Gå till huvudinnehåll

Så här gör du inställningar i Legimus

Här kan du hitta svar på frågor om hur du gör inställningar i Legimus webbsida, i Legimusappen och i webbspelaren.

Inställningar på webbsidan Legimus.se

När du är inloggad i Legimus kan du göra personliga inställningar under Mina sidor. Du kan till exempel ställa in vilka språk eller i vilket format du vill hitta böcker på när du söker i Legimus.se. Där kan du också skapa listor.

Mer information om funktioner på webbsidan Legimus.se finns här.

Jag vill bara läsa talböcker och talböcker med text på svenska. Hur gör jag?

Under Mina val kan du bestämma på vilket språk och vilken medietyp du vill läsa. Om du till exempel bara vill läsa böcker som talbok och talbok med text på svenska markerar du de rutorna. Då kommer bara talböcker och talböcker med text på svenska att visas när du söker efter böcker i Legimus.

Kan jag skapa listor med mina favoritböcker?

När du är inloggad kan du lägga till böcker som favoriter och skapa listor under Mina sidor.

Läs mer om hur du skapar favoritlistor i Legimus

Inställningar i Legimusappen

I Legimusappen kan du ställa in hur du vill att boken ska spelas upp. Du hittar inställningar i Legimusappen på två sätt. Om du är i Bokhyllan finns menyn längst upp i vänstra hörnet. Om du har öppnat en bok finns menyn längst upp i högra hörnet.

Mer information om funktioner i Legimusappen finns här

Jag behöver inte bokens text. Hur gör jag?

Gå till Inställningar. Under Inställningar för Daisyläsare hittar du Navigeringsknappar överst. Du kan välja mellan:

• Ljud och text, är förvalt och visar bokens text om det är en talbok med text.
  • Daisyknappar, är den enklaste spelaren med navigeringszoner.
  • Enbart ljud visar bokens omslagsbild och spelarfunktionerna tydligt under.

Hur ställer jag in hur bokens text visas?

Du kan ställa in hur texten i boken visas på två sätt.

1. Välj inställningar i som menyn som öppnas till vänster när du använder menyknappen överst till vänster. Välj Inställningar för daisyläsare.
  2. Du kan också göra inställningar när du har öppnat boken. Välj inställningar i menyn längst upp i högra hörnet.

Du kan ställa in Typsnitt, Textstorlek och Radavstånd. Du kan också ställa in Färgtema på texten och bakgrunden och färg på markeringen som följer texten.

Inställningarna kommer att följa med till alla böcker som har text.