Nya punktskriftsböcker april 2017

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 47 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Dörren

av Margaret Atwood

2 vol. (176 s. tryckt punktskrift)

Innehåller 51 berättande dikter. Författaren utforskar mänskliga relationer, samt vårt förhållande till naturen, djuren, tingen, tiden och inte minst skrivandet och poesin. Dikterna är såväl personliga som politiska och bär spår av både myt och verklighet. M.A., kanadensisk författare, 1939-.

MediaNr: P27604

Ett överraskande möte

av Laila Brenden

5 vol. (463 s. tryckt punktskrift)

Del 39 i serien Fjällrosor som börjar med Systrar för livet. Med tiden blir det tydligt att några tjänare på Ley förser sig själva av godsets överskott. Rise och de andra är på sin vakt när lord Sommerville bjuder till bal i deras ära, men de vuxna får hjälp från oväntat håll. Några av tjänarna som har stulit klarar sig undan och Rise förbarmar sig över Susie som hävdar på att hon är oskyldig. Men hur ska de kunna bevisa att hon talar sanning?.

MediaNr: P28921

Majken minröjare

av Karin Brunk-Holmqvist

5 vol. (462 s. tryckt punktskrift)

När Majken går på stranden i Skillinge på Österlen, hittar hon en fin dekoration till rabatten med resultatet att hela samhället får evakueras. Så upptäcker man i byn att Ossians hus står tomt. Inte minst Sara, som bor hos farföräldrarna sista terminen i grundskolan, blir orolig. Sara gillar Ossian - han behandlar henne som vuxen. Ossian har bestämt sig för att ta reda på sanningen om branden på sin fars fiskebåt i hamnen i Rønne på Bornholm.

MediaNr: P28962

Det du inte vet : [ett nytt fall för Maria Wern] : [spänningsroman]

av Anna Jansson

8 vol. (740 s. tryckt punktskrift)

Artonde boken med Gotlandspolisen Maria Wern. När Maria Wern är på fest hos sina nya grannar i Åminne börjar det brinna i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie inbrott i sommarstugeområdet. Morgonen därpå försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne. På uppdrag av Region Gotland utredde hon konsekvenserna av oljeborrning på ön. Försvinnandet sker dagen innan resultatet ska presenteras.

MediaNr: P28959

Bädda för död

av Ira Levin

7 vol. (638 s. tryckt punktskrift)

Alla föll för Buds smittande charm och vänliga blå ögon, även Dorothy, dotter till en mångmiljonär. Tills hon en dag började tvivla på den idealbild hon gjort sig av honom. Men då var det redan för sent....

MediaNr: P28933

Almedalen har fallit

av Erik Lewin

7 vol. (583 s. tryckt punktskrift)

Tungt beväpnade terrorister angriper Visby mitt under Almedalsveckan. Attacken är välplanerad och brutal. På mindre än en timme tar de kontroll över staden. Statsministern, överbefälhavaren, chefer från näringslivet och tusentals andra människor tas som gisslan. Medan polisen och militären mobiliserar fortsätter terroristerna att agera och de ligger hela tiden före.

MediaNr: P28090

Finna sig : roman

av Agnes Lidbeck

4 vol. (313 s. tryckt punktskrift)

Anna lever med Jens. När de får sonen Harry träder Anna in i en ny roll. Ska hon bara vara mamma nu? Eller kan hon vara något mer? Hon vill vara någonting mer, och på en fest träffar hon den betydligt äldre Ivan. Hon blir hans älskarinna. Och sedan hans omhändertagare. En bok om kvinnan och de roller hon förväntas spela.

MediaNr: P28942

Bara en mor

av Ivar Lo-Johansson

15 vol. (1408 s. tryckt punktskrift)

Romanen om den sörmländska statarhustrun Rya-Rya och hennes liv. Ung och livsbejakande ställs hon mot en värld av djupt rotade fördomar om klasser, kön och avvikande människor. Statarlivet får gradvis makt över Rya-Rya och hon bryts i förtid ner. Boken räknas till den svenska litteraturens klassiska kvinno- och statarskildringar och bidrog till statarsystemets avskaffande 1945.

