Uppländsk undfägnad : matkultur och recept, tradition och anpassning

Lägger till boken i dina favoriter

Du måste logga in. För att kunna lägga till en bok i dina favoriter måste du logga in

Vad vill du göra?
  • Du måste logga in. För att kunna ladda ner en bok måste du logga in

  • Du måste logga in. Du måste logga in för att kunna lägga till en bok i din bokhylla.

Information om boken

Den uppländska matens kulturhistoria presenteras här utförligt och genom drygt 100 recept får läsaren möjlighet att praktisera kulturarvet hemma vid spisen. Det är inte bara recept som redovisas, här beskrivs även matens etnologiska sammanhang och bakomliggande sociala faktorer. Rätterna som presenteras finns i många delar av landet, i de flesta fall är det benämningen av dem som är specifikt uppländsk. Förf. är antikvarie respektive hemkonsulent

Av: Håkan Liby, Gunilla Nelander

Inläsare: Lena, ThybergLena Thyberg

Språk: Svenska

Format: Talbok

Detaljerat format: Talbok

Längd: 7 tim., 23 min.

Utförlig titel: Uppländsk undfägnad : matkultur och recept, tradition och anpassning

Orginaltitel: Uppländsk undfägnad

Förlaga: Inläst ur: Uppsala : Upplandsmuseet, 1994. ISBN 91-85618-44-6, 978-91-85618-44-6 (genererat)

Utgivare: Johanneshov: MTM, 2014

Förlagans ISBN: 9185618446

Klassifikation: Qcabd-cab, Mxk-cab

Anmärkning: "Digital talbok (DAISY 2.02), ljud" "Inläst ur: Uppsala : Upplandsmuseet, 1994. ISBN 91-85618-44-6, 978-91-85618-44-6 (genererat)"

Medienummer: CA14895