Nya punktskriftsböcker september 2017

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur.

Listan omfattar 53 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Tannie Marias recept på kärlek och mord

av Sally Andrew

10 vol., 1003 s. tryckt punktskrift

Tannie Maria är en medelålders änka som älskar matlagning. Recepten delar hon med sig av i en matspalt, som tyvärr ska läggas ned. Istället får Maria motvilligt ta hand om hjärtespalt. Snart strömmar breven in från hela Sydafrika och särskilt en kvinna fångar Marias intresse. Kvinnan misshandlas av sin make, men kan inte att bryta upp. När hon sedan hittas död bestämmer sig Maria för att hitta mördaren. Deckare med tillhörande recept.

MediaNr: P29136

En sax i hjärtat, [pusseldeckare]

av Marie Bengts

12 vol., 1149 s. tryckt punktskrift

Sommaren 1957 är varm och kvav. I en folkvagn på väg mot den småländska landsbygden sitter Hannah Lönn, på väg att hjälpa sin faster Lilly som skadat foten. Hannah förväntar sig ett par långtråkiga veckor med symöten och kafferep. Men fördomarna kommer på skam när en granne hittas död med en sysax i bröstet och den idylliska byn visar sig gömma åtskilliga mörka hemligheter, och Hannah är fast besluten att lösa dem alla. Pusseldeckare.

MediaNr: P29152

Något du inte vet att jag vet

av Birgitta Bergin

9 vol., 859 s. tryckt punktskrift

Fristående fortsättning på Som ett brev på posten. Åttiotvååriga Elsa och Tore har gift om sig och kommer nu hem ett år efter förlovningsfesten. De bjuder ut sina familjer till en helg i skärgården. Under året som gått har flera av släktingarna rannsakat sig själva. Men samtidigt har nya hemligheter staplats på varandra, saker har iakttagits och värderingar har ställts på sin spets. Allting kulminerar under helgen på skärgårdsön.

MediaNr: P29107

Lämna mig aldrig, en roman om kärlek

av Marcus Birro

6 vol., 542 s. tryckt punktskrift

Huvudpersonen har fått sparken från sitt jobb som lärare efter en skandal. Han håller på att skilja sig från sin fru och är mitt uppe i en uppslitande vårdnadstvist när han träffar på ett litet sällskap människor som samlats under Västerbron. Sällskapet består av människor som alla förlorat en nära anhörig i självmord. En av dem är Malin, en kvinna som han kanske kan bygga ett liv med. Kärleksroman av M.B, född 1972.

MediaNr: P29161

Kalenderflickan. Januari, februari, mars : [förförd].

av Audrey Carlan

765 s. tryckt punktskrift

Del 1 i serien Kalenderflickan. Mia Saunders har nyligen flyttat till Los Angeles när hon får veta att hennes pappa blivit grovt misshandlad av hennes ex-pojkvän för att han inte betalat en enorm spelskuld. För att få in pengar börjar Mia jobba på sin mosters företag Exquisite Escorts. Hon ska tillbringa en månad åt gången tillsammans med rik man och vara hans dejt i alla sorters sammanhang. Den första killen är en het Hollywood-regissör.

MediaNr: P29155

Den lilla bokhandeln runt hörnet

av Jenny Colgan

8 vol., 769 s. tryckt punktskrift

Nina Redmond älskar böcker. Men när stadens bibliotek lägger ner står hon plötsligt utan jobb. Hon beslutar att starta en egen bokhandel och införskaffar en liten varubuss som hon förvandlar till en rullande butik. Det finns ett problem - hon måste flytta till Skottland. Fast besluten att leva ut sina drömmar tar hon steget ut i det okända. Men att locka till sig de svårflirtade skottarna blir inte lika lätt som hon först trott.

MediaNr: P29096

Svarta fåglar

av Ken Follett

12 vol., 1131 s. tryckt punktskrift

Handlingen utspelas under 2:a världskrigets slutskede. Dagen D närmar sig. Den engelska agenten Felicity "Flick" Clairet skickas med en mindre grupp kvinnor över Engelska kanalen för att infiltrera och förstöra tyskarnas stora telefoncentral utanför Reims. Detta måste ske före de allierades invasion av Normandies stränder och kvinnorna har tio dagar på sig. Engelsk thriller. K.F., 1949-.

