Smöret smakte jag aldrig : recept, traditioner & berättelser från svenska fäbodar
Du måste logga in.För att kunna lägga till en bok i dina favoriter måste du logga in
Detaljerad information
Kokbok om traditionell svensk matlagning. Isabelle Fredborg ligger bakom bloggen Swedish spoon och presenterar här svensk mathistoria. Bakgrunden till boken är en 450 mil lång resa runt svenska fäbodar. Kapitlen behandlar det svenska fäbodsväsendet från 1500-talet och fram till nutid. Här finns kapitel om fäbodens uppbyggnad, förädling av mjölk, vardagsmat och festmat. Boken innehåller bland annat recept på tjockmjölk, filbunke, kams och godrån.
Av: Isabelle Fredborg
Inläsare: Nathalie Czarnecki
Språk: Svenska
Format: Talbok med text
Detaljerat format: Talbok med text
Längd: 11 tim., 38 min. ; cirka 321 sidor
Utförlig titel: Smöret smakte jag aldrig : recept, traditioner & berättelser från svenska fäbodar
Förlaga: Anpassad från: Stockholm : Bokförlaget Äril, 2022. ISBN 9789152716410
Utgivare: [Malmö]: Inläst för Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, 2025
Förlagans ISBN: 9789152716410
Klassifikation: 641.59485, Qcabd-c, Mx-c
Anmärkning: Anpassad från: Stockholm : Bokförlaget Äril, 2022. ISBN 9789152716410
Filstorlek: 402 MB
Medienummer: CA71126