Nya punktskriftsböcker februari 2015

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 48 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Folk av en främmande stam : roman

av Louise Boije af Gennäs

14 vol. (1326 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien inledd med Högre än alla himlar. Året är 2007. Victor försöker hitta en vardag efter tsunamin, Pella och Stefan lappar ihop sitt äktenskap, den evige singeln Jalle drabbas av den stora förälskelsen medan Liv kämpar vidare med livet och teatern. Det blåser nya politiska vindar, alliansen har vunnit valet och vännerna tvingas omvärdera sina ståndpunkter. Allas värderingar ställs på sin spets under den ekonomiska krisen.

TPB-nr: P26715

Amandas arv

av Laila Brenden

6 vol. (543 s. tryckt punktskrift)

Del 24 i serien Fjällrosor. När Anna kommer tillbaka från besöket på prästgården, möts hon av en uppslitande syn. Hon har haft objudna gäster medan hon var borta. Viljar är i färd med att avsluta resan, och vet ingenting om det som har skett hemma på Nyheim. Han har träffat på en ilsken företagsledare på sitt sista stopp, och försöker hjälpa en trevlig glasarbetare.

TPB-nr: P26864

Porträttet

av Laila Brenden

6 vol. (531 s. tryckt punktskrift)

Del 23 i serien Fjällrosor. Äntligen kan Rise slå armarna runt systern och släppa loss känslorna. Hon är hemma i Norge, och alla är trygga och glada. Men på Torgilstad är det oroliga tider. Samma natt som Jo försvinner ut i mörkret, packar Tulla sin saker och lämnar gården. Hon orkar inte med tanken på att vara en börda för Rise, men hur långt måste hon bege sig för att komma undan sitt dåliga rykte?.

TPB-nr: P26836

Den fallande detektiven

av Christoffer Carlsson

8 vol. (754 s. tryckt punktskrift)

Den andra kriminalromanen med polisen Leo Junker. I en gränd i Stockholm, natten till Lucia, hittas sociologen Thomas Markus Heber död. Leo Junker utreder fallet tillsammans med Gabriel Brick. I Hebers forskningsanteckningar finns tecken som tyder på ett kommande politiskt attentat. Men vem är det som ska utsättas och vem är den skyldige? Historien har sin upprinnelse på en fest i Hagsätra femton år tidigare, där två män råkar ha likadana tröjor.

TPB-nr: P26690

Som rosor i december

av Kristin Hannah

10 vol. (956 s. tryckt punktskrift)

När Annie och hennes man Blake vinkat av dottern som skall till London för studier, säger Blake att han vill ha skilsmässa. För att hämta sig efter chocken reser Annie till fadern i barndomsstaden i nordvästra USA. Hon träffar sin ungdomskärlek Nick, som är änkling med en liten dotter. Tillsammans försöker de hitta tillbaka till livet. Gripande berättelse om kärlek och skuld.

TPB-nr: P26559

Låna är silver, råna är guld

av Catharina Ingelman-Sundberg

9 vol. (798 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien inledd med Kaffe med rån. Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta har nu lämnat servicehemmet Diamanten och befinner sig i Las Vegas där de ska överlista säkerhetssystemet på Casinot. De stulna pengarna ska mångdubblas, placeras i stödfonden Grindslanten och göra livet bättre för gamla och sjuka. En grosshandlarvilla inhandlas på Värmdö där strategin ska finputsas. Men så dyker det kriminella gänget Bandangels upp.

TPB-nr: P26728

Jordstorm

av Mons Kallentoft

7 vol. (649 s. tryckt punktskrift)

Tredje fristående boken om kriminalinspektör Malin Fors. En ung man hittas död i ett dike intill Göta kanal. Mannen identifieras som Peder Åkerlund, före detta sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. När den unga flickan Nadja Lundin samma kväll anmäls saknad, finns tecken på samband mellan fallen. Det är bråttom att ta reda på mördarens motiv.

TPB-nr: P26871

Kungsgatan

av Ivar Lo-Johansson

3 vol. (210 s. tryckt punktskrift)

Klassisk Stockholmsskildring från 1935 om urbaniseringens effekter på samhället. Boken handlar om två personer som flyttar från landet till staden. Adrian, bondson från Sörmland, är brevbärare och byggnadsarbetare. Marta är statarflicka och hamnar snart i prostitution. Romanen skildrar 1930-talets stadsliv, sociala institutioner, statarlivet och klarabohemerna. Ivar Lo-Johansson, 1901-1990. Med förord av Susanna Alakoski. Stockholm läser 2015. Lättläst bok.

