] > Nya punktskriftsböcker mars 2015

Nya punktskriftsböcker mars 2015

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 51 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Utan personligt ansvar

av Lena Andersson

7 vol. (607 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien inledd med Egenmäktigt förfarande. Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid det första mötet känner Ester att hon håller på att bli handlöst förälskad. Olof är gift med Ebba Silfversköld, men börjar samtidigt träffa Ester. De inleder en relation trots att Olof säger sig inte ha några planer på att lämna Ebba.

TPB-nr: P26860

Britt-Marie var här

av Fredrik Backman

9 vol. (823 s. tryckt punktskrift)

En roman om fördomar, korrekt organiserade bestickslådor och en by vid en väg. Sextiotreåriga Britt-Marie, enligt vissa en passivt aggressiv ältande gnällkärring, har lämnat storstaden och sin otrogna man. Hon hamnar i det lilla samhället Borg. Förutom till salu-skyltar och en ölstinkande pizzeria har Borg bara fotbollen kvar. Ungdomslaget är i desperat behov av en tränare och bryr sig inte om petitesser som att Britt-Marie inte vill ha jobbet.

TPB-nr: P26697

Naturens gång

av Laila Brenden

5 vol. (468 s. tryckt punktskrift)

Del 25 i serien Fjällrosor. Anna och Rise, två föräldralösa systrar, har vuxit upp i fjällvärlden. De är övertygade om att de klarar livets alla med- och motgångar, så länge de har varandra. Det är vackert väder kvällen före oslmässfesten och Rise njuter, inte minst av den goda nyheten som Edvin kommit med. Men på natten blåser det upp och båtfärden hem blir farofylld.

TPB-nr: P26826

Papa Là-bas : [detektivroman] ; översättning: Roland Adlerberth

av John Dickson Carr

8 vol. (669 s. tryckt punktskrift)

Deckare som utspelas i New Orleans 1858 i slutet av karnevalstiden. Den brittiske konsuln, Dick Macrae, sitter en kväll i sin patio. Han har en obehaglig känsla av att vara förföljd. Egendomliga saker händer. Macrae funderar över om den sköna kreolskan Margot står i förbindelse med djävulen, eller kanske med voodoo-drottningen Marie Laveau. Flickan försvann mitt framför ögonen på flera vittnen, var det kanske voodoo?.

TPB-nr: P26887

Livet utan masker

av Maryse Condé

6 vol. (556 s. tryckt punktskrift)

Den karibiska författaren Maryse Condé föddes 1937 på Guadelope och sändes redan som sextonåring ensam till Paris för att studera. Där kom hon i kontakt med konst, litteratur, teater och träffade även sin förste make, Mamadou Condé, skådespelare från Guinea. Tillsammans reste de till olika länder i Västafrika där Maryse undervisade. Så småningom undervisade hon i franskspråkig karibisk litteratur vid Colombia University i New York.

TPB-nr: P26746

Den gamla damens hämnd

av Alain Demouzon

8 vol. (699 s. tryckt punktskrift)

Privatdetektiven Robert Flécheux i Paris får i uppdrag att hitta en försvunnen flicka. Efter några mystiska dödsfall med anknytning till utredningen blir Flécheux själv misstänkt och är snart jagad av både polis och förbrytare.

TPB-nr: P26865

Jag, Erik Anders

av Jörn Donner

8 vol. (754 s. tryckt punktskrift)

Romanen om den Erik Anders utspelar sig 1953. Erik är en ung journalist verksam i Helsingfors. Han reser runt i ett Europa som är präglat av andra världskriget samtidigt som han försöker finna sig själv som en unik individ.

TPB-nr: P26956

Förtvivlade människor

av Paula Fox

5 vol. (402 s. tryckt punktskrift)

Sophie och Otto Bentwood bor i Brooklyn, New York. Han är advokat och hon är översättare. De lever ett tämligen händelselöst liv som ibland blir lite glamoröst genom invitationer till cocktailpartyn. Men så blir Sophie biten av en katt utan ägare och handen svullnar upp. Fler olycksbådande tecken kommer och tillvaron känns hotfull. Trasigheten omkring dem speglas i deras egen vardag.