MediaNr: P28929

Häxan

av Camilla Läckberg

18 vol. (1733 s. tryckt punktskrift)

Del 10 i Fjällbackaserien som börjar med Isprinsessan. För 30 år sedan försvann en liten flicka från en gård i Fjällbacka. Hon hittades sedan mördad och två 13-åriga flickor dömdes. Nu har 4-åriga flickan Linnea försvunnit från exakt samma gård. Detta sker strax efter att en av de dömda flickorna, numera hyllad skådespelare, återvänder till Fjällbacka. Patrik Hedström och Erica Falck tycker att ett samband mellan händelserna verkar långsökt.

MediaNr: P28951

Andras vänner

av Liane Moriarty

13 vol. (1223 s. tryckt punktskrift)

Sam och Clementine har det bra tillsammans: de har två små flickor, Sam har just börjat på sitt drömjobb och Clementine som är cellist förbereder sig inför en viktig audition. Clementine och Erika har varit vänner sedan de var små. När Erika nämner att de alla har blivit inbjudna på barbecue hos deras gästfria och lättsamma grannar Vid och Tiffany tackar Clementine ja på en gång. Det blir en kväll som får livet att ta en annan riktning.

MediaNr: P28912

Törst : [en Harry Hole-thriller]

av Jo Nesbø

14 vol. (1333 s. tryckt punktskrift)

En deckare med Harry Hole. En kvinna hittas mördad i sitt hem efter en Tinderdejt. Hon har blivit biten i halsen och tömd på blod. Harry Hole arbetar inte längre för polisen men blir inkallad till en särskild utredningsgrupp som snart förstår att de har att göra med en mördare som inte liknar någon annan. Harry börjar känna igen mördarens beteende och ett förflutet misslyckande kommer upp till ytan.

MediaNr: P28931

Minnen i skymningen

av Pälle Näver

3 vol. (274 s. tryckt punktskrift)

Den folkkäre småländske författaren och skalden berättar om sin barndom och människoöden och händelser i gamla tider. P. N., pseud. för Josef Högstedt, 1897-1986.

MediaNr: P28939

Mörkt motiv : [en kommissarie Gamache-deckare]

av Louise Penny

9 vol. (827 s. tryckt punktskrift)

En äldre kvinna hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat. Lokalbefolkningen är helt övertygad om att det hela är en tragisk olycka, men kommissarie Armand Gamache och hans team är snart säkra på att någon ville röja Jane Neal ur vägen. Första boken i en prisbelönt serie om kommissarie Gamache och invånarna i den lilla kanadensiska byn Three Pines.

MediaNr: P28937

En av de tolv

av Agneta Sjödin

6 vol. (505 s. tryckt punktskrift)

Enligt legenden finns Jesus lärjunge Jakob begravd vid Santiago de Compostela i Spanien. A.S. berättar om honom, en fiskare som tillsammans med sin bror, Johannes, möter Jesus och snart viker sina liv för att bli Mästarens lärjungar. Jakob ställs inför ett världsförändrande budskap, blir troende och följer sitt öde. Bibliska legender blandas med fria tolkningar av Jesu lära. Budskapet är att alla bär på en inre godhet.

MediaNr: P28941

Facklitteratur

Den svenska koden : [bra att veta för nya och gamla svenskar]

av Marie Bengts

4 vol. (288 s. tryckt punktskrift)

Två invandrade svenskar och en infödd "Svenne" ventilerar här sina tankar om vad de uppfattar som de oskrivna reglerna i svensk kultur. Man tar upp Jantelagen, svenskars förhållande till överheten, alkoholen, djur och natur, om att passa tider, om känslor och umgängesvanor m.m. Man pekar också på vissa typiska språkbruk som "att sköta sig själv", ordet "lagom" eller det eviga tackandet, alltsammans i en lättsamt kåserande form.

MediaNr: P28936

Carl Malmsten : känd och okänd

av Lena Blomquist

14 vol. (1388 s. tryckt punktskrift)

MediaNr: P27468

Charmen med tarmen : allt om ett av kroppens mest underskattade organ

av Giulia Enders

6 vol. (588 s. tryckt punktskrift)

En informativ bok om magens och tarmarnas stora betydelse för hur vi mår. Här diskuteras bland annat den viktiga kopplingen mellan tarmarna och hjärnan. Den unga tyska läkaren G.E. beskriver matens väg genom kroppen utifrån aktuella vetenskapliga rön på ett både underhållande och initierat sätt. Hon menar att många av våra välfärdssjukdomar orsakas av obalans i tarmfloran och förklarar hur vi kan uppnå välbefinnande och leva friskare.