MediaNr: P29134

En geishas memoarer

av Arthur Golden

16 vol., 1473 s. tryckt punktskrift

Underhållande och initierat om en geishas liv från 1929 till 1970-talet. Sayuri berättar om när hon som 9-åring såldes till ett geishahus i Kyoto, om undervisning i sång och musik, om det tidskrävande arbetet med håruppsättning och klädsel, om konsten att behaga män och om svartsjuka och intriger i tillvaron. God inblick i japanskt samhällsliv och Japans svårigheter under 2:a världskriget.

MediaNr: P29122

Demelza, historien om familjen Poldark

av Winston Graham

12 vol., 1152 s. tryckt punktskrift

Del 2 i serien Familjen Poldark som handlar om en gruvägarfamilj i Cornwall. Ross och Demelza har precis fått sitt första barn - Julia. Dottern för dem närmare varandra, men gör det också tydligt att de kommer från väldigt olika bakgrunder. Demelza fortsätter resan mot att bli en fin dam. W.G., 1910-2003, brittisk författare.

MediaNr: P29145

Hetta

av Jane Harper

9 vol., 821 s. tryckt punktskrift

Australien härjas av svår torka och i den lilla orten Kiewarra tvingas invånare till desperata beslut på grund av vattenbrist. Under mystiska omständigheter plockar Luke Hadler ner geväret för att ta livet av sin familj och sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk återvänder till sin barndoms hemtrakter efter 20 års bortovaro för att vara med på begravningen. Luke var hans bäste vän men de delade också en mörk hemlighet. Thriller.

MediaNr: P29179

Det förflutnas skugga

av Victoria Holt

9 vol., 861 s. tryckt punktskrift

Genom ett lyckligt sammanträffande får Caroline Varlaine, ung änka efter världsberömd musiker, plats som pianolärare för de tre unga flickorna på Lovat Stacy - en anrik medeltidsborg i Kent som bebos av sir William och hans olycksdrabbade familj. Det ger henne en möjlighet att forska i ett mystiskt försvinnande som berör henne starkt personligen - hennes egen syster. Romantisk thriller.

MediaNr: P29153

Skiljevägen

av Susan Isaacs

7 vol., 639 s. tryckt punktskrift

Richie och Rosie Meyers har just firat silverbröllop när deras äktenskap går i kras. Han flyttar hem till sin unga älskarinna men återfinns en kort tid senare mördad på köksgolvet i sitt gamla hem. Rosie inser att hon kommer att misstänkas för mordet på sin man. Hon beslutar sig för att lösa mordgåtan på egen hand. Kopierad från Richter, 1994.

MediaNr: P16512

Dit du icke vill

av Ulla Isaksson

7 vol., 598 s. tryckt punktskrift

Tiden är 1600-talet och en ohygglig vidskepelse sveper över landet. Det är häxprocessernas tid. En kunglig kommission anländer till den lilla byn Viken vid Siljans strand i Dalarna för att skipa rätt. I centrum står den stolta Hanna i Lustiggården anklagad för häxeri. Hon bär på en hemlig skuld, en äktenskaplig otrohet. Mäktig roman, från 1956, om kampen mellan gott och ont, om kärlekens makt och vanmakt.

MediaNr: P29102

Ljuset bakom ögonen

av Tommi Kinnunen

8 vol., 731 s. tryckt punktskrift

Fristående fortsättning på boken Där vägarna möts. Vi befinner oss i Finland på 1950-talet och den 9-åriga Helena skickas till en skola för blinda i Helsingfors. Helena plågas av att lämna kvar sin lillebror Johannes hos de grälsjuka föräldrarna i norr. Trots det fysiska avståndet mellan syskonen består den starka relationen. Många år senare kontaktas Helena av Johannes son Tuomas. Båda bär de på en svår hemlighet.