TPB-nr: P26840

Lejontämjaren

av Camilla Läckberg

10 vol. (962 s. tryckt punktskrift)

Nionde boken om Patrik Hedström vid Tanumhedes poliskår. En hästflicka som varit spårlöst försvunnen i tre månader hittas mördad. Polisen fruktar att det kan finnas fler liknande fall. Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi då en man mördades inför ögonen på sin lille son. Hans fru dömdes för brottet, men Erica känner på sig att något inte stämmer. Det förflutna verkar göra sig påmint.

TPB-nr: P26781

Flykten

av Dominique Manotti

5 vol. (432 s. tryckt punktskrift)

Det är 1970-tal och Carlo sitter i fängelse på grund av sitt medlemskap i terrorgruppen Röda brigaderna. Tillsammans med en ung tjuv, Filippo, rymmer han ur fängelset men blir skjuten vid ett bankrån. Filippo tar sig över gränsen till Frankrike och bestämmer sig för att skriva en bok om sina upplevelser. Men hur mycket är egentligen sant i hans berättelse? Ingår i bokförlaget Atlantis serie Atlantis noir.

TPB-nr: P26907

Lotus blues : [en Martin Benner-deckare]

av Kristina Ohlsson

10 vol. (909 s. tryckt punktskrift)

Del 1 i en planerad serie. En regnig dag kommer en desperat man till advokat Martin Benners kontor. Hans syster erkände fem mord innan hon begick självmord. I pressen kallas hon seriemördaren Sara Texas. Nu vill brodern ge henne upprättelse och återfinna hennes försvunne son Mio. Martin Brenner gör en fruktansvärd felbedömning i utredningen. Han blir en bricka i ett spel med så höga insatser att han tvingas till ofattbara val.

TPB-nr: P26695

Glödens färger : roman

av Vibeke Olsson

8 vol. (697 s. tryckt punktskrift)

Del 5 i serien inledd med Sågverksungen. Våren 1909, trettio år efter Sundsvallsstrejken, behöver ingen lägga sig hungrig. Nog är Bricken tacksam, trots att hon saknar den där bottenglädjen som hon hade när Natan levde. Men Bricken oroar sig för att Nikanor kan ha anslutit sig till hinkeanerna. De som förespråkar blodig revolution. Bricken minns sågverksarbetarnas glöd när de gick ut i strejk, men det gör inte Nikanor eller de andra unga.

TPB-nr: P26834

Straff

av Paula Polanski

5 vol. (461 s. tryckt punktskrift)

Författaren Max Schmeling får ett brev från sin bekant Tibor Schittkowski, som han står i tacksamhetsskuld till. Männen har inte träffats på fyrtio år och Tibor vill nu ha hjälp med något, men vägrar berätta vad det gäller. Max reser tillbaka till barndomsstaden och får ett uppdrag av sin döende gamle skolkamrat. Han dras in i en historia där han själv spelar en allt större och alltmer svårbegriplig roll. Filosofisk metadedckare där Håkan Nesser står som övresättare.

TPB-nr: P26651

Önskans träd : en berättelse

av Märta Tikkanen

72 s. tryckt punktskrift

Mira är en vanlig finsk flicka, även om hon har lässvårigheter och ett lättare handikapp. Hon drömmer om pojkar, men de är svåra att hitta. Det är lättare med hästarna. Mira är en duktig ryttare och vinner 1:a pris i sin klass i Nordiska Mästerskapen i handikapp-ritt. Lättläst bok.

TPB-nr: P26820

Dikter och prosa 1954-2004

av Tomas Tranströmer

5 vol. (503 s. tryckt punktskrift)

Samlingsvolym med Tomas Tranströmers samlade verk 1954 till 2004. Innehåller dels den svenske nobelpristagarens samlade dikter, dels den självbiografiska prosaboken Minnena ser dig.

TPB-nr: P26832

Facklitteratur

Matkärlek : laga gott och naturligt med LCHF

av Anne Aobadia

3 vol. (243 s. tryckt punktskrift)

Anne Aobadia, tidigare redaktör för tidningen Mat & Hälsa, har samlat 101 av sina bästa lågkolhydratrecept. Recepten är fria från socker, gluten, tillsatser och sötningsmedel. Här finns alltifrån snabba vardagsräddare till långkok och läcker festmat med smak av såväl Medelhavet som klassisk svensk husmanskost. Bland annat finns det recept på lammfärsbiffar med feta, laxpaj, palsternackspommes, auberginegratäng och chokladmousse.

