Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans
Du måste logga in. För att kunna lägga till en bok i dina favoriter måste du logga in
Information om boken
Biskop Brask, 1464-1538, katolsk präst och biskop i Linköping var inte bara en andlig ledare utan även en praktisk man som ägnade sig åt vardagliga sysslor. I en bevarad handskrift, biskopens ekonomibok, finns en unik beskrivning om mat och hushåll. Det handlar både om hur man tillagade maten och om tidens handel och tekniska innovationer. Utifrån denna handskrift ger 15 experter en ny och levande bild av livet i Sverige i början av 1500-talet
Inläsare: Anna, Westberg Anna Westberg
Språk: Svenska
Format: Talbok med text
Längd: 15 tim., 58 min.; 352 sidor
Utförlig titel: Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans
Orginaltitel: Biskop Brasks måltider : svensk mat mellan medeltid och renässans
Förlaga: Inläst ur: Stockholm : Atlantis, 2016. ISBN 978-91-7353-828-2, 91-7353-828-0 (genererat)
Utgivare: Johanneshov: MTM, 2016
Förlagans ISBN: 9789173538282
Klassifikation: Qca, Mxk-c, Cjz Brask, Hans, Lz Brask, Hans
Anmärkning: "Digital talbok (DAISY 2.02), text och ljud" "Speltid: 15 tim., 58 min.; 352 s. : ill." "Inläst ur: Stockholm : Atlantis, 2016. ISBN 978-91-7353-828-2, 91-7353-828-0 (genererat)" "S. 326-346 i boken: Referenser"
Medienummer: CA28025