MediaNr: P27464

Mannen i Damaskus

av Eric Ericson

9 vol. (717 s. tryckt punktskrift)

Efter andra världskriget flydde nazisten Alois Brunner, Adolf Eichmanns högra hand, till Syrien. Där levde han i bästa välmåga under namnet Georg Fischer och umgicks med ambassadörer, terrorister och vapenhandlare. Samtidigt är han rådgivare åt al-Assads säkerhetstjänst och utvecklar kemiska vapen åt Syrien. Historien om hur en krigsförbrytare kunde undfly rättvisan i mer än 40 år och en berättelse om Syrien, storpolitik och moral, igår och idag.

MediaNr: P28954

Superhälsa! : friskare, fräschare livsstil med recept från L. A.

av Marita Karlson

2 vol. (168 s. tryckt punktskrift)

En soldränkt kokbok med recept på hälsosam mat enligt hälsobloggaren Marita Karlsson. Hon bor sedan några år i Los Angeles och tar här med oss på en resa längs den kaliforniska kusten där vi besöker hennes smultronställen som bidrar med gästrecept. Boken ligger i tiden 2017 och många av ingredienserna är så kallade superfoods; chia, avokado, nötter, kål och quinoa.

MediaNr: P28915

Kvinnor i strid

av Anna Larsdotter

9 vol. (765 s. tryckt punktskrift)

Författaren och journalisten Anna Larsdotter har skrivit om kvinnor som på olika sätt har deltagit i krig genom historien. Hon redogör för de många olika rollerna som kvinnorna hade - som soldater, piloter, prickskyttar, vårdpersonal eller som delar av trossen. Författaren porträtterar också några av de kvinnor som var med; den förklädda soldaten Hannah Snell, ikonen Harriet Tubman, Vietnamveteranen Lynda Van Devanter med flera.

MediaNr: P28975

December : från adventspyssel till nyårspartaj

av Jens Linder

5 vol. (479 s. tryckt punktskrift)

En inspirerande julbok med trevligt tilltal. Matjournalisterna Johanna Westman och Jens Linder har samlat sina favoriter att avnjuta under hela december, från adventsmorgon till nyårsfest. Vi får ta del av traditionella julrecept från Sverige och andra delar av världen, såväl lutfisk som galette de rois från Frankrike. Här finns också tips på om hur resterna från julbordet kan piffas upp, som i en risotto med bräckt julskinka.

MediaNr: P27586

Historien om Sverige. När Sverige blev stormakt

av Herman Lindqvist

När Sverige blev stormakt: 12 vol. (1103 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i Historien om Sverige handlar om skapandet av stormakten Sverige; Gustav II Adolfs, drottning Kristinas och Karl X Gustafs tid. Det var en dynamisk och intressant period. De många krigen innebar död, lidande och nöd för tusentals människor. Men samtidigt tvingade krigen fram stora förändringar i riket. Grunden till det moderna Sverige lades inom kultur, undervisning, förvaltning, ekonomi m.m..

MediaNr: P28924

Den nya tiden : utvandringen till Amerika III

av Lennart Pehrson

13 vol. (1244 s. tryckt punktskrift)

Tredje delen i den trilogi om den svenska utvandringen till Amerika som inleddes med Den nya världen. 1900-talet är här och emigrationen till USA fortsätter. Svenskarna sprider sig över landet. Några blir guldgrävare, andra filmstjärnor, ytterligare andra företagare. Kvinnorna söker sig till ett samhälle där de får större frihet än hemma. Den moderna tiden är här och USA:s inflytande sprider sig tillbaka till Sverige.

MediaNr: P27476

Menu : en samling kulinariska anteckningar med noggrant utprovade recept och gastronomiska anvisningar samt kommentarer

av Tore Wretman

6 vol. (554 s. tryckt punktskrift)

T.W. 1916-2003, var en känd matprofil, hovtraktör, en av grundarna av den Gastronomiska akademien och författare till böcker om svensk husmanskost. I denna bok, från 1956, finns 300 recept med hans egna favoriter - vardagsrätter och finare mat med både svenska delikatesser och det internationella kökets specialiteter. Han kryddar recepten också med små kulturhistoriska glimtar ur sitt enastående kulinariska vetande.