TPB-nr: P26785

Nutrient timing : rätt näring vid rätt tillfälle

av Kurt Bergh

15 vol. (767 s. tryckt punktskrift)

Nutrient timing är ett nytt koncept inom idrottsnutrition. Det handlar om att inta rätt typ av näring och där tidpunkten är viktig. Att passa in näringsintaget med den fysiska aktiviteten. Boken innehåller även grundläggande näringslära och vänder sig i första hand till dietister, nutritionister men även elitaktiva och motionärer.

TPB-nr: P26699

Roparna

av David Carlsson

4 vol. (386 s. tryckt punktskrift)

Under 1840-talet drog en särpräglad väckelserörelse, roparrörelsen, över landet. De flesta roparna var barn och ungdomar, en del av dem i åldern 4-10 år. Av de tusentals ropare som uppträdde och predikade är det endast ett fåtal vars namn och ålder är omnämnda. Inte heller finns mycket bevarat av predikningarna. Det material som boken grundar sig på är i huvudsak protokoll från olika myndigheters sammanträden, tidningsartiklar och arkivmaterial.

TPB-nr: P26723

Gucka : världens röra

2 vol. (137 s. tryckt punktskrift)

I den här boken finns recept på en mängd röror och såser. Eller guckor som författarna kallar det. Här samsas allt från guacamole och tapenade till blåbärssmör. Förutom de många rörorna finns också några recept på det som ska ätas till. Exempelvis baguetter, knäckebröd, chips, kex och crostini.

TPB-nr: P26800

Ansökningsboken : om konsten att marknadsföra dig och skriva ansökningsbrev som väcker intresse

av Charlotte Hågård

5 vol. (436 s. tryckt punktskrift)

TPB-nr: P26838

Trädets tid

av Christel Kvant

4 vol. (329 s. tryckt punktskrift)

Träd är de största och äldsta levande organismer vi känner. Tusenåriga ekar lever mitt ibland oss, och på hemliga platser i svenska fjällen växer granar som var med när inlandsisen smälte. I denna bok om träd, och vårt förhållande till dem ur alla tänkbara aspekter, finns även avsnitt om trädrelaterade svenska namn som Ek, Lindgren och Lönnrot, om världsträdet Yggdrasil samt om julgranar och hotade regnskogar.

TPB-nr: P26758

Golden retriever

av Åsa Lindholm

4 vol. (319 s. tryckt punktskrift)

Golden retriever är en av Sveriges mest populära hundraser. Det är en aktiv, lättlärd, vänlig och matglad hundras, en apporterande fågelhund med ett anrikt förflutet. Den älskar att bada, lika gärna i sjö som i dyigt dike. Den trivs med att ha saker i munnen och vill vara i centrum av familjen. Boken innehåller allt från att skaffa hund till rasens historia. Mycket handlar om vardagsträning och hur man aktiverar hunden på bästa sätt.

TPB-nr: P26722

Chihuahua

av Nadja C. Martinsson

2 vol. (194 s. tryckt punktskrift)

Chihuahuan är världens minsta hund. Den förekom redan i det gamla mexikanska indiansamhället, först som ett värdefullt offerdjur och sedan som en själens väktare. Rasen är pigg, nyfiken och orädd till naturen. Den trippar fram med huvudet högt och tar för givet att den är, om inte störst, så i alla fall bäst och vackrast. Boken innehåller allt man behöver veta om chihuahuan och lite till.

TPB-nr: P26721

Oktoberrevolutionen

av Roj Medvedev

7 vol. (708 s. tryckt punktskrift)

En inträngande och skarpsinnig analys av oktoberrevolutionen och bolsjevikernas första år vid makten. Sovjetregimens förhastade ekonomiska åtgärder skapade kaos i Rysslands jordbruk och industri och ledde slutligen till hungersnöd och inbördeskrig enligt författarens teorier.

TPB-nr: P24966

9,3 på Richterskalan

av Andreas Norman

6 vol. (557 s. tryckt punktskrift)

Boken är en ögonvittnesskildring från tsunamikatastrofen december 2004. Andreas Norman är nyantagen till UD:s diplomatprogram och skickas till Thailand. Efter flodvågen råder fullständigt kaos och Norman hamnar helt oförberedd mitt i krishanteringen. Tio år efter berättar Norman om sin maktlöshet och vrede, från den hopplösa byråkratin till omhändertagandet av de omkomna. Katastrofen är en av de värsta i modern tid.

