Salt : en världshistoria
Du måste logga in. För att kunna lägga till en bok i dina favoriter måste du logga in
Information om boken
Bred faktaspäckad och färgrik historisk exposé över saltet. Insaltning var i årtusenden den viktigaste konserveringsmetoden för olika födoämnen och därför har saltet varit en av mänsklighetens mest eftersökta varor. Det har tjänat som valuta och använts för att bygga imperier. Kulturhistoria som spänner över fält som teknik, religion och mat med underhållande anekdoter och ett antal recept. Inläst ur Ordfront, 2003
Av: Mark Kurlansky
Inläsare: Örjan, BlixÖrjan Blix
Språk: Svenska
Format: Talbok
Detaljerat format: Talbok
Längd: 16 tim., 10 min.
Utförlig titel: Salt : en världshistoria
Orginaltitel: Salt
Förlaga: Inläst ur: Stockholm : Ordfront, 2003
Utgivare: Enskede: TPB, 2004
Klassifikation: Pmbba, Udxgz Salt
Anmärkning: "Digital talbok (DAISY 2.02), ljud" "Inläst ur: Stockholm : Ordfront, 2003"
Medienummer: C26734
Översättare: Margareta Eklöf