TPB-nr: P26939

Morsarvet

av Christina Granbom

8 vol. (700 s. tryckt punktskrift)

När två döda och grovt skändade kroppar hittas i skogen utanför den lilla byn Kungsör blir det polisassistent Mildred Carlesten som får ta sig an fallet. Hon har egna problem i bagaget och blir dessutom förälskad i byns kyrkoherde, som hjälper henne med fallet. Mördaren fortsätter att terrorisera byn och det verkar alltmer som om någon med religiösa vanföreställningar ligger bakom.

TPB-nr: P26904

Granta : [arena för ny litteratur]. Nr 1, Gränser

Nr 1: 7 vol. (626 s. tryckt punktskrift)

Tidskriften Grantas premiärnummer på svenska innehåller noveller och essäer av bland annat A.S. Byatt, Junot Díaz, Peter Fröberg Idling, Karin Johannisson, Haruki Murakami, Julie Otsuka, Lena Sundström, Amanda Svensson och Jerker Virdborg. Temat är gränser och hur de definierar världen: åtskiljer, håller tillbaka eller utmanar.

TPB-nr: P26874

Stalker : kriminalroman

av Lars Kepler

15 vol. (1332 s. tryckt punktskrift)

Femte boken om kriminalkommissarie Joona Linna. Det har gått nio år sedan prästen Rocky Kyrklund dömdes till rättspsykiatrisk vård för ett brutalt mord. Själv minns han ingenting. Samtidigt som hans återanpassning till samhället påbörjas, får polisen en film med en kvinna i ett fönster. Nästa dag hittas kvinnan död i sitt hem. Tankarna går till Kyrklunds bestialiska gamla mord. En ny film kommer till polisen. Linna är dessutom försvunnen.

TPB-nr: P26938

Charlotte Löwensköld

av Selma Lagerlöf

4 vol. (689 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien inledd med Löwensköldska ringen. Charlotte Löwensköld, en stolt, stark och handlingskraftig ung kvinna, är förlovad med den gudfuktige hjälpprästen Karl-Artur Ekenstedt. En serie olyckliga missförstånd leder till att deras förlovning slås upp. Charlotte kämpar för en snar återförening, men trots hennes uppoffringar kan hon inte rå på de krafter och intriger som drar henne allt längre ifrån sin älskade prsät. Utkom 1925.

TPB-nr: P26869

Kanske jag kissar en skvätt : kattpoesi

av Francesco Marciuliano

56 s. tryckt punktskrift

Här hittar du dikter om och av katter där ditt älskade husdjurs önskningar och dagliga konflikter uttrycks. Alla kattälskare kan glädjas åt denna samling fyndiga, knasiga och insiktsfulla dikter, författade ur kattens eget perspektiv. Dikterna är indelade i fyra olika områden; familjen, arbetet, leken och existensen.

TPB-nr: P26837

Sonen

av Jo Nesbø

12 vol. (1111 s. tryckt punktskrift)

Sonny Lofthus har suttit i fängelse i tolv år. Han erkänner andras brott mot dagliga heroindoser. Men så får han information som förändrar allt och han rymmer från fängelset. Sonnys liv rasade samman när han var sexton och hans far, som var polis, sköt sig till döds och efterlämnade ett brev där han erkände att han varit i händerna på knarkligor och människohandlare. Nu har Sonny mycket att hämnas.

TPB-nr: P26845

Vi

av David Nicholls

11 vol. (1003 s. tryckt punktskrift)

En komedi om äktenskapet, föräldraskapet, förhållandet mellan förnuft och känsla samt konst och vetenskap. Douglas och Connie har varit gifta i tjugofem år. När sonen Albie ska flytta hemifrån deklarerar Connie att hon vill skiljas. Men först ska familjen åka på en sista gemensam semester genom Europas kulturhuvudstäder, från Paris till Barcelona. Douglas smider en plan för att vinna tillbaka hustrun och förbättra sin dåliga relation till Albie.

