Nya punktskriftsböcker april 2019

Inledning

Listan är uppdelad i 3 huvuddelar; Litteratur för vuxna, Litteratur för barn samt Specialproduktioner, vilka ligger på den första rubriknivån. Litteratur för vuxna och Litteratur för barn är i sin tur uppdelad på skön- respektive facklitteratur samt Böcker på andra språk än svenska.

Listan omfattar 58 titlar.

Litteratur för vuxna

Skönlitteratur

Sista färjan från Ystad, spänningsroman

av Karin Alfredsson

5 vol., 435 s. tryckt punktskrift

Syskonen Stefan och Therese har sysslat med omfattande bedrägerier av allehanda slag och är nu på flykt genom Sverige för att hinna med den sista färjan från Ystad. I Stockholm steker en polis, ovetande om situationen, pannkakor med sina barnbarn och ser fram emot pensionen. Men snart kommer hon att hamna i en brottsutredning som inte liknar något hon tidigare varit med om. Fartfylld thriller.

MediaNr: P30660

Sommar på den lilla ön i havet

av Jenny Colgan

9 vol., 852 s. tryckt punktskrift

Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon tillbaka till ön. Hon bestämmer sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly.

MediaNr: P30540

Tidig musik

av Jeffrey Eugenides

7 vol., 636 s. tryckt punktskrift

Boken innehåller tio noveller som författaren skrivit sedan slutet av 1980 - talet. De flesta handlar om själsligt självskadebeteende, speciellt hos välutbildade män och kvinnor ur medelklassen. Deras liv har sakta men säkert börjat rämna. Deras karriärer har gått i stå, de har sömnproblem, läckande hustak och sunkiga kök. En särskild fokus läggs på de mörka och outtalade inre tankarna hos äkta män och fäder. J.E., 1960-, amerikansk författare.

MediaNr: P30589

Nattsida, roman

av Hans Gunnarsson

9 vol., 781 s. tryckt punktskrift

När Per Boman får beskedet att hans halvbror Ronny dött, flyttar han in i hans lägenhet och börjar forska i det han lämnat efter sig. Ronnys liv visar sig vara fyllt av hemligheter och snart befinner sig Per i en osannolik härva, där sanning och lögn blir allt svårare att skilja åt. Historien är en lek med identiteter och en skrämmande noir om själens dunkla vrår.

MediaNr: P30573

Diktatorn

av Robert Harris

12 vol., 1081 s. tryckt punktskrift

Del 3 i trilogin om Cicero som börjar med Imperium. Cicero befinner sig i exil och Julius Caesar har överhanden. Med kunskap, mod och list lyckas dock Cicero att återvända till senaten i Rom. Men politiken är blodig och priset blir högt. Romanen skildrar kollapsen av den romerska republiken och morden på Pompejus och Caesar. Politisk thriller.

MediaNr: P30606

Det andra inte ser

av Christoffer Holst

4 vol., 321 s. tryckt punktskrift

16-åriga Tove flyttar med sin mamma, storasyster och mormor från Stockholm till ett gammalt hus i Dalarna. Här hoppas de få en nystart på sina liv. De stiftar bekantskap med biträdet i konditoriet och Tove blir vän med grannkillen. Snart börjar märkliga saker att hända i huset och Tove ser saker som ingen annan kan se. Under ytan i vardagsidyllen visar sig såväl husets som familjens förflutna dölja mörka hemligheter.

MediaNr: P30599

Döden är alltid sann, spänningsroman

av Anna Jansson

3 vol., 279 s. tryckt punktskrift

Första delen i en specialskriven ljud- och e-boksserie om Maria Wern. Det har gått tjugo år sedan Maria Wern gick ut nian och nu är det återträff. När kvällen går över i natt har vänskapsband brustit och begraven kärlek uppstått på nytt. När klasskamraterna dyker upp till frukostbordet upptäcker Maria att en av dem har försvunnit under natten. Gamla konflikter har kommit upp till ytan och Maria har all anledning att känna oro.

MediaNr: P30617

Mitt hjärta är ditt, spänningsroman

av Anna Jansson

9 vol., 793 s. tryckt punktskrift

Del 20 i serien om polisen Maria Wern på Gotland som börjar med Stum sitter guden. En man har satt upp ett tält nära vattnet och kommer dit ofta. Varje gång med en ny kvinna. Maria utreder försvinnande av den hjärtsjuka Cecilia. Marias kollega Per har drabbats av en tragedi. Hans sexåriga dotter Wilma behöver ett nytt hjärta och hennes mamma är desperat. Trådarna knyts samma, men kommer hon att kunna ta reda på sanningen innan det är för sent?.

MediaNr: P30558

De som försvann

av Sheena Kamal

8 vol., 753 s. tryckt punktskrift

En dag kommer telefonsamtalet som Nora Watts fruktat i femton år, ända sedan hon adopterade bort sin nyfödda dotter - Bonnie är försvunnen. Då hon har rymt så många gånger förut tar polisen inte det på allvar. Nora är sista utvägen för de desperata adoptivföräldrarna. Motvilligt beslutar sig hon för att leta efter Bonnie. Med sin hund som sällskap ger Nora sig av; från Vancouvers regnvåta gator till Kanadas snötäckta berg. Psykologisk thriller.

MediaNr: P30636

Regnmannen, en trädgårdsberättelse

av Jonas Karlsson

5 vol., 407 s. tryckt punktskrift

Ingmar älskar sina rosor. Sedan hans fru gick bort är de det enda han lever för. Men den här sommaren är ovanligt varm och i villaträdgårdarna vissnar snart alla blommor. Grannarna bevakar varandra noga så ingen överträder vattningsförbudet. Plötsligt minns Ingmar den gamla kranen på baksidan, den som är kopplad till sjövattnet. Eller vad är den kopplad till? Vad är det egentligen med den där kranen?.

