Sök
Mats-Eric Nilsson
Filtrera sök
Sökresultat
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Henrik Ennart
2010, Svenska, Talbok
Kritiskt granskande reportage om livsmedelsindustrin. Författarna anser att samhällets regelsystem gynnar näringsmässigt undermålig industrimat på den traditionellt lagade matens bekostnad.
Saltad nota : om matfusket - från gatukök till gourmetkrog
Mats-Eric Nilsson
2013, Svenska, Talbok
Förr kunde det hända att en kypare på restaurang saltade notan - medvetet räknade fel till kundens nackdel. Nuförtiden är det inte notan utan maten det handlar om.
Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
Mats-Eric Nilsson
2008, Svenska, Talbok
Debattbok om ingredienser som används inom den moderna livsmedelsindustrin. Tillsatser som aromer, färgämnen och konsistensgivare används för att göra produkter hållbara och tilltalande i konsistens och smak.
Kåppi pejst : [copy paste] : hur vi härmar USA mer än ever
Mats-Eric Nilsson
2023, Svenska, Talbok med text
Boken presenterar små och stora exempel på hur amerikaniseringen kommit att genomsyra Sverige.
Äkta vara : guiden till oförfalskad mat
Mats-Eric Nilsson
2009, Svenska, Talbok
M.-E. N., journalist och matkröniker på SvD, gör en kritisk genomgång av den mat som finns till salu i butikerna. Han anser att det är ett utbud som är rikt på tillsatser och fattigt på råvaror. Han gör flera avslöjanden av det utbredda matfusket och tipsar om hur man hittar de goda alternativen.
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
Henrik Ennart
2011, Svenska, Punktskriftsbok
Kritiskt granskande reportage om livsmedelsindustrin. Författarna anser att samhällets regelsystem gynnar näringsmässigt undermålig industrimat på den traditionellt lagade matens bekostnad.
Smakernas återkomst : när maten följer årstiderna
Mats-Eric Nilsson
2013, Svenska, Talbok
En kokbok där själva råvarorna spelar huvudrollen. Recepten följer årstidsväxlingarna och lyfter fram mat som är i säsong. Boken innehåller också faktaavsnitt om grönsaker, frukter, bär, kött och fisk.
Château vadå : det okända fusket med ditt vin
Mats-Eric Nilsson
2018, Svenska, Talbok med text
Vad döljer sig egentligen i våra vinglas? Journalisten M-E.N., som tidigare skrivit flera granskande böcker om livsmedels- och restaurangbranschen tar sig här an ett närliggande ämne - vin.