MediaNr: P29159

Mannen som sökte sin skugga

av David Lagercrantz

942 s. tryckt punktskrift

Del 5 i serien Millenium inledd med Män som hatar kvinnor. Lisbeth Salander sitter i fängelse och har problem med Benito - fängelsets informelle ledare. Lisbeth får besök av Holger Palmgren som har fått tag på nya dokument om hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist att göra efterforskningar. Spåren leder till Leo Mannheimer. Vad finns det för koppling mellan en finanskille och Lisbeth? Hur ska hon hantera hoten från Benito och hennes gäng?.

MediaNr: P29164

Sekten på Dimön

av Mariette Lindstein

12 vol., 1109 s. tryckt punktskrift

En New Age-rörelse under ledning av den karismatiske Franz Oswald har etablerat sig på en karg ö i Bohuslän. Hans lära ViaTerra lockar kändisar och höga makthavare. Nyutexaminerade Sofia Bauman erbjuds ett arbete på ön. Livet där visar sig vara mycket krävande och snart inser Sofia att hon blivit indragen i en sekt. Ett elstängsel omgärdar sektens ägor och ingen har någonsin kommit därifrån.

MediaNr: P29133

Sekten som återuppstod

av Mariette Lindstein

10 vol., 909 s. tryckt punktskrift

Del 2 i serien inledd med Sekten på Dimön. Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sektens ViaTerrras våld. Vägen tillbaka är svår, hon möts av fördomar och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär om vedergällning. Franz Oswald, sektens ledare, sitter i häktet. Han har varken orolig eller ångerfull utan planerar att hämnas på Sofia Bauman. Spänningsroman som ställer frågan: Kan man någonsin bli fri från en sekt?.

MediaNr: P29158

Kampen om järntronen

av George R. R. Martin

26 vol., 2428 s. tryckt punktskrift

Del 2 i serien inledd med I vargens tid, och första delen i serien Sagan om is och eld. När kung Robert dör i en jaktolycka efterträds han av sin lille son. Men Eddard Stark misstänker att allt inte står rätt till. Intriger och maktkamp vid hovet leder till ett regelrätt krig mellan huset Stark och huset Lannister. Kampen om järntronen kan börja. Fängslande välskriven fantasy.

MediaNr: P29151

Coffin Road

av Peter May

9 vol., 834 s. tryckt punktskrift

En man spolas upp, halvt ihjälfrusen, på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom dit. Kriminalinspektör George Cann korsar Atlanten till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. En man har hittats ihjälslagen på samma klippa. I sitt flickrum i Edinburgh sitter tonåriga Karen Fleming och grubblar över vad som hände hennes döde far, en framstående vetenskapsman.

MediaNr: P29180

Bortom stjärnan, [en historisk kärleksroman]

av Elisabet Nemert

13 vol., 1216 s. tryckt punktskrift

När en ny stjärna tänds över Betlehem vid Jesu födelse får herdeparet Jakob och Sarah i Betlehem veta att de skall få en dotter som har en stor uppgift att fylla. Dottern Sofia får sällsamma gåvor. Ödet och stjärnan för henne via Alexandria till Rom, världens centrum. Sofia viker inte från sin förutbestämda väg och stjärnan ger henne vägledning. Hon hoppas att en gång möta den man som hon som ung såg i en dröm.

MediaNr: P29162

Den yttersta lyckans ministerium

av Arundhati Roy

12 vol., 1068 s. tryckt punktskrift

En roman om kärlek, en kärlek som är så stor att inget annat spelar någon roll. Vi reser genom Indien, från Delhis trängsel till de höga bergen i Kashmir. Under resans gång möter vi Anjum som en gång hette något helt annat. Hon bor mellan två gravstenar och hos henne samlas samhällets utstötta. Arundhati Roy, 1961, indisk författare och fredsaktivist som tidigare skrivit den prisbelönade boken De små tingens gud.