TPB-nr: P26846

Vi var skapta för lycka : roman

av Véronique Olmi

4 vol. (350 s. tryckt punktskrift)

Sextioårige Serge i Montmartre har ett välbetalt jobb, två välartade barn och en ung fru. Suzanne, en kvinna i Serges egen ålder som kommer för att stämma sonens piano, väcker starka känslor hos honom. Serge är helt oförstående till att han berättar sina innersta hemligheter för denna rätt alldagliga och dessutom redan upptagna kvinna och inte för sin egen familj.

TPB-nr: P26698

Mitzi, Iggy och pop

av Mårten Sandén

108 s. tryckt punktskrift

Tredje boken om Mitzi. Mitzi är på musikfestival med sin pappa. Trots att Mitzi har fått VIP-kort och kan hänga bakom scenen, tycker hon inte att festivalen är kul. Så möter Mitzi Kevin som kan allt om djur. Han har hittat två enormt söta igelkottsungar på festivalområdet. De ger dem namnen Iggy och Pop. Men kottarnas mamma är död och deras liv hotade. Hur ska Mitzi och Kevin kunna rädda de små djuren?.

TPB-nr: P26646

Stilla flyter Don. 1.. Första delen

av Michail Sjolochov

Första delen: 11 vol. (1039 s. tryckt punktskrift)

Del 1 i en klassisk skildring av de blodiga krigsåren och den ryska revolutionen, präglad av kraftfull realism, must och färg. I centrum för det myllrande persongalleriet står familjen Meljechov: fadern, den temperamentsfulle "turken" Pantelej, modern Iljinitjna och sönerna Petro och Grigorij. G:s stora kärlek är Aksinja, gift med en granne. M.S., ryss, 1905-84, nobelpris 1965.

TPB-nr: P26847

Stilla flyter Don. 2.. Andra delen

av Michail Sjolochov

Andra delen: 12 vol. (1116 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i en klassisk skildring av de blodiga krigsåren och den ryska revolutionen, präglad av kraftfull realism, must och färg. I centrum för det myllrande persongalleriet står familjen Meljechov: fadern, den temperamentsfulle "turken" Pantelej, modern Iljinitjna och sönerna Petro och Grigorij. G:s stora kärlek är Aksinja, gift med en granne. M.S., ryss, 1905-84, nobelpris 1965.

TPB-nr: P26848

Stilla flyter Don. 3.. Tredje delen

av Michail Sjolochov

Tredje delen: 11 vol. (1061 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i en klassisk skildring av de blodiga krigsåren och den ryska revolutionen, präglad av kraftfull realism, must och färg. I centrum för det myllrande persongalleriet står familjen Meljechov: fadern, den temperamentsfulle "turken" Pantelej, modern Iljinitjna och sönerna Petro och Grigorij. G:s stora kärlek är Aksinja, gift med en granne. M.S., ryss, 1905-84, nobelpris 1965.

TPB-nr: P26863

Stilla flyter Don. 4.. Fjärde delen

av Michail Sjolochov

Fjärde delen: 8 vol. (727 s. tryckt punktskrift)

Del 4 i en klassisk skildring av de blodiga krigsåren och den ryska revolutionen, präglad av kraftfull realism, must och färg. I centrum för det myllrande persongalleriet står familjen Meljechov: fadern, den temperamentsfulle "turken" Pantelej, modern Iljinitjna och sönerna Petro och Grigorij. G:s stora kärlek är Aksinja, gift med en granne. M.S., ryss, 1905-84, nobelpris 1965.

TPB-nr: P26862

Stilla flyter Don. 5.. Femte delen

av Michail Sjolochov

Femte delen: 6 vol. (531 s. tryckt punktskrift)

Del 5 i en klassisk skildring av de blodiga krigsåren och den ryska revolutionen, präglad av kraftfull realism, must och färg. I centrum för det myllrande persongalleriet står familjen Meljechov: fadern, den temperamentsfulle "turken" Pantelej, modern Iljinitjna och sönerna Petro och Grigorij. G:s stora kärlek är Aksinja, gift med en granne. M.S., ryss, 1905-84, nobelpris 1965.