TPB-nr: P26752

Vem är vem i klassisk musik : berömda tonsättare genom tiderna

av Lars Sjöberg

11 vol. (1093 s. tryckt punktskrift)

alfabetisk ordning från Abel till Zimmermann presenteras ca 300 av världens mest betydande tonsättare, från 1100-talet fram till vår tid. De mest berömda får större plats än de mindre kända. Förf:na drar sig inte för att vara subjektiva i sina omdömen om kompositörer och verk. En kort historisk översikt samt förklaringar till alla använda musiktermer gör boken användbar för alla.

TPB-nr: P26787

Stora mordboken : en guide till 150 års pusseldeckare och mysterier, 1841-1990

av Johan Wopenka

16 vol. (1656 s. tryckt punktskrift)

Guide till 150 års pusseldeckare och mysterier utkomna 1841-1990. Innehåll: Historik, internationell och svensk. Uppslagsdel med mer än 500 författare, deras bästa böcker och böckerna om dem. Kommenterade förteckningar över antologier och referenslitteratur. Namnregister. Uppslagsbok som vänder sig till alla som är intresserade av kriminallitteratur i allmänhet samt traditionella pusseldeckare och mysterier i synnerhet.

TPB-nr: P26726

Litteratur för barn

Skönlitteratur

Eldmagikernas torn

av Patrik Bergström

83 s. tryckt punktskrift

Del 2 i serien som börjar med Alex och Corinthia. Tre år har gått sedan Alex och Corinthia kom till eldmagikerna. De går i lära för att kunna behärska den eviga eldens magi. Barnen vet nu att deras pappa var en mäktig magiker. Men de funderar fortfarande över varför de övergavs som små. När dvärgen Regin försvinner tror barnen att det hänt något mystiskt. De ger sig iväg för att leta efter Regin och hamnar i ett nytt äventyr.

TPB-nr: P26856

Kristallstaden

av Maths Claesson

7 vol. (584 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien som börjar med Uttagningen. Linux är nu uttagen som rymdambassadör och kommer till Kristallstaden för att utbildas på internatskola. Allt ifrån matematik till konsten att vara i tyngdlöshet står på schemat. På idrotten övar de fäktning med ljussvärd. Eleverna har en viktig och mycket svår uppgift i att leda en framtida kolonisation av rymden, sedan jorden förstörts av miljökatastrofer. Linux har ibland hemlängtan men får nya vänner.

TPB-nr: P26797

Spår i sanden

av Nora Flygt

4 vol. (363 s. tryckt punktskrift)

Sanna, Kim, Nelly och Kristian tillbringar mycket av sin tid på stranden när de är i Falsterbo över sommaren. En sen kväll ser de hur glassbåten lägger till och fyra personer smyger upp till det avspärrade militära området bredvid stranden. Efter en stund kommer bara två personer tillbaka. Vad har hänt med de två andra?.

TPB-nr: P26748

Vi ses i Obsan

av Cilla Jackert

4 vol. (330 s. tryckt punktskrift)

12-åriga Annika drar runt ensam i Stockholm på sommarlovet. Hennes lillebror föddes alldeles för tidigt så föräldrarna är mycket på sjukhuset hos honom. I Observatorielunden lär hon känna Kaja och flera andra barn som spenderar sommaren utan närvarande vuxna. De utmanar henne på "sanning eller konsekvens". Fast bara med konsekvens - för sanningen är ofta jobbig.

TPB-nr: P26794

Han kallar sig Esmeralda

av Ritta Jacobsson

7 vol. (606 s. tryckt punktskrift)

Selena och Magne går i samma klass i gymnasiet. De kommer från helt olika förhållanden och umgås i skilda kretsar. Men på hösten korsas deras vägar och vänskap uppstår. Selenas välbärgade vänner föraktar Magne som bor i ett nedslitet hyreshus. Allt ställs på sin spets när en film där Selena strippar sprids på nätet. Hon söker tröst hos Esmeralda som hon träffat på nätet. Alltför sent upptäcker Selena att allt inte är som hon trott.

