På legimus.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor
Jag Accepterar
 1. Använda Legimus
 2. Appen Legimus
 3. Läsa
 4. Våra medier
 5. Vanliga frågor
 6. Lästips
 7. För bibliotek
 8. Student
 9. Barn och unga
 10. Lättläst
 11. Andra språk
 12. Om webbplatsen
 13. Mina sidor
Sökfilter
Start för innehåll

Egen nedladdning

Du som har en läsnedsättning, och har svårt att läsa tryckt text, själv ladda ner böcker från Legimus. Med Egen nedladdning får du biblioteket direkt hem till dig!

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) har ett digitalt bibliotek på webben med 90 000 böcker. Med Egen nedladdning kan du ladda ner böcker direkt till din dator. Du kan göra det själv hemma eller med hjälp av bibliotekarien på ditt bibliotek.

Vad är en talbok?

Talböcker är inlästa böcker i mp3-format och de är gjorda i ett särskilt format som kallas Daisy. Det går att bläddra i Daisy-boken, söka fram en särskild sida och sätta bokmärken. Talboken ryms oftast på en enda cd-skiva.

Vem får låna?

Du som har svårt att läsa tryckt text, har rätt att låna talböcker. Läs mer om läsnedsättning, vem som får låna och 17§ upphovsrättslagen på MTM:s webbplats. Du behöver inte något intyg utan det räcker att du kontaktar biblioteket och säger att du vill registrera dig för Egen nedladdning.

Hur blir man låntagare?

Kontakta ditt bibliotek och boka tid för att skaffa inloggningsuppgifter till Legimus, där böckerna finns. Bibliotekarien förklarar användarvillkoren och hjälper dig att fylla i all information som behövs. Användarnamn och lösenord skickas till din e-postadress. Bibliotekarien visar dig också hur nedladdningen går till.

Mer information om Egen nedladdning hittar du också på Legimus.

 

Telefontider idag

Svarstjänsten

Punktskrifts- och prenumerationsservice

Senast ändrad: 2013-01-02 | Legimus