TPB-nr: P26876

Plan B

av Jonathan Tropper

9 vol. (844 s. tryckt punktskrift)

Drömmarna som Ben och hans kompisar hade efter college har inte slagit in. När de nu ska fylla trettio är Ben på väg att skilja sig, Lindsey är arbetslös, Chuck är fortfarande en clown och Alison är olyckligt kär i samma kille. Jack däremot är en hyllad filmstjärna men kokainberoende. Vännerna lyckas inte få honom på andra tankar och gör upp plan B, en kidnappning.

TPB-nr: P26696

Facklitteratur

Green Kitchen Stories : läckra vegetariska vardagsrecept

av David Frenkiel

5 vol. (363 s. tryckt punktskrift)

En kokbok med modern och spännande vegetarisk mat. Titeln är hämtad från författarnas mycket populära matblogg som har följare över hela världen. I den här boken finns över etthundra recept där de kombinerar vanliga stapelvaror med färska råvaror i säsong. Kapitlen är indelade efter dagens måltider och innehåller också recept på drycker och bakverk. Boken inleds med fakta om redskap och råvaror. Den tryckta förlagan är rikt illustrerad.

TPB-nr: P26094

Silver

av Bodil Jönsson

3 vol. (177 s. tryckt punktskrift)

Bodil Jönsson resonerar kring hur äldre - eller årsrika som hon själv uttrycker det - personer tänker. I boken redovisas sextio tankar om tid och ålder. Materialet är delvis hämtat från författarens tidigare publicerade böcker om åldrandet men även från inslag i radioprogram och föreläsningar. Det medicinska åldrandet har förskjutits tio år under en generation. Åldrandet kan, enligt Bodil Jönsson, betraktas som livets silverperiod.

TPB-nr: P26839

Den nya världen

av Lennart Pehrson

13 vol. (1175 s. tryckt punktskrift)

Boken är den första i en trilogi där författaren behandlar den svenska emigrationen till USA. I den första delen startar Lennart Pehrson med den svenska kolonisationen på 1630-talet och fortsätter fram till det amerikanska inbördeskriget. Pehrson tecknar en mycket intressant bild av enskilda svenska invandrares öden i det nya landet. Men även om invandringens historia i USA. Författaren är journalist, bosatt i USA.

TPB-nr: P26634

Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén

av Bo Sjökvist

6 vol. (535 s. tryckt punktskrift)

Den svenska marknadsvarietén hade sin storhetstid på 1960- och 70-talen. Varietésällskapen turnerade runt i Sverige, med givna stopp på de stora marknaderna som Kivik och Sjöbo. B.S. har intervjuat ett antal personer som var med - strippor, inropare, en kvinnlig svärdslukerska, fakirer, starka män, trollkonstnärer och motorcykelkonstnärer. Det är originella livsöden, ibland materiellt fattigt, men rika på extrema upplevelser.

TPB-nr: P26833

Litteratur för barn

Skönlitteratur

Ramsor och tramsor om Bill och Bolla

av Gunilla Bergström

34 s. tryckt punktskrift

En familj får en utvecklingsstörd flicka och detta berättas på rim. Familjen får det svårt i början men så småningom accepterar man situationen och gör det bästa av den.

TPB-nr: P24309

Dvärgarnas stad

av Patrik Bergström

86 s. tryckt punktskrift

Del 3 i serien som börjar med Alex och Corinthia. Källdiamanterna som skyddar landet Eyrvandir blir allt svagare. Alex och Corinthia beger sig ut på en resa tillsammans med Regin. De ska till dvärgarnas stad Muspelheim och där lära sig mer om källdiamanterna. Resan sker med ett skepp och under en storm kastas en stor havsorm upp på däck. Upp ur havet stiger även Hadding, havsalvernas eldmästare.