TPB-nr: P26668

Världens viktigaste kyss

av David Levithan

5 vol. (465 s. tryckt punktskrift)

En roman baserad på verkliga händelser. De två sjuttonåringarna Harry och Craig har beslutat sig för att slå världsrekordet i längsta kyss. De står i 32 timmar utan att släppa kontakten med varandras läppar. Människor världen runt följer kyssen. Omkring dem finns vänner och i den enes fall en accepterande familj. Men snart samlas även främlingar, några hotfulla och beväpnade. Det ekar av en kör av röster från män som avlidit i aids.

TPB-nr: P26858

Rävsång

av Christin Ljungqvist

7 vol. (670 s. tryckt punktskrift)

Finn vill gå vidare efter att hans pappa supit ihjäl sig. Men något hindrar honom och resten av familjen. Något mystiskt försiggår i lägenheten. Saker försvinner plötsligt, tv:n sätts igång av sig själv och Finn har en oförklarlig huvudvärk. Hanna flyttar in i våningen under. Hennes utstrålning är bedövande, Finn blir mållös. Dessutom ser hon sådant som ingen annan kan se.

TPB-nr: P26693

Jag ger dig solen

av Jandy Nelson

10 vol. (910 s. tryckt punktskrift)

13-åriga tvillingarna Noah och Jude är nära vänner, men de är mycket olika. Noah är oftast ensam med sitt skissblock. Jude är supersocial och hänger med surfare. Så ändras allt när tvillingarnas mamma plötsligt dör. De går skilda vägar och pratar inte längre med varandra. Noah slutar måla och Jude blir ensamvarg. När de tre år senare återupptar kontakten lägger syskonen ett pussel som ändrar bilden av vad som egentligen hände.

TPB-nr: P26804

Miriam om natten

av Maria Nygren

5 vol. (420 s. tryckt punktskrift)

Nittonåriga Miriam kommer till Uppsala för att plugga religionsvetenskap i jakt efter något större än det stillastående liv hon har lämnat. En natt räddar hon en tjej som hoppat i Fyrisån. Tjejen som heter Sofia hamnar i koma. Miriam nästlar sig in i Sofias krets som hon så gärna vill tillhöra och låtsas inför familjen att hon varit hennes vän. Lögnerna blir snart en härva, omöjlig att ta sig ur. Frågan är vad som händer om Sofia vaknar.

TPB-nr: P26835

Pelle Jansson, en kille som inte ger sig

av Hans Peterson

2 vol. (168 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien som börjar med Pelle Jansson, en kille med tur. Pelles pappa är tillbaka i Laxenträsk, och mamma tänker bara på sig själv. Det är inte lätt för Pelle att anpassa sig till den främmande miljön i Göteborg.

TPB-nr: P26789

Skuggan och draken

av Jo Salmson

75 s. tryckt punktskrift

Del 2 i serien Maros resa som börjar med Kungen kommer! Maro vill återfå kungens förtroende och ser sin chans när det visar sig finnas en förrädare bland riddarna. Bara en magisk sanningsbrygd kan avslöja vem det är. Om Maro klarar att hämta drycken ska han bli dubbad till den yngste riddaren någonsin. Först behövs en kopp blod från en talande drake. Drycken ska sedan bryggas på magikernas ö. Men snart inser Mario att fler är ute på samma uppdrag.

TPB-nr: P26805

Svarta tornet

av Malin Stehn

5 vol. (406 s. tryckt punktskrift)

Robin, 14 år, har sett fram emot att ta det lugnt under sommaren tillsammans med sina kompisar. I stället blir han ivägsänd till släktingar på slottet Bielkeholm för nio veckors urtrist sommarjobb. Svarta tornet, som han flyttar in i, visar sig ruva på en mörk hemlighet. När Robin sticker ut näsan genom dörröppningen känner han en omisskännlig lukt av brandrök. Han nyper sig i armen för att kolla om han verkligen är vaken.

TPB-nr: P26755

Imorgon är allt som vanligt

av Lina Stoltz

2 vol. (160 s. tryckt punktskrift)

Lilians mamma dricker ibland för mycket. Det är snart luciafest i skolan, men Lilian vet inte om hon vill vara med om inte mamma kan komma och titta. Viktor, läraren, ställer en massa besvärliga frågor som Lilian inte vill svara på och pratar om utvecklingssamtal. Det är tur att hon har sin bästis Nina och storasyskonen Tanja och Tintin. Men det där med mamma skaver hela tiden, som en klump av oro. Tänk om någon får reda på hemligheten?.

