Gå till huvudinnehåll

Välkommen till Legimus

Här finns talböcker, punktskriftsböcker och e-textböcker för dig som behöver det.

Den 6 juni 1523 valdes Gustav Vasa till kung av Sverige. Ännu skulle det dröja ett bra tag innan Sverige började likna det land vi känner idag men de första staplande stegen var tagna. Efter 500 år av krig och kompromisser, invandring och utvandring, stora drömmar och hårt arbete säger vi Grattis Sverige! Här är några lästips om Gustav Vasa och den omvälvande tid han verkade i.

Där fantasin inte har några gränser

Visa hela listan Där fantasin inte har några gränser

I sagornas värld är allt möjligt – och detsamma gäller inom fantasy-genren. Här har vi samlat ett antal böcker där fantasin inte har några gränser och där berättelserna tar med läsaren till nya världar.

Feelbad – med lite mer svärta i tillvaron

Visa hela listan Feelbad – med lite mer svärta i tillvaron

Så kallade feelgood-romaner har blivit allt populärare de senaste åren – och visst kan det vara härligt och avkopplande att läsa en riktig solskenshistoria med värme och lyckligt slut.

Men ibland kan det motsatta också locka, alltså berättelser med mer svärta och där allt inte alltid går som planerat. Här har vi samlat ett antal böcker som på olika sätt kan säga dra åt feelbad-hållet.

 

Fängslande livsöden i idrottsvärlden

Visa hela listan Fängslande livsöden i idrottsvärlden

Framgångsrika idrottare fortsätter att fascinera, både för det som de uträttar inom sin sport och utanför. Här har vi samlat några tips på böcker om sportstjärnor samt några kända idrottsledare.

Mer eller mindre hemliga klubbar och andra sällskap

Visa hela listan Mer eller mindre hemliga klubbar och andra sällskap

Alla undrar vi väl någon vad som händer när människor träffas bakom stängda dörrar. Här är lite läsning om mer eller mindre hemliga klubbar och sällskap.

Kontaktar servern... Ladda om sidan