TPB-nr: P26882

Hittekatten

av Lucy Daniels

2 vol. (150 s. tryckt punktskrift)

I Mandys skola förbereder de julfirande med en parad om julen genom tiderna. Mandy, som älskar djur, föreslår att man ska ha med riktiga djur i paraden. Fröken säger kanske. Hemma får Mandys föräldrar, som är veterinärer, in en utmärglad kattunge. Kattungen får inte plats på djurhärbärget och nu måste de hitta en annan lösning. Fristående fortsättning i serien Tassar och morrhår.

TPB-nr: P26930

En bedragare på hotellet

av Måns Gahrton

3 vol. (253 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 13 i serien Hotell Gyllene knorren som börjar med Den mystiska gästen. Rogers mamma kommer på ett ovälkommet besök. Hon behandlar Roger som ett barn. När några gäster smiter från notan inför Roger och Ritva, i tysthet, ett stenhårt kontrollsystem. Det görs endast undantag för en gäst, Charles Latan, som ger hotellet chansen att komma med i en exklusiv klubb av utvalda hotell. Det gör ägarna på Grossman hotell galna av avundsjuka.

TPB-nr: P26754

Spindelnätets fångar

av Pia Hagmar

2 vol. (144 s. tryckt punktskrift)

Sextonde fristående boken om Dalslandsdeckarna. Gänget är på julmarknad i Mellerud när Leo får en hård tackling av en person med en ovanligt ful tomtemask på sig. Polisen berättar att man letar efter en rånare på flykt. Rånaren var utklädd till tomte och hotade kassörskan i en mataffär i närheten med en pistol. Barnen beger sig till mataffären. Leo ser en man tatuerad med ett läskigt spindelnät och känner igen det från tomten som han krockat med.

TPB-nr: P26671

Sju tusen steg

av Bo R. Holmberg

3 vol. (308 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Siris föräldrar har flyttat isär. Trots att deras hus bara ligger två kilometer från varandra, känns det ibland som en mil. Siri kan inte låta bli att hoppas att de ska bli ihop igen. En dag smyger hon upp till mammas hus, trots att hon egentligen ska vara hos pappa. När hon kikar in sitter det en främling i mammas fåtölj.

TPB-nr: P26749

Morfar blåser idag

av O. M. Jansson

4 vol. (301 s. tryckt punktskrift)

Berättelse om pojken Tobias och hans morfar Olle, som börjar bli gammal och förvirrad. Tillsammans fantiserar de om långa spännande bilturer och utflykter. Tobias blir ett allt viktigare stöd för Olle, som blir allt sämre.

TPB-nr: P26877

Bandet som inte får brista

av Niklas Janz

10 vol. (921 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien som börjar med Tornrummets hemlighet. Mirjam är spårlöst försvunnen. Strax innan hon försvann, hittade Mirjam hemliga dagböcker i sitt sovrum som hon berättade om för sin bästa kompis Linda. Dagböckerna är skrivna av Milan som också han är försvunnen och handlar om drömlandet Kangar. För att hitta Mirjam måste Linda söka sig ut på samma vägar som hon och kommer allt längre från verkligheten. Underliga saker börjar hända, någon försöker stoppa henne.

TPB-nr: P26951

Herr Fikonhatt och slottet Thoufve

av Annelis Johansson

3 vol. (289 s. tryckt punktskrift)

Konstiga saker händer i staden där Vilhelm bor. En decemberkväll slocknar allt ljus i staden, förutom i tornrummet i den gamla övergivna teatern. Just den teater som pappa ska låta riva för att istället bygga ett höghus på tomten. I ett fönster skymtas en figur. Vilhelm undersöker saken dagen därpå och träffar Ernst, Fifo, Siri och herr Fikonhatt. De berättar om Hedvig Eleonora Thoufve. Vilhelm måste hjälpa till att rädda teatern.