MediaNr: P29144

Prostmamselln

av Margit Söderholm

16 vol., 1487 s. tryckt punktskrift

Roman från 1800-talets Hälsingland om kärleken mellan bondsonen Olof och prostdottern Elisabeth. De kommer från skilda miljöer och vägen till lyckan är både lång och svår. Förf. skildrar folkets vardag och arbete men också fester och glädjeämnen. M.S., 1905-1986, svensk författare.

MediaNr: P29125

Den svavelgula himlen, roman

av Kjell Westö

11 vol., 1052 s. tryckt punktskrift

I denna Helsingforsskildring, som sträcker sig mellan 1960-talet och nutid, möter vi den mäktiga familjen Rabell, märkt av både rikedom och tragedi. En medelålders man ser tillbaka på sitt liv, han minns den jämnåriga Alex och hans syster Stella och funderar över mörkret förr och nu. Det handlar om kärlek och vänskap och om hur våra drömmar förändras under livets gång. Kjell Westö, 1961-, finlandssvensk författare.

MediaNr: P29141

Facklitteratur

Drakar och demoner. Monster. Bok I, Kampanj.

281 s. tryckt punktskrift

Rollspelet Drakar och Demoner har funnits i Sverige sedan 1980-talet. I denna bok från 1990 ges en utförlig beskrivning i hur man använder monster i spelet. Det finns i princip sju olika monster: humanoider, demoner, odöda, magiska varelser, legendariska varelser, jättevarelser och sammansatta varelser. Alla varelser kan ha olika egenskaper, ha naturliga vapen, speciella förmågor och befinna sig i olika miljöer.

MediaNr: P29059

Boken om pedagogerna

5 vol., 518 s. tryckt punktskrift

Boken ger en översikt av den pedagogiska historien från antiken fram till 1980-talets svenska skola. Vidare summeras dagsläget och spekuleras över utvecklingen i den närmaste framtiden. Bl.a. behandlas Dewey, Montessori, Freinet och Steiner samt berörs Viggbyholmsskolans verksamhet, 1928-72, Sveriges 1:a saminternatskola.

MediaNr: P14252

Cirkelledare i ABF, gör en annan värld möjlig

10 vol., 334 s. tryckt punktskrift

MediaNr: P29167

Kata Dalström, agitatorn som gick sin egen väg

av Gunnela Björk

9 vol., 733 s. tryckt punktskrift

Biografi över Kata Dahlström, 1858-1923, en av den svenska arbetarrörelsens mest kända agitatorer. 1894 gör hon skandal. Hon är 36 år gammal, från en förmögen familj och gift med en konservativ man - ändå blir hon socialdemokrat. Några år senare väljs hon som första kvinna in i partiledningen och snart betraktas hon som en central person inom kvinno- och arbetarrörelsen. G.B., historiker, skildrar en färgstark människa som gick sin egen väg.

MediaNr: P29166

Svenska stjärnor, från filmens och scenens värld

av Katarina Danielsson

3 vol., 222 s. tryckt punktskrift

Korta presentationer av några av 1900-talets mest kända svenska stjärnor från filmens och scenens värld: Ingrid Bergman, Jarl Kulle, Sif Ruud, Nils Poppe, Eva Rydberg, Magnus & Brasse, Martin Ljung, Birgitta Andersson, Gösta Ekman, Britt Ekland, Lars Ekborg, Ernst-Hugo Järegård, Margaretha Krook, Allan Edwall, Lena Nyman, Pernilla August, Max von Sydow, Kim Anderzon, Stellan Skarsgård, Per Oscarsson. Den tryckta boken är rikt illustrerad.

MediaNr: P29169

Hälsosam mat för en friskare mage, med 50 recept till ett sundare liv

av Cecilia Davidsson

3 vol., 248 s. tryckt punktskrift

C.D., näringsterapeut och ägare av företaget Curlyfood, skriver om matens betydelse för magens välbefinnande. Från första enzym, till saltsyra, magsaft, tarmflora och vikten av goda bakterier. Hon ger råd hur man kan fylla sitt skafferi och sedan ta till vara på råvarornas innehåll genom att grodda, torka och fermentera. Innehåller 50 recept, de flesta vegetariska, där samtliga råvaror är naturligt glutenfria.