MediaNr: P28890

Litteratur för barn

Skönlitteratur

Kragos & Kildor - den förtrollade demonen

av Adam Blade

59 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Fristående del i serien Beast Quest - Börja läsa. Livets bägare är stulen! Om inte Tom hittar den, riskerar kungariket Avantien att gå under. För att ta tillbaka bägaren måste han bland annat ta sig förbi ett monster med två huvuden. Som tur är har han hjälp av Elenna, Storm och Silver.

MediaNr: P28935

Vedra & Krimon - tvillingbestarna

av Adam Blade

60 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Fristående del i serien Beast quest - Börja läsa. Det har fötts två nya bestar i Avantien. De heter Vedra och Krimon och Tom får i uppgift att rädda dem från trollkarlen Marvel. Tillsammans med Elenna, Storm och Silver tar han sig till Rion, en outforskad del av Avantien.

MediaNr: P28947

Vattenskräck

av Petrus Dahlin

3 vol. (243 s. tryckt punktskrift)

En ny version av skräckfilmen Poltergeist ska spelas in. Clara Emilia ska hjälpa till med lite av varje på filminspelningen. Studion ligger ödsligt i ett industriområde och redan första kvällen när Clara Emilia är på väg hem, får hon en känsla av obehag, av att något är fel. Det börjar hända konstiga saker, både hemma och på filminspelningen och det känns hela tiden som att hon är iakttagen av någon eller något. Och det blir allt värre.

MediaNr: P28949

Miras Martin

av Anna Ehring

2 vol. (179 s. tryckt punktskrift)

Mira bor med sin mamma. För det mesta har hon det bra hemma och i skolan. Men ibland är det svårt att få ur sig rätt ord när någon lyssnar och inte bara stå tyst och se dum ut. Som när Mira äntligen får frågan om att följa med några på skolan och lyssna när deras band repar. Kompisen Martin spelar gitarr i bandet. Mira och Martin hänger ofta. De har ett ställe i skogen där de ses. Men i skolan hejar de knappt på varandra.

MediaNr: P28928

Svikarboken

av Lin Hallberg

3 vol. (282 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i serien som börjar med Kompisboken. Kemal föreslår att klassen ska ha beachparty på kvällen inne på badet. Man ska planka in. Men festen spårar ur och när klass 6A kliver på bussen för att åka på klassresa har många dåligt samvete. Men inte Klara, hon och Anton är kompisar igen, och i Kompisboken skriver hon om allt som händer i klassen. När några tjejer får tag på den verkar katastrofen vara ett faktum.

MediaNr: P27482

Glad och lycklig? Knappast

av Thomas Halling

2 vol. (162 s. tryckt punktskrift)

Den första boken om Linn. Linns tillvaro är inte alltid helt lätt. Hennes föräldrar är skilda och mamma mår inte så bra. Hos pappa och hans nya fru måste Linn sitta barnvakt så ofta att hon inte hinner med skolarbetet. Dessutom härjar den elake Oskar i skolan. Tur att Linn har innebandyn och Aisha. Men hur ska hon göra för att fånga Habibs intresse, han verkar vara så bra och är så söt.

MediaNr: P28943

Mynta och den mystiska hundtjuven

av Lena Lilleste

66 s. tryckt punktskrift

Glestryck

Tant Berg är sjuk så Frida och Mynta ska ta hand om hennes hund. Hunden heter Birk och är jättesnäll. De lovar att hålla honom kopplad hela tiden. Men det är sommar och varmt och de är sugna på glass. Frida tycker att de kan lämna Birk utanför affären. Mynta är tveksam, men de lämnar ändå Birk och skyndar sig in i affären. När de kommer ut är Birk borta! Frida och Mynta tar upp jakten på hundtjuven. Lättläst.

MediaNr: P28923

Vita tigern

av Christin Ljungqvist

9 vol. (872 s. tryckt punktskrift)

Till hotell Vita Tigern i Göteborg kommer människor från hela världen, på flykt undan krig eller för att skapa ett bättre liv för sina barn. Avalon har vuxit upp här. På nyårsnatten brakar en svävare ner i isen vid Götaälvbron, och tillsammans med sina vänner börjar Avalon leta efter föraren. Men under sökandet snubblar hon över en familjehemlighet som visar sig större än hon ens kunnat föreställa sig. Första delen i en steampunk-trilogi.

MediaNr: P28934

Mickel Sjöfarare

av Olle Mattson

4 vol. (316 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien som börjar med Briggen Tre Liljor. Mickel trodde att bara far kom hem från sjön skulle allting bli bra. Men nu arbetar han själv på stenhuggeriet och längtar till sjöss. På varvet byggs en båt och Mickel tänker övertala den okända ägaren att låta honom följa med när den är färdig. Boken utgiven 1958.

