Sök
Bakning
Filtrera sök
Sökresultat
Ta en kaka till : fikaboken med hälsosammare kakbak
Mai-Lis Hellénius
2022, Svenska, Punktskriftsbok
Man måste inte avstå fikabröd för att leva hälsosamt, menar Mai-Lis Hellénius (1953-), överläkare och professor. Istället för att banta och följa dieter borde vi göra klokare val och njuta av att äta. Stanna upp i vardagens stress, umgås med varandra och vara närvarande i nuet.
Underbara vinter
Clara Lidström
2023, Svenska, Talbok med text
Sveriges okrönta juldrottning, Clara Lidström - bloggare, fotograf och författare – berättar varför hon tycker att julen är årets höjdpunkt.
En vinter i Paris
Jenny Oliver
2018, Svenska, Talbok med text
Det lackar mot jul och det här året tänker Rachel fly från allt - jobbet, den opålitlige pojkvännen och den lilla engelska hembyn. Hennes väninnor har anmält henne till en baktävling i Paris. Tävlingens jury och expert är den ökände Henri Salernes.
Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr
Jan Hedh
2023, Svenska, Talbok med text
Jan Hedh, konditor och bagarmästare, presenterar recept på 100 klassiska bakverk och kakor från förr. Det är kondisbakverk som inte längre finns att hitta på dagens svenska bagerier. Förutom traditionella bakverk finns det även recept på chokladägg, sufflé, maräng och glass.
Nattens mirakel
Elizabeth Berg
2020, Svenska, Talbok med text
Del 2 i serien som börjar med Historien om Arthur Truluv. Lucille Howard börjar bli gammal och saknar sin käre bortgångne vän Arthur Truluv. Hon håller igång genom att ha baklagningskurser i sitt eget kök.
Baka gott utan gluten!
Jessica Frej, Maria Blohm
2023, Svenska, Punktskriftsbok
Glutenfria recept på allt från bröd, kakor och bullar till pasta, pizza och pajer. I inledningen finns en kort förklaring om vad gluten är och vad glutenfritt innebär samt en faktadel med ingrediensförteckning och goda råd inför bakningen. Recepten är uppdelade i avsnitten bröd, fikabröd och mat.
Mjöl : recept och inspiration för spannmålsrevolution
Sébastien Boudet
2024, Svenska, Talbok med text
Den franske bagaren Sébastien Boudet ger kunskap om mjöl, spannmål, kulturspannmål samt olika tekniker. Han beskriver hur man bakar bröd med surdeg och presenterar recept på annat man kan göra med spannmål, till exempel pannkakor och pastadeg.
Tårtor : nyttigt & gott : baka utan gluten, mjölk och vitt socker
Kersti Liljeqvist Zebeda
2023, Svenska, Punktskriftsbok
Den här boken vidgar vyerna om vad tårtor kan innehålla. Det finns gott om tips på nya ingredienser som kan göra tårtan både god och nyttig. Alla tårtor är glutenfria, mjölkfria och fria från vitt socker och konstgjorda färgämnen. Boken inleds med tankar om vegansk mat och ingrediensbeskrivningar.
Bullar, bröd & brunch
Camilla Hamid
2022, Svenska, Punktskriftsbok
Camilla Hamid, en av Sveriges främsta profiler inom bakning, har samlat sina bästa recept på bullar och smarriga fyllningar; kanelbullar, sticky buns, toscabullar och solskensbullar. På brödsidan finns bland annat lyxiga scones, tekakor, danskt rågbröd, sirapslimpa, frasiga frallor och croissanter.
Sju sorters julkakor
Cecilia Vikbladh
2013, Svenska, Punktskriftsbok
En receptsamling inför julbaket. Boken innehåller såväl klassiska julkakor som moderna varianter av gamla favoriter. Författaren har plockat upp svenska specialiteter med kakor som doftar kryddigt gott av kanel, ingefära, nejlika, kardemumma, stjärnanis och saffran.