längs snötäckta gator som kantas av glittrande skyltfönster för att lösa ännu en gåta.

TPB-nr: P26019

Specialproduktioner

Böcker med inklistrad punktskrift

Titta apan!

av Ingela P. Arrhenius

6 bl. tryckt punktskrift

Pekbok för små barn där sexton olika djur presenteras på varsin bild. Bildtexten består endast av namnet på djuret. Bilderna är enkelt formgivna med starka färger. Djuren som presenteras är räv, elefant, apa, lejon, krokodil, papegoja, uggla, orm, katt, gris, sköldpadda, giraff, björn, kanin, groda och hund.

TPB-nr: P26006

Bredvidböcker

Den tryckta originalboken medföljer punktskriftsboken.

Zombieboken

av Andreas Palmaer

64 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Hasande steg, trasiga kläder, ett öga som har trillat ut, långa naglar. Allt det är tecken på att personen kan vara en zombie. Olika typer av zombier beskrivs, hur de ser ut, hur de kommer till och vad den som möter en zombie kan göra. Även zombiemyten på Haiti undersöks. Där trodde man länge på zombier och på den värsta av dem alla, Baron Lördag. Boken avslutas med en historia om Robin som bor i en stad som invaderas av zombier.

TPB-nr: P26008