MediaNr: P28955

Brännmärkta

av Lena Ollmark

4 vol. (352 s. tryckt punktskrift)

Del 2 i serien Firnbarnen som börjar med Inmurade. Mannen tittade ut över kalhygget men ångrade sig i samma ögonblick. Det han såg skulle förfölja honom i evighet. Leo, Natta och Teddy befriade vålnaderna i skolans källare men försvann verkligen den gamla lärarinnan? Barn försvinner från skolan och den gamla spökhistorien om rotflickan, hon som lockar till sig barn och fångar dem i rotvältorna, aktualiseras.

MediaNr: P27300

Den förskräckliga historien om Lilla Hon

av Lena Ollmark

2 vol. (118 s. tryckt punktskrift)

Lilla Hon vill så gärna vara med i kuddrummet, men det får hon inte för de andra barnen. Men om hon går upp på vinden ska hon få vara med i kuddrummet. På vinden finns det jätteläskiga figurer, det har barnen berättat. Lilla Hon går till vinden. Då låser de andra barnen in henne och går därifrån. Alla de otäcka varelserna finns på vinden, men de visar sig vara snälla och hjälpsamma, inte alls som hon trott.

MediaNr: P28940

Superbitcharna och spökhuset

av A. Audhild Solberg

4 vol. (359 s. tryckt punktskrift)

Tredje boken om Anne Bea. Sjuornas årliga klassresa ska gå till Bakkemo Bootcamp, beläget i ett gammalt nedlagt hotell uppe på fjället. Nu måste Nils och Anne Bea stå ut med superbitcharna hela veckan. Dessutom kommer en klass från en annan skola vara där samtidigt. Men när de går av bussen uppe i fjällbyn inser de att det är de små problemen. Hotellet ser ut att vara hämtat från en skräckfilm, och enligt sägnen hemsöks det av en orolig ande.

MediaNr: P28899

Från och med nu

av Katja Timgren

4 vol. (326 s. tryckt punktskrift)

När Amanda får hästen Ila förändras allt. Det som såg ut att bli den sorgligaste sommaren någonsin, utan bästisen Linnea, blir i stället en händelserik och omtumlande tid. Men Ila är nervös och pigg. Amanda vet inte hur hon ska klara av att rida sin egen häst. Så får hon hjälp av Kaja som är några år äldre och verkar känna Ila bäst av alla. Amanda börjar så småningom förstå att något inte är som det ska i Kajas liv. Kaja är rädd för något.

MediaNr: P28938

Striden i skogen

av Susanne Trydal

7 vol. (634 s. tryckt punktskrift)

Del 3 i trilogin om Hallahem som började med Staden under berget. Vitterfolket hotas från flera håll, och de går inte längre säkra utanför staden. Men även i Hallahem förändras läget då ett val splittrar folket. Torun och Tilda försöker bekämpa fienden. Men ingen vet hur den uråldriga ondskan ska besegras, eller hur längre vittrorna kan gömma sig för Vakarna. Den avgörande striden närmar sig. Kommer vitterfolket någonsin få leva i fred?.

MediaNr: P28932

Nelly Rapp och gastarna i skolan

av Martin Widmark

2 vol. (129 s. tryckt punktskrift)

Glestryck

Sjuttonde fristående boken om Nelly Rapp. Nelly och Valle är på cykelsemester. De slår läger nära en nedlagd skola. Lägerplatsen ser idyllisk ut, men på natten tränger höga skrik ut från den gamla skolan. Nelly och Valle smyger dit och får se ett gammalt spöke rytande försöka få tre sjövilda gastar att lära sig läsa och räkna. Han berättar att detta är hans sista uppdrag innan han kan få frid. Nelly och Valle inser att de måste hjälpa honom.

MediaNr: P28956

Facklitteratur

De stora upptäcktsfärderna

av Dinah Starkey

2 vol. (180 s. tryckt punktskrift)

Med tonvikt på medeltiden och framåt berättas här om upptäcktsresor från 2000-talet f.Kr. och fram till nutidens rymdfärder. Dessutom presenteras olika berömda upptäcktsresande som exempelvis Roald Amundsen, Marco Polo, Stanley Livingstone och Neil Armstrong. Här skildras inga hjältar utan upptäckarnas grymma behandling av urbefolkningarna redovisas.