TPB-nr: P26719

Jag är ju så jävla easy going

av Jenny Jägerfeld

7 vol. (638 s. tryckt punktskrift)

Joanna är en gymnasietjej med ADHD. Hon säger att det är som att ha ett nöjesfält vid högsäsong inuti sitt huvud. Så länge hon äter sin medicin så är det inget större problem. Inte om man jämför med att ha en mamma som förgäves försöker skriva en ny roman och en pappa som sitter apatisk framför teven. För att få råd med ny medicin lurar Joanna en knarklangare och är illa ute. Det är ändå ingenting jämfört med att vara kär i Audrey.

TPB-nr: P25904

Napoleon & T-kex

av Annika Langa

4 vol. (322 s. tryckt punktskrift)

I den norrländska byn Abborrträsk bor Napoleon "Nappe" Larsson. De flesta andra elvaåringar på orten spelar fotboll, men Nappe är mest intresserad av utrotningshotade djur. Den här sommaren har en tjuvjägare spårat det mytomspunna Storsjöodjuret till Ångermanälven. Och då händer det fantastiska att Nappe och hans kompisar hittar Storsjöodjurets unge i vattnet hemmavid. Odjursbebisen får flytta in hos Nappe, men det blir inte helt lätt.

TPB-nr: P26866

Nidstången

av Åsa Larsson

2 vol. (184 s. tryckt punktskrift)

Del 1 i serien PAX. I Mariefred har väktarna Estrid och Magnar vigt sina liv åt att skydda biblioteket under kyrkan, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det. De måste också ta strider i vardagslivet mot sig själva och sin närmaste omgivning.

TPB-nr: P26844

Om livet är dig kärt

av Gunnel Linde

5 vol. (380 s. tryckt punktskrift)

Sylvia, 12 år, är förälskad i Pelle Marosi. Redan från början är hon rädd att det ska ta slut, vilket det också gör. Sylvia blir förtvivlad och tycker inte livet är värt att leva längre.

TPB-nr: P26926

Drömbärarna

av Kerstin Lundberg Hahn

4 vol. (357 s. tryckt punktskrift)

Det verkar som om Malvas granne döljer en hemlighet. Det blåser i hans träd fastän det är helt vindstilla. Malva drömmer så konstigt när hon smakat ett av äpplena. Kanske har det något att göra med den handritade kartan Malva hittar i en skokartong. När hennes lillebror rövas bort och föräldrarna verkar ha tappat minnet börjar Malvas jakt efter drömbärarna. Hon leds in i en annan värld.

TPB-nr: P26716

Skuggorna växer i skymningen : den andra berättelsen om Joel

av Henning Mankell

4 vol. (354 s. tryckt punktskrift)

Fristående fortsättning på Hunden som sprang mot en stjärna. En dag blir Joel överkörd av bussen men klarar sig utan skador. Denna mirakulösa tur måste återgäldas med en god gärning, känner han. Men ingenting går som han tänkt sig... En rörande, originell och ganska tragikomisk historia från slutet av 1950-talet.

TPB-nr: P26818

Lite mer än en kram

av Mårten Melin

2 vol. (219 s. tryckt punktskrift)

Trettonårige Manne har en syster som är femton. Nu har systern fått en ny kompis, Amanda, en nyinflyttad snygg tjej från Stockholm. Tjejerna håller till därhemma. De dricker kaffe vid köksbordet, tittar på film på kvällarna och sådant. Det visar sig att Amanda, som är två år äldre, vill göra en massa grejer med Manne, grejer som han tidigare bara kunnat drömma om. Vad ska han göra?.

TPB-nr: P26645

Huset vid vägens slut

av Magnus Nordin

4 vol. (317 s. tryckt punktskrift)

Fyra kompisar tillbringar en stor del av sommaren i Örnästet - en koja som ingen annan känner till. De läser serier och herrtidningar, tjuvröker och berättar spökhistorier. En kväll berättar Pierre en historia om ett hemsökt hus. Huset ligger i närheten och det är en detalj som gör historien mer trovärdig, mer skrämmande än alla andra. Spännande berättelse som blandar vardagsrealism med övernaturliga inslag.