MediaNr: P30601

Kurtisanen

av Anna Laestadius Larsson

10 vol., 957 s. tryckt punktskrift

Fristående uppföljare till trilogin Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan. Beata Charlotta debuterar som 16-åring på Bollhuset - landets mäktigaste scen. Hennes skönhet blir en förbannelse som får henne landsförvisad, men också en tillgång som hjälper henne att charma den europeiska eliten. Beata Charlotta dör 31 år gammal. Efter sig lämnar hon ett manus, en berättelse om sitt liv. Det avslöjar hemligheter om mäktiga män och konspirationer.

MediaNr: P30625

Gå förlorad

av Agnes Lidbeck

5 vol., 405 s. tryckt punktskrift

Fristående avslutning på triptyken som inleddes med Finna sig och Förlåten. Anders är osäker på allt - jobb, drömmar, boende, sig själv. Det enda han är säker på är att han älskar sin familj. Det finns inget tvivel när det gäller de känslor han har för dem. Kanske älskar han dem till och med för mycket? Han räds ensamheten, men lockas samtidigt av den. Den som är ensam kan ju inte bli lämnad. A.L., 1981-, prisbelönt författare.

MediaNr: P30613

En bur av guld

av Camilla Läckberg

8 vol., 780 s. tryckt punktskrift

Faye verkar ha det perfekta livet - man, dotter och en lyxig lägenhet på Östermalm i Stockholm. Men minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne. Den starka och ambitiösa kvinna hon en gång var finns inte kvar. Hon har gett upp allt för sin mans skull och känner sig fångad i en gyllene bur. När mannen sviker förlorar hon allt. Hon bestämmer hon sig för att hämnas. En roman om svek, upprättelse och hämnd.

MediaNr: P30657

Brudskeppet

av Jojo Moyes

13 vol., 1258 s. tryckt punktskrift

Under andra världskriget gifte sig ett stort antal kvinnor med brittiska soldater i utlandstjänst. När kriget är slut ska de förenas med sina män; på skeppet Victoria på väg från Australien till England finns 650 krigsbrudar. I en av de trånga hytterna blir fyra sinsemellan mycket olika kvinnor inhysta tillsammans: Jean, Margaret, Avice, Frances. Under den långa sjöresan händer mycket som påverkar deras kommande liv.

MediaNr: P30603

Din Aleksandra

av Bente Pedersen

7 vol., 588 s. tryckt punktskrift

Del 14 i serien om Huset Arent. Vanda har precis gift bort dottern Aleksandra med Marcus Borge när smekmånaden måste skjutas upp på grund av Aleksandras alltmer förvärrade sjukdom. I ett desperat försök att rädda dottern reser Vanda till marknaden i Skibotn för att tala med en ung man med läkande krafter. Kan han rädda Aleksandra i tid? När maken Lukas återvänder från en längre resa har han något att bekänna..

MediaNr: P30568

Ett fjärran krig

av Göran Redin

10 vol., 923 s. tryckt punktskrift

Första delen i en planerad serie om stormaktstidens Sverige. Historien tar sin början i 1600-talets Östergötland, hos berättelsens huvudpersoner, tvillingarna Erik och Karin. Deras familj tvingas bort från sitt hem. Men med tiden öppnas nya möjligheter för familjemedlemmarna, i ett Sverige som under denna period i historien var ett rike vars framtid styrdes av ett fjärran krig.

MediaNr: P30579

Påfågelsommar

av Hannah Richell

10 vol., 958 s. tryckt punktskrift

På 1950-talet lever den unga Lilian i ett olyckligt äktenskap på den engelska landsbygden. En sommar kommer en konstnär för att dekorera ett rum och de inleder en relation som får ödesdigra konsekvenser. Sextio år senare kommer Lilians barnbarn Maggie till godset efter att ha varit på flykt från en tragisk kärlekshistoria. De båda kvinnornas historier vävs samman till en gripande berättelse där familjehemligheterna slutligen kommer fram.

MediaNr: P30624

En gentleman i Moskva

av Amor Towles

14 vol., 1258 s. tryckt punktskrift

I juni 1922 eskorteras greve Alexander Rostov från en rättegångssal i Moskva till det fashionabla Hotell Metropol - beläget mittemot Kreml. Han har stått åtalad för en dikt han skrivit och med nöd och näppe undgått dödsstraff. I stället döms han till husarrest på obestämd tid och tvingas flytta till ett litet vindsrum på hotellet. Medan Sovjetunionen genomgår decennier av våldsamma omvälvningar försöket Rostov skapa en ny mening med sitt liv.

MediaNr: P30659

Snödrev, kriminalroman

av Helene Tursten

10 vol., 898 s. tryckt punktskrift

Del 3 i serien som börjar med Jaktmark. Kriminalinspektör Embla Nyström får ett samtal från sin släkting Harald. En död man har hittats i en stuga. När Embla kommer dit upptäcker hon att det rör sig om en regelrätt avrättning. Den döde mannen är en av de största ledarna inom organiserad brottslighet i Sverige. I jakten på de skyldiga finner Embla ledtrådar även bakåt i tiden till ett gammalt fall - försvinnandet av Emblas barndomskamrat, Louise.

MediaNr: P30649

Arvet

av Yrsa Sigurðardóttir.

11 vol., 1024 s. tryckt punktskrift

En kvinna hittas mördad i sitt hem i Reykjavik. Enda vittnet är en liten flicka som är så chockad att hon slutat tala. Kriminalpolisen Huldar står handfallen inför flickans tystnad. Han vänder sig till psykologen Freyja som har stor erfa