MediaNr: P28838

Pest och kolera : historiens värsta farsoter

av Nina Västerbro

2 vol. (158 s. tryckt punktskrift)

Faktabok om de värsta farsoterna som drabbat mänskligheten genom tiderna. Idag finns läkemedel och vaccin mot de farsoter som förr var dödliga - exempelvis pest, spetälska, tuberkulos och kolera. Men hur var det innan det fanns verksamma mediciner och innan modern läkarvetenskap? Det enda man hade att ta till mot sjukdomarna var örter, religiösa riter och ren vidskepelse. Magnus Västerbro är historiejournalist och författare.

MediaNr: P28913

Upptäcktsfärder

av Philip Wilkinson

2 vol. (146 s. tryckt punktskrift)

Människan har genom alla tider gett sig ut på upptäcktsfärder. De har rest ut i världen bland annat för att hitta nya länder, sprida sin religion och för att bli rika. Här presenteras fakta om hur det kan vara att genomföra upptäcktsresor i olika klimat och hur upptäcktsresandet har sett ut genom tiderna. Här kan läsaren till exempel få lära sig mer om det kinesiska imperiet, vikingarna, jakten på Eldorado och om olika polarexpeditioner.

MediaNr: P28834

Specialproduktioner

Interfolierade böcker

En interfolierad bok har genomskinliga plastblad med punktskrift inbundna mellan bilderbokens sidor.

Listigt!

av Claudia Boldt

[32] s., 26 bl. tryckt punktskrift

Harald är en räv, men han är inte riktigt som andra rävar. Han drömmer om att bli detektiv och äter bara schweizerost. Kött tycker han inte om. Men en dag säger pappa att han är stor nog att fånga en höna. Harald vill inte göra det, och tänker ut en listig plan som överlistar alla!.

MediaNr: P28819

Gammelmormor, Daisy och döden

av Anna Ehring

[25] s., 27 bl. tryckt punktskrift

Daisy är hos sin gammelmormor på Västkusten och hälsar på. Det är sommar och de äter smultron. Men när Daisy ska plocka hallon råkar hon kliva på en död näbbmus. Den är jättesöt och gullig, och Daisy undrar varför den var tvungen att dö? Gammelmormor säger att alla måste göra det någon gång. För att ge näbbmusen ett fint avslut ordnar de en begravning i trädgården.

MediaNr: P28848

Vinga på villovägar

av Gun Jacobson

[22] s., 44 bl. tryckt punktskrift

Vinga och hennes familj är nyinflyttade. Just idag är det torsdag och det vankas pannkakor till middag. Men sylten är slut, så pappa ber Vinga att cykla och köpa ny. Vinga köper en jättestor burk blåbärssylt. När hon ska cykla hem med den vet hon inte vart hon ska, alla hus ser ju likadana ut! Hon kommer på att hon borde hitta rätt om hon bara följer pannkakslukten. Men det verkar som att det är flera som äter pannkakor denna torsdag.

MediaNr: P28864

Viggos skorpa

av Birgitta Westin

[27] s., 31 bl. tryckt punktskrift

Viggo har tappat bort sin skorpa, men plötsligt hittar han den på trappan. Nu ska han sätta sig och knapra på den som han brukar. Då märker han att många vill smaka på skorpan. Ekorren blir för rädd och skuttar iväg, men fåglarna vill gärna smaka på smulorna. Sedan träffar Viggo på både flugor, fjärilar och flera andra djur. Bilderbok för små barn - närmast efter pekböckerna i svårighetsgrad.

MediaNr: P28831

Lästräning

Den tryckta originalboken och en inläsning i DAISY-format medföljer punktskriftsboken.

Enkelrum

av Hans Gunnarsson

2 vol. (97 bl. tryckt punktskrift)

Glestryck

Novell om en författare som ger sig ut på landsbygden för att få idéer till nya böcker. "Han letade efter ledan, den korresponderande tristessen". Han hamnar i Finspång, en ort med stor ödslighet. Han tar in på hotell, sitter ensam i baren och terroriserar sitt ex med sms. Nästa dag blir lika händelselös trots ett gatukök med stort bollhav. Längtan efter exet ökar. Tragikomisk berättelse. Med inläsning efter punktskriftsboken i 2 läshastigheter.

MediaNr: P28882