MediaNr: P29033

Grekiska gudar och hjältar

av Erik Eriksson

2 vol., 135 s. tryckt punktskrift

På ett enkelt, lättsamt och rytmiskt språk presenteras antikens gudar, vilka de är och vad de har för inbördes relationer. Mycket användbar bilaga över gudarnas uppgifter, deras grekiska och romerska namn samt hur namnen skall uttalas. En bok för många fler än de som har lässvårigheter. Kopierad från LL-förl., 2002.

MediaNr: P17942

Grönt kort

av John Hellström

2 vol., 121 s. tryckt punktskrift

För att få börja spela golf på registrerade banor måste man först ta ett Grönt Kort. I detta utbildningsmaterial, utgivet av Svenska golfförbundet, görs en genomgång av golfens olika slag, golfvett och spelets regler.

MediaNr: P29184

Vår Herres folk och fä

av James Herriot

11 vol., 1025 s. tryckt punktskrift

Mycket har hänt sedan föregående del, Yorkshire i mina drömmar. Siegfried har gift sig och fått barn, även Tristan är gift och färdig veterinär. James har genomfört boskapsfrakter till Sovjet och Turkiet: en intressant skildring. Och så förstås de vanliga situationerna med yorkshirebönderna och deras djur.

MediaNr: P29114

Nästan bara rara djur

av James Herriot

8 vol., 743 s. tryckt punktskrift

Del 3 i serien som började med Om dom bara kunde tala. Självbiografisk serie om en veterinärs vedermödor och glädjeämnen på den engelska landsbygden.

MediaNr: P29109

Stora boken om stickning

av Margaret Hubert

7 vol., 610 s. tryckt punktskrift

En handbok om stickning fylld av praktiska tips, idéer och steg-för-steg-instruktioner. Olika tekniker, material och metoder förklaras. För både nybörjare och vana stickare.

MediaNr: P29168

Sanningen är alltid oförskämd, en biografi över August Strindberg

av Göran Hägg

13 vol., 1176 s. tryckt punktskrift

Kronologiskt uppställd biografi över August Strindberg. Strindbergs åsikter växlar livet igenom men han är aldrig opportunistisk och följer tidsandan, istället är hans idéer, även när de framstår som bisarra, rotade i hans personliga upplevelser. Hans kompromisslösa psykologi är en god del av förklaringen till hans bestående storhet. Boken var länge planerad och G.H., 1947-2015, lämnade in sitt manus strax innan sin död.

MediaNr: P29174

Balans på alla plan med kristall- och indigoenergin

av Anni Sennov

5 vol., 434 s. tryckt punktskrift

En bok om AuraTransformation (TM), en behandling som enligt författaren integrerar vår fysiska kropp med vår aura. Hon beskriver här skillnaderna mellan ljus och mörker, kropp och ande, maskulint och feminint. Vi kan också läsa om varför vår aura är en viktig nyckel i upplysningsprocessen. Anni Sennov kallar sig själv klärvoajant rådgivare, hon håller föredrag och har skrivit fler än 20 böcker.

MediaNr: P29127

Barbro Hörberg, med ögon känsliga för grönt : [en biografi]

av Alexandra Sundqvist

7 vol., 654 s. tryckt punktskrift

Biografi över Barbro Hörberg, 1932-1976, svensk visförfattare och sångerska. I en tid när scenen dominerades av manliga trubadurer klev Hörberg in och förnyade musiklyriken med sina säregna låtar om vanliga kvinnor och deras längtan. Genom att ständigt ifrågasätta outtalade regler, både inom musiken och inom privatlivet, kämpade hon för en värld som är mer öppen, nyfiken och modig.

MediaNr: P29147

Lergrytor & långkok

av Frederik Zäll

3 vol., 208 s. tryckt punktskrift

En bok med recept och tillagningstips för matlagning i lergryta. Här kan vi läsa om den uråldriga traditionen att laga mat i lerkärl som utvecklats under tusentals år. Recepten är indelade i kapitel efter råvara; fågel, fisk, vegetariskt, fläsk, nöt och vilt. Rätterna är inspirerade av matkulturer från världens alla hörn och vi hittar såväl katalansk köttsoppa som Janssons frestelse.

