Gå till huvudinnehåll

Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans

Lägger till boken i dina favoriter

Du måste logga in. För att kunna lägga till en bok i dina favoriter måste du logga in

Vad vill du göra?

Information om boken

Biskop Brask, 1464-1538, katolsk präst och biskop i Linköping var inte bara en andlig ledare utan även en praktisk man som ägnade sig åt vardagliga sysslor. I en bevarad handskrift, biskopens ekonomibok, finns en unik beskrivning om mat och hushåll. Det handlar både om hur man tillagade maten och om tidens handel och tekniska innovationer. Utifrån denna handskrift ger 15 experter en ny och levande bild av livet i Sverige i början av 1500-talet

Inläsare: Anna, Westberg Anna Westberg

Språk: Svenska

Format: Talbok med text

Längd: 15 tim., 58 min.; 352 sidor

Utförlig titel: Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans

Orginaltitel: Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans

Förlaga: Inläst ur: Stockholm : Atlantis, 2016. ISBN 978-91-7353-828-2, 91-7353-828-0 (genererat)

Utgivare: Johanneshov: MTM, 2016

Förlagans ISBN: 9789173538282

Klassifikation: Qca, Mxk-c, Cjz Brask, Hans, Lz Brask, Hans

Anmärkning: "Digital talbok (DAISY 2.02), text och ljud" "Speltid: 15 tim., 58 min.; 352 s. : ill." "Inläst ur: Stockholm : Atlantis, 2016. ISBN 978-91-7353-828-2, 91-7353-828-0 (genererat)" "S. 326-346 i boken: Referenser"

Medienummer: CA28025

Kontaktar servern... Ladda om sidan