TPB-nr: P26649

Tusen tips till en bluffis

av Eva Susso

2 vol. (116 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 2 i serien om Rolf som bor med sin rika familj i Paris tjusigare kvarter. Rolf är förtjust i Ofelia som hjälper sin pappa i kvartersbutiken intill deras hus. Nu vågar Rolf äntligen prata med henne, men vad ska han säga för att imponera? När han spelar poker med sin bluffande mormor får han inspiration, men trasslar till det för sig.

TPB-nr: P26824

Tusen tips till en fegis

av Eva Susso

2 vol. (125 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Unge Rolf bor med sin familj mitt i Paris. Familjen är enormt rik, Rolf och hans syster Ines kan få precis allt de vill ha. Men det Rolf verkligen vill ha går inte att köpa för pengar. Han vill bli modig. Så modig att han vågar prata med den söta Ofelia som hjälper sin pappa i kvartersbutiken på eftermiddagarna. Rolf vill också bli modig så han vågar säga att Ines brukar reta honom. Till sin hjälp har han favoritboken "Tusen tips till en fegis".

TPB-nr: P26823

Julius och pusskalaset

av Martin Svensson

3 vol. (231 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Julius har just insett att han är kär i Linn. De går båda i ettan i en skola i Stockholm. Han vill fråga henne om hon vill bli ihop med honom, men det visar sig vara svårare än han trodde. När Linn bjuder Julius på sitt födelsedagskalas och ryktet säger att det är ett pusskalas, bestämmer sig Julius för att göra ett försök.

TPB-nr: P26750

Ramona

av Marta Söderberg

6 vol. (509 s. tryckt punktskrift)

Sextonåriga Ramona är nyss hemkommen efter flera år på olika vårdavdelningar och ungdomshem. Där var det låsta dörrar, undansmugglade glasskärvor och akutbesök. Hon vet inte hur hon ska kunna vara en vanlig tonåring igen. Ingen annan kan förstå hur det känns att ha en svindlande avgrund inom sig. När Ramona träffar Mark sprider sig värmen i bröstet. Men det är svårt att närma sig någon när man blivit sviken så många gånger.

TPB-nr: P26631

Dogboy är död : noveller

av Monica Zak

4 vol. (326 s. tryckt punktskrift)

I denna novellsamling får vi träffa Alex Dogboy som tidigare introducerats i Zaks romaner då han var ett fattigt, övergivet gatubarn. Idag är han vuxen och har bildat familj, men nu finns det istället många andra ensamma ungdomar i utsatta situationer runtom i världen. Några av dessa ungdomar har berättat om sina liv och sina öden i samtal med Monica Zak som här låter oss ta del av deras gripande historier.

TPB-nr: P26753

Facklitteratur

Vilken vecka!? : när föräldrarna skiljer sig

av Jennie Persson

2 vol. (96 s. tryckt punktskrift)

Här berättar Lisa, Sigge, Tove och andra 10-åringar om hur det blev när deras föräldrar skilde sig. De listar sådant som är bra och dåligt. Det varvas med faktafrågor till jurister och barnpsykologer som ger råd och beskriver barnets rättigheter och de vuxnas skyldigheter. Det finns tips om vart barn kan vända sig för att få hjälp. Ett kapitel handlar om olika känslor och "tjuvläsarsidan" ger tips till föräldrar.

TPB-nr: P26687

Vår vän hunden. 5

D. 5: 2 vol. (94 s. tryckt punktskrift)

Del 5 i serien Vår vän hunden. Här beskrivs följande raser: bostonterrier, dobermann, engelsk springer spaniel, foxterrier, hamiltonstövare, nova scotia duck tolling retriever, papillon, pekingese, shetland sheepdog, shiba inu, skotsk terrier, soft coated wheaten terrier. Dessutom finns ett kapitel om Cruft's - världens största hundutställning, ett kapitel om polishunden schäfern Triumphs Blaze, samt en ordlista.

TPB-nr: P26137

Specialproduktioner

Bredvidböcker

Den tryckta originalboken medföljer punktskriftsboken.

Super-Charlie

av Camilla Läckberg

31 s. tryckt punktskrift

Natten när Charlie föddes krockade två stjärnor och gnistrande stjärnstoft regnande ner rakt över sängen på BB. Så gick det till när denna lilla charmiga bebis fick ofattbara krafter. Han svävar, lagar sin egen mat och förstår mycket mer än vuxna tror. Och när storebror blir retad i skolan utsätts elakingen snart för en raffinerad hämnd av Super-Charlie.

TPB-nr: P26703