MediaNr: P29139

Litteratur för barn

Skönlitteratur

Kråke hos doktorn

av Marie Bosson Rydell

51 s. tryckt punktskrift

Kråke är allergisk och här beskrivs vad man behöver göra för att han skall må bra på dagis. Berättelsen är enkel och vardaglig. Man får vara med på Kråkes dagis, men tyngdpunkten ligger på vad han får vara med om hos doktorn. Boken ger också en del information om kroppen och hur den fungerar.

MediaNr: P29170

Kär eller magsjuk?

av Katarina von Bredow

90 s. tryckt punktskrift

Hannes kärlek till Sara är stor, men hon verkar vara kär i en annan, äldre kille. Hannes slänger armbandet han tänkt ge henne. Hur kunde han ens tro att han skulle ha en chans hos Sara? Han tänker aldrig mer gå till kiosken. Det är bara det att han har fått allt om bakfoten. Om kärlek, vänskap, sommarlov och att allt inte alltid är som man tror. Lättläst.

MediaNr: P29149

Heden

av Petrus Dahlin

2 vol., 176 s. tryckt punktskrift

Del 4 i serien Skogens systrar som börjar med Skogens systrar. Månfare, Tuva och Vilda är Skogens systrar. Sen de var små har de levt ensamma ute i skogen. Hela tiden rädda att bli upptäckta och placerade i fosterhem. Men Månfare är tonåring nu och hon undrar hur resten av deras liv kommer att bli. Ska de alltid leva på flykt? Och kommer de någonsin få chansen att hämnas på föräldrarna, som lämnade dem att dö i skogen?.

MediaNr: P29138

Hjortfot och pälsjägarna

av Edward S. Ellis

3 vol., 257 s. tryckt punktskrift

Hjortfot, hans indianvän Mul-tal-las och nybyggarpojkarna Victor och George blir indragna i den typ av äventyr som var vanliga i de traditionella indianböckerna. Kapitlen är korta och spänningen ligger på den nivå som är bruklig i äldre pojkböcker. Böckerna om Hjortfot utkom i Sverige för första gången 1919-20 och är skrivna ur den vite mannens synvinkel.

MediaNr: P29154

Fejk

av E. Lockhart

6 vol., 498 s. tryckt punktskrift

Jules är en överlevare. Men hon är avundsjuk på sin bästa vän Imogen. Imogen som passar in alla sammanhang och som dessutom är arvtagerska till flera miljoner. Deras vänskap är intensiv; de är som besatta av varandra. Ändå tar den slut. Vad var det som hände? Vad är sanning och vad är lögn? Vem är äkta och vem är fejk? Av författaren till Kanske är det allt du behöver veta. Boken berättas i omvänd ordning.

MediaNr: P29171

Min vän Pax

av Sara Pennypacker

6 vol., 493 s. tryckt punktskrift

En kapitelbok för barn mellan 6 och 9 år som handlar om vänskap. För fem år sedan hittade Peter rävungen Pax övergiven i skogen. Sedan dess ha de varit oskiljaktiga. När Peter skickas långt bort, för att bo hos sin farfar får inte Pax följa med. Från och med nu måste Pax klara sig själv i skogen. Men Peter och Pax saknar varandra ofantligt och Peter ger sig av för att leta reda på sin räv, samtidigt som Pax otåligt väntar på sin pojke.

MediaNr: P29157

Tor och hans vänner

av Ulf Stark

2 vol., 131 s. tryckt punktskrift

Tor och tre kompisar bildar en klubb för att hjälpa ensamma människor. De arrangerar en resa till Skansen för två äldre grannar som inte känner varandra men som senare blir ett par. En lättläst berättelse med mycket humor och värme. Lämplig för lästräning.

