Gå till huvudinnehåll

Välkommen till Legimus

Biblioteket för dig som läser talböcker, punktskriftsböcker och e-textböcker

26 - 29 september är det dags för årets stora bokhändelse i Sverige. Bokmässan i Göteborg som i år firar 40 år. Författare och läsare av alla sorter och slag möts och samtalar. Årets teman är Sápmi och Rymden och Joyce Carol Oates kommer att ta emot hederspriset Sjöjungfrun. Här är en lista med böcker av några av alla de författare som kommer till Göteborg i år.

1994 är ett årtal som kanske främst förknippas med att Sverige tar bronsmedalj i fotbolls-VM och att färjan M/S Estonia förliser.

Samma år grips den så kallade Militärligan och svenskarna röstar ja till EU. Ian Wachtmeister avgår som Ny demokratis partiordförande, spionen Stig Bergling grips och Ingvar Carlsson tillträder som statsminister. I Sydafrika blir Nelson Mandela president och Kurt Cobain i amerikanska rockbandet Nirvana avlider.

Här har vi samlat böcker med koppling till året 1994.

Det lilla landskapet i sydligaste Norrland bär på en rik litterär tradition. Klassiker som Agnes von Krusenstjerna (delvis uppväxt i Gävle) Per Gunnar Evander och Stig Sjödin får här, i vår nya lista med landskapsförfattare, samsas med ett flertal nya författarskap.

Den 8 augusti har drottning Silvia namnsdag. Med anledning av det tipsar vi om ett antal böcker om drottningar och deras livsöden.