TPB-nr: P26679

Stenänglar

av Kristina Ohlsson

3 vol. (281 s. tryckt punktskrift)

Tredje boken om Simona och hennes kompisar Billie och Aladdin. Snart är det påsk och Simona ska vara en vecka hos mormor i Åhus. Men mormor är trött och tankfull, något verkar vara fel. Det hörs knarrande steg från Suckarnas rum och de stora stenstatyerna i trädgården flyttar på sig ideligen. Från gamla kassettband hörs mystiska röster som ber Simona att skynda sig innan det är för sent. Billie och Aladdin får hjälpa till att lösa gåtan.

TPB-nr: P26795

Bergtroll på slottet

av Martin Olczak

2 vol. (112 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 2 i serien Spådomen om Jack som börjar med Drakar i Globen. Jack har rymt hemifrån för att kunna behålla draken Silvertass. På en lapp som han lämnat kvar till mamma och pappa står det att han ska besegra Drakdödaren innan han kan återvända hem. Men det är inte så lätt att skydda drakungen, särskilt inte när drakdödaren Sankt Görans korpar cirklar över hela Stockholm och spejar efter dem.

TPB-nr: P26849

Sjöodjur i Slussen

av Martin Olczak

2 vol. (122 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Del 3 i serien Spådomen om Jack som börjar med Drakar i Globen. Jack är på rymmen för att rädda sin drake Silvertass. Enligt spådomen kommer de snart att stå öga mot öga med drakdödaren Sankt Göran och det kan bara sluta illa. Det enda sättet att ändra spådomen är att hitta Ödets Port. Ett livsfarligt och nästan omöjligt uppdrag.

TPB-nr: P26857

Bronsdolken. D. 3, Ormgudinnans besvärjelse

av Michelle Paver

D. 3: 6 vol. (529 s. tryckt punktskrift)

Bronsdolken Del 3. Den till synes anspråkslöse Hylas är utvald att kämpa mot hänsynslösa krigare som vill ta herraväldet över alla Medelhavets riken. Han ger sig ut på jakt efter vännerna Pira och lejonungen Amok. Onda andar, pest och ett askmoln, sänt av gudarna för att beröva människorna solen, drabbar honom. Krigarna vill samtidigt återta den magiska bronsdolken som är nyckeln till makten.

TPB-nr: P26843

Pelle Jansson, en kille med tur

av Hans Peterson

2 vol. (136 s. tryckt punktskrift)

Pelle, 7 år, är utflyttad från Laxenträsk i Norrland tillsammans med sin familj. De bor nu i Göteborg och har svårt att finna sig tillrätta. Pelle blir retad i skolan för att han talar jämtländska.

TPB-nr: P26831

Brandkårsmysteriet

av Martin Widmark

108 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Den 23:e boken om LasseMajas detektivbyrå. Det har brunnit två gånger i Valleby den senaste veckan. Efter varje släckningsarbete har nästa katastrof uppdagats: hos juveleraren Muhammed Karat är ett dyrbart guldhalsband försvunnet och på museet är den värdefulla vasen från Ming-dynastin stulen. Ett fall utöver de vanliga för Lasse och Maja! De släpper genast storstädningen av detektivbyrån för att hjälpa de drabbade.

TPB-nr: P26692

Specialproduktioner

Taktila bilderböcker

Taktila bilderböcker innehåller collagebilder eller screentryckta bilder.

Sam och Sigge och den första julen

av Lin Hallberg

2 vol. (118 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

En bok i BUS-serien (Brobyungarnas shettisar). Snöflingorna dalar sakta utanför fönstren och i den gamla spisen sprakar en brasa. Simons och Erics mamma berättar deras favoritsaga, historien om hur familjen och ponnyerna firade den första julen i Sverige. Som vanligt inleder hon med: Ja, det var ju egentligen ganska fantastiskt ....

TPB-nr: P26766