MediaNr: P14844

Slottsmysteriet

av Martin Widmark

2 vol., 111 s. tryckt punktskrift

Den 26:e boken om LassaMajas detektivbyrå. Vallebyborna blir inbjudna till chokladprovning på slottet. Dessutom får de alla ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant. Man kan bli rik som ett troll, bara man satsar lite pengar. Men det verkar vara något lurt på gång. Lasse och Maja smyger iväg och upptäcker att slottets övriga rum är tömda på möbler. Och att en startklar motorcykel väntar i garaget ....

MediaNr: P29142

Idag är allt

av Nicola Yoon

7 vol., 655 s. tryckt punktskrift

Natasha och Daniel är två tonåringar med olika bakgrund som av en slump möts på en gata i New York. Natasha är sjutton år och papperslös invandrare från Jamaica som snart kommer att utvisas. Daniel har koreanskt påbrå och hans föräldrar förväntar sig stora saker av honom. Han ska på en antagningsintervju till ett prestigefyllt college. Men efter att de träffat varandra blir sig inget likt. N.Y., amerikansk författare född på Jamaica 1972.

MediaNr: P29182

Specialproduktioner

Interfolierade böcker

En interfolierad bok har genomskinliga plastblad med punktskrift inbundna mellan bilderbokens sidor.

Lilla isbjörnen, vart ska du åka?

av Hans de Beer

25 s. tryckt punktskrift

Lilla isbjörnen Lars är ute med sin pappa på en större tur för första gången. På natten bryts den delen av isflaket, som han sover på, av och han driver iväg alldeles ensam. Till slut hamnar han på en tropisk strand. Där möter han flodhästen Hippo som tar honom med genom djungeln upp till bergen. Örnen på berget vet hur isbjörnen kan komma hem igen, för han känner valen Orka. Bilderbok som passar för barn i åldrarna 3-6 år.

MediaNr: P29099

Bebbe är arg!

av Mervi Lindman

25 s. tryckt punktskrift

Bebbe är arg. Ja, jättearg faktiskt! Ingen vill spela boll. Men det är jobbigt att vara arg, och snart blir Bebbe trött istället. En bok för de minsta.

MediaNr: P29093

Toto gräver en grop

av Emma Virke

14 s. tryckt punktskrift

Toto tar sin lilla sked och börjar gräva, men Nalle tycker han ska gräva mera och hämtar en spade åt honom. När Toto hittar ett vackert fat tycker Elefant att han ska gräva mera och hämtar en bättre spade åt honom. Gropen blir större och större. Vad kommer Toto att hitta längst ner? Bilderbok som passar för barn i åldrarna 0-3 år.

MediaNr: P29046

Vems syskon?

av Stina Wirsén

27 s. tryckt punktskrift

Gnis och Knatt är systrar och nu ska de få ett syskon. Men när bebisen kommer är den tråkig, den bara ligger där. När den börjar gå blir det roligare. Men den går hela tiden bara till Gnis och aldrig till Knatt. Knatt tycker att bebisen är dum och att Gnis är en dum syster och de börjar bråka och slåss. Bilderbok för de minsta.

MediaNr: P29065

Bredvidböcker

Den tryckta originalboken medföljer punktskriftsboken.

Bollar tar semester

av Anna Bengtsson

22 s. tryckt punktskrift

Fotbollen, pingpongbollen och badbollen känner sig trötta, de behöver ha semester. De tar bussen till stranden. Solen skiner och allt är toppen. Ända tills en vild studsboll dyker upp och stör friden. Humoristisk bilderbok som passar för barn i åldrarna 0 till 3 år.

MediaNr: P29068

Livet är nu, dikt och sång dagen lång

av Lotta Olsson

77 s. tryckt punktskrift

Tänk dig en alldeles vanlig dag. Du går upp, äter frukost, klär på dig, springer till förskolan, skolan eller jobbet. Du målar en tavla, klappar en snigel eller läser en bok - vad du än gör så är varje dag unik. Den här boken är en hyllning till livet här och nu: till små och stora stunder, kärlek, tokerier och sorg. 30 dikter av Lotta Olsson varav 10 är tonsatta av Jojje Wadenius.

MediaNr: P29021